Nov rekord – danes v Sloveniji kar 9 voznikov vključilo smerokaz avtomobila

Cestni promet po naši mali podalpski je danes do večera, kljub višku sezone, potekal tekoče in ustaljeno po običajnem sistemu kdor prej pride prej melje. Lahko bi rekli običajen dan, a bil je dosti več….

Policija in DARS sta namreč sporočila, da so preko nadzornih kamer na cestah zaznali kar 9 voznikov avtomobilov, ki so vključili smerokaz pred spremembo smeri, kar je nov podalpski rekord, ki je povozil tistega iz leta 2001, ko je ta manever izvedlo 5 voznikov.

Do večera je sicer vse kazalo, da bo rekord izboljšan na 7 voznikov, a potem se je zgodil dramatičen preobrat. V bistvu dva….

Najprej se je, ob 19.30, navidez miren večer na ljubljanskem Zelenem valu spremenil v pravo dramo, ko se je voznik rdečega BMWja koprske registracije odločil iz srednjega pasu premakniti na levega.

Pri prestavljanju je B.P. izgubil nadzor nad zdravim razumom in vklopil smerokaz.

Na videz je izgledalo vse normalno. Na desni so stali neki avtomobili s vsemi štirimi prižganimi. Potem pa se je vse zgodilo v delčku sekunde, kot v ameriških hitrih in drznih. Rdeči BMW pred menoj je naenkrat vključil smerokaz in se malo kasneje prestavil na levi pas“, je razložila, še vedno v stresu, priča dogodka Ljubica K.

Tako Ljubici kot tudi ostalim pričam tega šokantnega dogodka je bila le nekaj minut za tem nudena tudi pomoč psihologov, ki je trajala dobrih 20 minut, nakar je bil promet spet sproščen.

Ko je že vse kazalo, da bo to vse za ta večer, so na koprski policiji prejeli klic, da se po koprskem krožišču pri vhodu v mesto že nekaj minut vozi avtomobil, v krogu.

Poklicala je sovoznikova soproga Marija, ki je razložila, da sta se z vračala iz benzinske črpalke, ko je njen mož Jože tik ob vstopu v krožišče vklopil levi smerokaz in se prestavil na notranji pas, a pred naslednjim izvozom ugotovil, da se je tipalka smerokaza povsem zablokirala in se ni hotela prestaviti na desnega, zato je Jože nadaljeval krožno vožnjo po notranjem pasu.

Na vidiku je bila cela drama, saj je Jože le kako minuto prej napolnil tank do vrha, na osnovi česa so policijski kriminalisti analizirali, da bi ta agonija lahko trajala.

Zato je policija svetovala Mariji, naj se kljub vsemu izloči iz krožišča tudi brez spremembe rabe smerokaza, a Jože je to opcijo zavrnil, policajem namenil nekaj kletvic in trditev, da so udbaši, ter da ga hočejo samo zavesti, da bi mu potem napisali kazen za nepravilno premikanje po pasovih, ker je član SDS.

Policija je nato blokirala vse pristope v krožišče, policaji pa so osebno vpili Jožetu naj zapusti krožišče, a Jože vztraja, da ne bo kršil predpisov in nadaljuje svojo krožno vožnjo, ki se bo, po navedih forenzikov in upoštevajoč da Jožetov Fiat Punto easy kuri 0,30 l/km, zaključila v petek ob 5ih.

Konec dober, vse dobro, nov smerokazni rekord naše male podalpske potrjen in zato so iz Ministrstva za infrastrukturo že sporočili, da je v prednsotni pripravi osnutek zakona, kateri bo današnji dan imenoval za Državni praznik Smerokazov, vsem 9im voznikom pa bo predsednik vročil državna priznanja za posebne zasluge.

Don Marko M

Smerokaz (blog Don Marko M)

7 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Nov rekord – danes v Sloveniji kar 9 voznikov vključilo smerokaz avtomobila

 1. Hvala, da opozarjaš na te reči — sem mislil, da sem samo jaz mutav in moti samo mene. V tej kurčevi državi, ki očitno še zdaleč ni dosegla dna, ljudem enostavno dol visi dobesedno za vse: itak ni nobenih posledic, nič se ne spremeni in nihče za nič ni odgovoren. Smerokaz? Mah, ne da se mi, kaj bi se trudil.

  Jaz bi recimo kastriral (in potem zasegel njihovo vozilo, ga prodal na javni dražbi ter prispeval v proračun za obnovo cest) vse idiote, ki jim je smerokaz španska vas. Ne samo to: izpite bi takoj pobral in mastno oglobil vse tiste brezmožganske kretene, ki iz nekega razloga mislijo, da smerokaza ni treba vključiti, če recimo zavijaš desno.

  Je pa res, da to niti ni največji problem. Danes sem recimo opazoval, ali je med vozniki sploh še kdo, ki med vožnjo NE telefonira (ali celo pošilja SMSov). Nisem jih naštel prav veliko. Nam res ni pomoči.

 2. Uuuuu matr .. filmoljub .. ti pa bi naredil red. Če bi tebi prepustili “ablast”, bi – glede na to, da imamo veliiiko večje težave na drugih področjih – potemtakem v Butalah ostali samo otroci in nekaj starčkov v DSO-jih, pa še ti bi kmalu pomrli od lakote in žeje in enostavno ne bi bilo nikogar več, ki bi lahko kršil predpise in zakone.
  Definitivno, bi po teh ukrepih Butale bile najbolj urejena država planeta.
  😉
  Lp

 3. Očitno se ti to s smerokazi ne zdi problem, mogoče zato, ker si tudi sam eden od tistih, ki se jim jebe za vse druge udeležence v prometu. (Če nisi, pardon.) Reda pa itak ni mogoče naredit (ker je problem v glavah, ne na papirju), jaz sem že zdavnaj obupal in govorim samo v teoretičnem akademskem smislu. Dejstvo pa je, da je telefon v avtu veliko nevarnejša stvar kot neuporaba smerokaza. Drugo dejstvo je, da je najmanj 10% voznikov v Slovenistanu bodisi nesposobnih ali enostavno preveč zabitih, da bi sploh smeli uporabljati ceste — pa se vseeno veselo vozijo, ponavadi po avtocesti v napačno smer, ali po odstavnem pasu ali pa 110 km/h in polni alkohola skozi naselje.

 4. Heheheee
  Ti filmoljub .. veš kaj? Poglej pod mizo kje se je izgubil tvoj smisel za humor .. res boš lažje živel, če ga najdeš.
  😉 😉

  Drugače pa sem jaz (če te že zanima) zelooo stara šola voznikov iz obdobja, ko smo plačevali konkretne kazni za ne-prižiganje “žmigowcow”. Kar se telefona v avtu tiče: nikoli med vožnjo. Če pričakujem pomemben klic (na nepomembne tako ne odgovarjam – varčujem) izberem prvo parkirno mesto in pokličem nazaj.

  Problemi pa so in bodo.

  Važno je, da razumemo satiro in humor, pa je vse lažje.

  Drži se! Pa če boš videl, da nekdo pravilno uporablja utripalke, je 15% verjetnosti, da vozim jaz.

  lp

 5. Satiro in humor že razumem, 😎 sicer verjetno ne bi bral tega bloga, enega najboljših v tem smislu. Mi pa to ne bo dosti pomagalo, če se mi v strnjeni koloni jutri v rit zabije kreten, ki je med vožno pač pošiljal SMS in ni pazil na razdaljo. (Kar bo na zavarovalnici seveda vneto zanikal.)

 6. .. zdaj tole najino besedovanje že kar malo traja .. v bistvu imaš prav. Bolj malo pomaga vse skupaj. Kot vem je nad “telefonisti” celo policija obupala in ne kasira več. Kaj naj rečem? Veliko sreče – upam, da ne boš doživel nesreče na cesti.
  Lepo se imej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *