Facebook za razvoj gumba “Ni mi všeč” najel ekipo 1500tih Slovencev

Redki so vedeli, da je za razvoj novega FB gumba “Dislike” zelo zaslužna ravno slovenska ekipa. Ustanovitelj FB Mark Zukerberg je namreč pred kratkim najel slovensko 1500 člansko ekipo KSH, ki bo njegovim programerjem nudila vso potrebno pomoč pri izdelavi težko pričakovanega gumba “Ni mi všeč” oz. “Dislike”…..

Delovanje članov KSH je sicer v naši mali podalpski dokaj znano, kakšnemu morebitnemu še nepoučenemu pa zgolj v vednost, da je KSH kratica Kluba Slovenskih Hejterjev, sestavljenega prvenstveno iz botov SDS in levega krila slovenske RKC, ter posameznih prostovoljcev.

Kot pravi Kris DeBurg, tehnični direktor projekta “Dislike” pri FB, so porabili mesece za spremljanja dela botov po celem svetu, na različnih portalih, kot tudi na FB in šele ko so začeli obdelovati slovenski spletni prostor so zaključili, da večjih in boljših strokovnjakov od slovenskih na tem področju ne obstaja.

“Bom kar direktno povedal – navdušeni smo nad količino sovraštva in pomanjkanjem logike, ki je prisotna v komentarjih ekipe KSH. Pogosto se nam je dogajalo, da smo ob prebiranjih njih komentarjev izvedli ekipno ola val in se strinjali, da “to je to, bolj noro se ne da”, a so nas že naslednji dan uspeli prepričati, da tisto dan prej ni bilo še nič.

A šele ko smo bili priča delu Ivana Janeza Štuhca in Sebastjana Erlaha….Pa na čemu sta ta dva ? Noro. Res nismo vedeli, da je v Sloveniji tako. Takšnih naravnih talentov še nismo videli in seveda smo jih morali najeti“, je razložil DeBurg.

Kot je še dodal, je KSH točno to, kar je potrebno za izdelavo “Ni mi všeč” gumba. Predhodno so sicer poskušali tudi z najetjem elitnih igralcev Holywooda, a so hitro ugotovili, da zvezdniki nimajo za burek proti tej bombastični KSH ekipi.

Spotoma je DeBurg odgovorili na številna vprašanja, zakaj sploh bi moralo okolju prijazno omrežje kot je FB uvesti gumb “Ni mi všeč” :

Glejte, priznamo, da smo bili v velikih dvomih zakaj in ali sploh kdaj to uvesti. Ampak srečanje s KSH je razblinilo vse dvome. Kar poglejte koliko botov je v Sloveniji. In v slovenski se boti v vse razumejo, imajo bogate osebne izkušnje z istospolnimi, komunajzarji, politiki, korupcijo, celo migranti, roza najlonkami, recepti za princeske, skratka multikulturni multitalenti.

Očitno je pač, da obstaja veliko zanimanje za ta gumb in naša dolžnost je, da ga omogočimo ne le slovenskim, temveč vsem ljubiteljem FB in kot kaže, bo delo KSH postalo največji slovenski izvozni hit.”

Pred odhodom iz tiskovke je DeBurg še dodal, da so boti KSH oddali tudi dodatne številne uporabne predloge, obenem pa v vidni zadregi priznal, da zaenkrat še nihče v njegovi FB ekipi ne razume, zakaj so KSH boti predlagali, da se čimprej uvede tudi opcija gumba “Vsaka ti čast Cerar”.

Seveda svojega navdušenja niso želeli skrivati niti pri KSH in tako povedali :
Res smo zadovoljni, da je ekipa Facebooka prepoznala našo hejtersko kakovost. V bistvu so nas povabili k sodelovanju zadnji trenutek, saj smo že sklicali zadnjo sejo za ukinitev kluba.

V zadnjem letu smo namreč vedno težje delovali, saj so starejši boti hejterji povečini že pomrli, s temi novimi pa težko, saj ne znajo zložiti niti enega pravega hejterskega stavka z več kot petimi besedami, z vezniki vred, pa še neke smajlije limajo. To je resno delo naravnih talentov, ne pa jebiveterstvo.

Zato smo zelo navdušeni, da nas je Facebook opazil in povabil k sodelovanju, da jim razkažemo vse hejtersko razkošje pridobljenih izkušenj skozi leta v Sloveniji in tako rešil naše društvo pred propadom. Zdaj smo naše mlade bote še dodatno usposobili za zahtevno delo klikanja po novem gumbu tako “Dislike” kot “Ni mi všeč”. Veterane bote pa bomo še vedno pustili, da stipkajo kakšen stavek v dodatno podporo klikajočim na nov gumb. Nemogoče nas bo ustaviti, Slovenija je z nami.”

Po kuloarjih in FB ozadjih so se že razširile govorice, da nameravajo KSH pod novim sloganom “Hejterji vseh dežel, združite se !” svoj prvi, kakor tudi naslednjih 5000 “Ni mi všeč” oz. “Dislike” stisniti nekemu slovenskemu blogu Don Marko M.

Don Marko M

Dislike FB (blog Don Marko M)

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Facebook za razvoj gumba “Ni mi všeč” najel ekipo 1500tih Slovencev

  1. ehehhehhehee 😛 😛 ja, res imamo vrhunske hejterje, a ni nobenega povpraševanja, da jih dobro prodamo v tujino 😉 😉

  2. ampak “naši” so vrhunski 😉 maa, mokre sanje, da bi jih prodali… mokre od žalosti ali smeha do solz, da kdo ne pomisli, da se da vzburiti ob KSH 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.