Po burkah SDS zahteva tudi prepoved nošenja barvnih brad in pleše

Medtem, ko se edini predsednik Milan Kučan ukvarja s knjižno prodajo preteklosti naše male podalpske, se njegov največji fanatični oboževalec janša, s svojo burkaško skupino SDS, katerim zavidajo tudi fani kluba Justin Bieber, ukvarja s prihodnostjo te dežele….

Tako so, med ostalim, v SDS ugotovili, da zanje sedenje v parlamentu ni namenjeno zgolj izvajanju klientelizma, nepotizma, fanatizma in geyizma, pač pa da je vloga parlamentarcev tudi določanje modnih smernic državljanom.

Po vseh že prikazanih in videnih burkah, so se v SDS zdaj odločili, da jih nočejo več niti gledati, kaj šele poslušati in tako so predstavili predlog popolne prepovedi burk. Pa še nihab so dodali zaradi lepšega. Kar so, kot ponavadi argumentirano, tudi utemeljili.

Kulturni razlog prepovedi je v želji, da se v Sloveniji spoštujejo slovenske navade in slovenska tradicija ter da se ne spreminjajo. Kdor pride k meni domov mora delati, kot mu rečem in jaz sem doma po celi Sloveniji“, je poudaril janša.

Hip zatem je njega desna roka gorenak dodal : “Ko smo mi na območju arabskega sveta na obiskih mošej, se moramo prilagajati in nobenega razloga ni, da ne bi enakega ravnanja zahtevali od njih, ko so v našem kulturnem okolju“.

Na vprašanje “Katere so slovenske navade in kaj je slovenska tradicija ?” janša in gorenak še nista dostavila pojasnila v uredništvo bloga. Kakorkoli, ta njuna zahteva je, čeprav po SDS argumentirana in proti vsem pričakovanjem, krepko razburkala javnost.

Nemudoma so se odzvale in vzkipele nad to SDS zahtevo slovenske feministke, ki si skozi zimo redno dnevno nastavljajo šalaste burke na obraz čez nos in glavo, katerim se je pridružil tudi “Svet katoliških žena”, ki izvajajo enak obred, drugačen le v dodatku črnih rut na nedeljskih mašah.

PR predstavnica slovenskih feministk Nina Gapuši (36) se ni šparala :

Gorenak naj ne glumi budalo in tako žali in ponižuje še budale. Preverjeno vemo, da je gorenak na romanju v Meko nosil tako burko kot nihab in to celo oboje skupaj naenkrat. Tudi v domači mošeji se mora redno sezuvati, če ne mu žena sploh ne dovoli vstopa….

Slovenske feministke se bomo še naprej opremljale s šalastimi burkami čez nos obraza in na glavo, pa četudi gorenaku in janši zrastejo lasje“.

Sledil je še odziv Marije Nolens iz “Sveta katoliških žena” :

Bog je preveč milosten do njih. Iz zanesljivih virov debatnega kluba vaških žena vemo, da janša spoštuje kulturne razlike kamor gre. Vemo, da je recimo na počitnicah v Maroku cela dva tedna nosil burko in nihab, medtem ko je s polnim marsupijem kharasa jahal pahorjevi kameli v puščavi in čivkal.

Vemo tudi, da je na dopustu v Avstraliji 10 dni hodil po Sydneyu oblečen zgolj z vrvico v zadnjici iz spoštovanja navade in tradicije Aboriginov….Zmolile bomo tri pokore zanj, a naših rut, te naše navade in tradicije, ne damo“.

In ko je že kazalo, da je SDS zaključil s svojimi uporabnimi predlogi za narodno zavest, sta janša in gorenak prvotni predlog dopolnila še z drugo modno zahtevo. Tokrat zahtevata tudi prepoved nošenja moških obarvanih brad in plešavost.

Razumljivo te SDS zahteve ženske niso komentirale, je pa hipoma prekipelo združenju slovenskih hipsterjev Bany&Buny, v imenu katerih je potrebno povedal Mihi Beard :

Naše združenje je pobrateno z Indijanci plemena Irokezi, osebno sem prijatelj s poglavarjem “Oblak ki lebdi”. Ko je janša na zasebni zabavi v temi noči nekega lokala v Murglah izrazil, da bi se rad družil z izumitelji kokic, sem mu predlagal edini pravi naslov.

Tako je za 10 dni odšel v Ameriko med te naše prijatelje Irokeze in spoznal vse skrivnosti pridelave kokic. “Oblak ki lebdi” mi je potem povedal, da mu je podelil tudi članstvo in ime, kakor ga tradicionalno izbere za vsakega novega člana ob pogledu na prvo, kar zagleda v jutranji zori.

Tako je janši dodelil častno ime “Dva psa ki se parita”, katerega uporablja ob vsakem obisku plemena, pa še rezervno ime za na pot “Tisti, ki laja v Luno”.

Izdelali so mu tudi posebno perjanico mavričnih barv, katere ni snemal niti med spanjem. No, ob povratku v Slovenijo je potem janša zahteval, da kokoši ne smejo več imeti perja, ker je to slovenska tradicija.

Če smo to še nekako pogoltnili, pa zagotovo ne bomo te zahteve za moške brade in pleše. Roza barvo za brado sem kupil že poleti, za novoletne praznike in nihče me/nas ne ustavi, niti hipija janša in gorenak“.

Kot kaže, so se na to SDS zahtevo prepovedi nošenja moških obarvanih brad in plešavost edini “pozitivno” odzvali v slovenskem združenju plešastih moških “Glanz”, kjer so jo pospremili z zgolj kratko izjavo “V temi je vsaka krava črna, vsak bik pa ima lepe roge“.

Don Marko M

Janša čivka (blog Don Marko M)Janša brada (blog Don Marko M)

1 pred teboj je povedal za zapis “Po burkah SDS zahteva tudi prepoved nošenja barvnih brad in pleše

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *