Podpisujemo peticijo – proti razprodaji državnega premoženja

Nekaj imam na sumu, da bomo naslednje leto, tudi za zaščito naših vodnih virov, pa še marsičesa našega skupnega, morali podpisovati še peticij in stopiti demonstracijsko tudi na ulice, mogoče celo spremeniti lokacijo parlamentarcev na gugl strit vju…..

Moje stališče do prodajanja skupnega državnega premoženja je itak jasno. Dober, sposoben, odgovoren politik, kot dober gospodar upravljalec našega skupnega premoženja le tega ne prodaja, pač pa ga v dobrobit vseh državljanov nadgrajuje.

In to počne tudi z odgovornim izborom vodilnih kadrov, ki skrbijo za naše skupno premoženje na način, da le tej niso postavljeni tja kot strankarske marionete, pač pa kot apolitični strokovnjaki, ki seveda moralno, materialno in kazensko dogovarjajo za svojo morebitno nestrokovnost, ki bi povzročala izgube ali uničenja.

Prodati, sploh če se prej namenoma zanemarja in zbija ceno, zna namreč prav vsak bedak. To so dokazale prav vse naše parlamentarne garniture od 91 do danes.

Enostavneje povedano – treba je narediti red in obdržati skupno premoženje, ker bomo le tako lahko prišli do krivcev, ki so uničevali državno premoženje do zdaj in jih ustrezno kaznovali. Če se proda izginejo, poleg premoženja, tudi vse sledi in dokazi tistih tega škodljivega početja.

S privatizacijo in (raz)prodajo naših vodnih virov, energetike, telekomunikacij, logistike, cest in številnih državnih podjetij lahko postanemo zgolj tujci na svoji zemlji, ki bi zelo drago plačevali vsakdanjik življenja, pa še za zemljo bi potem nastopilo vprašanje, koliko časa bi še bila naša.

Ko enkrat prodaš nimaš več nič…..Je to res edini možen način naše skupne zahvalnosti našim prednikom, ki so v krvi osvobodili to našo malo podalpsko in potem več kot 50 let ustvarjali vse današnje (tudi tisto že prodano) dobesedno iz nič in z žulji golih rok ?

Za naše skupno se bo pač treba začeti boriti. Odločneje. Močneje. Glasneje. In tudi kot naši partizani nekoč, če ne bo šlo drugače. Ne obstaja več ne znam, ne zmorem, nočem, ko gre za prihodnost naše družbe in čuvanja našega skupnega premoženja.

Peticija v nadaljevanju je sicer po mojem le prva v nizu in poziva Proti prodaji državnih podjetij, natančneje tistih 15, ki so bila predstavljena v prvem Bratuškinem paketu. Vse ostalo še pride na vrsto in možno je, da bo katera peticija tudi moja.

Če si mnenja, da se moramo za ohranitev in ureditev našega skupnega premoženja odločno boriti, potem lahko prispevaš svoj podpis proti prodaji na tej povezavi :
Peticija proti privatizaciji in proti razprodaji državnega premoženja

Don Marko M

Peticija proti razprodaji državnega premoženja (blog Don Marko M)

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Podpisujemo peticijo – proti razprodaji državnega premoženja

 1. Kakor vsi preostali slovenci, ki niso poleg korita, sem tudi jaz popolnoma proti prodaji državnega premoženja. Vendar kako to doseči? Marsikdo mi je že rekel, da živimo v demokraciji in prav vsakokrat sem bil na tem, da dotično osebo treščim po nosu, če le ne bi bila na drugi strani internetnega kabla. Mar si kdorkoli predstavlja demokracijo na podlagi tega, da se na štiri leta oziroma v Koruptolandiji še manj oglasi na volišču v plastično škatlo vrže listek? To ni nobena demokracija.
  Kar se tiče teh peticij, jih z veseljem vedno znova podpisujem, vendar imam občutek, da je to bolj podobno situaciji, ko polž hoče podreti hrast. Množične demonstracije so prvi korak. Vprašanje, ki se pojavlja, je pa, kako preprečiti ugrabitev demonstracij z strani oslov, ki se jim gre samo za metanje granitnih kock? Ko dobim odgovor na to vprašanje, bom začel hoditi na demonstracije, drugače pa ostanem samo pri podpisovanju peticij.
  Lp, Borut “Medo” Lepej

 2. Obenem kot član Čezvesoljske zombi cerkve se pridružujem uporu proti razprodaji državne “srebrnine” in prikrivanju sledi ropa stoletja države in državljanov Republike Slovenije.
  Daleč so dnevi osamosvojitvenih bojev za samostojno Slovenijo 91` – kaj je ostalo od vsega???

 3. ABSULUTNO PODPIRAM PRODAJO DRŽAVNEGA PREMOŽENJA,
  ZAMENJATI JE TREBA POŽREŠNE MENEDŽRJE IN SANKCIONIRATI VSA
  KAZNJIVA DEJANJA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *