Dan brez modrca – gibanju se pridružili tudi moški z zavijanjem…..

Leto je naokoli in spet je z nami dan Brez modrca (No Bra Day), kar seveda ne pomeni, da bomo moški na ženskah videli kaj več, kot že imajo, pač pa, da bo prihranjenih 15 minut pri oblačenju zaradi kosa garderobe manj…..

Če kdo ni vedel – No Bra day, torej dan brez modrca, je nastal povsem naključno, ko je bila idejna avtorica Tina Boobi na srečanju anonimnih swingerjev na vrsti za besedo priznanja “Da, sem anonimna swingerka” in ugotovila, da jo nekaj stiska v prsih.

Ker sta imela soseda Bob Short in Mike Long roke pri sebi, je Tina poiskala vzroke pri sebi, ter razlog odkrila v svojem violičnem modrcu.

Odpela ga je, odvrgla v višino in zavriskala od navdušenja. Prisotni so to njeno dejanje sprejeli z navdušenjem. Takrat je bila odločena, da morajo vse ženske tega sveta doživeti ta občutek svobode, liberalizacije, dan na dan. Gibanje je dobilo ime in zagon…..

Leto kasneje je notranji odbor Nobelove nagrade nominiral Tino za nagrado “Posebni efekti običajnih dni”, a se je na to nominacijo pritožilo Združenje hipsterjev z utemeljitvijo, da je predlog Tine čisti plagijat originalnega ženskega gibanja “Flower power” iz prejšnjega 100letja, ko so članice tega gibanja hodile brez modrca naokoli celo leto, leto za letom, dan za dnevom, vsak dan.

Odbor Nobelove nagrade je sicer moškemu ugovoru repliciral z navedbo, da “zadeva mogoče v določenem delu asocira na žensko “Flower power” gibanje, a Tina ima kljub vsemu unikaten pristop, saj zahteva od sotrpink, da odvržejo modrce za samo en dan in še ti morajo biti zgolj viola barve”. Končne odločitve odbor Nobelove nagrade še ni sprejel.

A Tina ima poleg veselja, tudi razloge za skrb. Proizvajalci modrcev so namreč že vložili tožbe zaradi poslovne škode proti Tini, saj jim ta en dan, ko ženske ne uporabljajo modrcev, izpade zaslužek za nekaj čez milijardo, predvsem pri push upih.

In kaj bo naslednje ? Bo kakšna druga Tina izumila dan brez spodnjic za 100% plodnost ?“, je nejevoljno na glas razmišljala direktorica konfekcijskega podjetja Pamelastik, sicer ena od strank v tožbenem postopku. Na tožbo pa se pripravljajo tudi proizvajalci pralnih praškov.

Letos prvič v Dnevu brez modrca aktivno sodelujejo tudi moški

Revolucionaren premik se je letos zgodil z moškim svetom naše male podalpske, saj so se odločili podpreti to žensko gibanje, a ne s klasičnim nakupom viola modrca, pač pa povsem osebnim nastopom.

V Ljubljani se je namreč zgolj v ta namen ustanovilo Društvo “Košarica C”, z izključno moškim članstvom, v katerega se je že v prvih urah včlanilo preko 400 moških.

Hierarhija v društvu je že določena in sicer lahko postanejo polnopravni člani zgolj moški, kateri si lahko brez stresa, poškodb ali praznine nataknejo košarico C na svoja prsa. Preostali, ki si sicer želijo postati člani društva, a ne izpolnjujejo tega pogoja, prejmejo status opazovalca v društvu do izpolnitve pogoja.

Osrednji dogodek podpori ženskemu Dnevu brez modrca bodo člani “Košarica C” izpeljali na Rožniku s še nevideno atrakcijo – skupinskim volčjim zavijanjem na Luno.

Ta izjemen pristop akciji pojasnjuje predsednik društva Bine Kreš :
Če bi ženskam iz solidarnosti do tega praznika kupili rožico ali jim porinili v roke kartico za no limit šoping, ne bi naredili nič javnosti opaznega. Smo emancipirani moški. Zato smo se odločili za skupinski nastop, v katerem bo naših preko 400 članov volčje zavijalo v Luno.

Seveda obstajajo pravila za to početje in sicer – vsi člani društva bomo istočasno gledali v eno smer in volčje zavijali najmanj eno minuto v Luno.

Na generalki smo ugotovili, da bomo slišni v radijusu 50 km okoli Rožnika, kar bo prvi svetovni rekord. Odziv volkulj v okolici generalke je bil ugoden, Avstrijci so rekli, da nam jih vrnejo čez teden, z lovci pa smo že zmenjeni, da bodo priče dogodku v živo. Sploh ne dvomimo, da bodo ženske v naši državi ponosne na našo podporo“.

A pri zavijanju v Luno, kot podpori ženskam brez modrca, se člani “Košarica C” ne mislijo ustaviti.

Napovedali so namreč tudi nov projekt podpori ženskam – “Zagrabi bubke – reši življenje !”

Projekt “Zagrabi bubke – reši življenje !” bo po napovedi Kreša potekal vse preostale dni v letu, razen na dan Brez modrca, v projektu pa lahko sodelujejo vsi moški, ki ženska prsa ne vidijo zgolj kot objekt molzenja in/ali kasnejšo prispodobo spomina na varne čase.

V društvu “Košarica C” so prepričani, da bodo s projektom “Zagrabi bubke – reši življenje !” že v prvem letu uspeli rešiti dnevne življenske napore stresa najmanj 100.000 ženskam.

Don Marko M

NO BRA (blog Don Marko M) NO BRA 1 (blog Don Marko M)

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Dan brez modrca – gibanju se pridružili tudi moški z zavijanjem…..

  1. Priznam, pomislila sem: “Marko je podlegel ovčereji in piše o dnevu brez modrca, ne da bi omenil, da gre za ozaveščanje boja proti raku na dojkah!” No, saj vem, kaj bo, ko vidim, ko delijo tvoje zapise – nekateri jih bodo vzeli blazno zares resno. 😉 😛 IN šli na Rožnik 🙂 🙂

  2. pa jaz sem prepričan, da vsaj ženske dobro vedo, da je ta satira poklon dnevu brez modrca oz. boju proti raku na dojkah…..ker moški to vemo za svoje dojke…..na Rožniku, pod njim, ali nekje vmes…. 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *