Največ terorističnih napadov v EU izvedejo katoliški skrajneži, najmanj islamistični

Statistika dejstev – islamski skrajneži so do sedaj izvedli 2%, katoliški skrajneži 28%, desničarski skrajneži 22%, levičarski skrajneži 19%, aktivisti za pravice živali 10%, ostalo druge skupine, vseh terorističnih napadov po EU. In daleč največ teroristov na svetu je državljanov ZDA in EU. Katolikov….

Ker je šlo to medijev in ekstremistov obtoževanje zgolj enega krivca terorističnih napadov res že v ekstremna pretiravanja je čas, da si postrežemo tudi s povsem uradnimi svetovnimi statističnimi podatki.

Kaj je terorizem in čemu je namenjen

Terorizem je izpeljanka latinskega “terror” (strah, grožnja, grozljivo delo) in je namerno izzivanje strahu s stalno grožnjo nasilništva ali izvedbo nasilja (umori, ugrabitve, izsiljevanja, aretacije….) z namenom doseganja določenih političnih ciljev.

Bit terorizma v političnem smislu je, da njegove žrtve niso zgolj tisti, katerim je odvzeto življenje, pač pa predvsem vsi ostali živeči v strahu, da se to lahko zgodi tudi njim, s čimer se namensko ustvarja ozračje splošne negotovosti, ki ustreza določeni politični skupini in/ali državni vladi za doseganje njih ciljev.

Termin “terorizem” so prvi uporabili Francozi v obdobju Francoske revolucije, nanašal pa se je na jakobinsko oblast, t.i. Jakobinci, ki se je izjemno brutalno obnašala proti političnim nasprotnikom.

Od sredine 20. stoletja pa je “terorizem” postal še bolj zlorabljan v naporih določenih držav, ki so pojem dodatno okrepile kot vsako obliko oboroženega nasprotovanja moči države, torej vladam, kar so začele poudarjati kot “grožnja nacionalni varnosti”.

S tem prijemom se je v bistvu poskušalo povsem diskreditirati posamezna narodno osvobodilna gibanja, ki so v okviru revolucionarnih bojev postopoma uporabljala tudi omejene oblike terorističnih akcij.

Nekaj osnov teroristične zgodovine v Evropi…..

Evropa je imela že od 1960 pa vse do 2005 v Italiji, Franciji S. Irski, Nemčiji, Španiji, Grčiji, skratka v praktično vseh evropskih državah, razen tistih komunističnih in socialistični Jugoslaviji, izjemno močne teroristične organizacije skrajnih levičarjev in desničarjev, kot so zloglasne IRA, ETA, RAF, Brigate Rosse, Nacionalna avangarda, GAP, GRAPO, Gibanje 17, Neposredna akcija, Batasuna, Revolucionarna borba, ki pa so bile le vrh te gore.

Te organizacije so v Evropi in EU, v omenjenem obdobju, izvedle skoraj 3000 terorističnih akcij, v katerih so povzročile preko 5.000 nedolžnih žrtev. Po 2005 do danes so v teroristično ospredje v EU stopili predvsem katoliški in desničarski skrajneži, državljani držav EU, od Brejvika naprej. Evropski teroristični skrajneži proizvedejo v EU kar 98% terorističnih napadov nad sodržavljani, v svetu pa 56%.

Še vedno pa največ žrtev po svetu povzroča – državni terorizem. Enostavno povedano, gre za terorizem vlad in političnih elit, katerega povzročajo prvenstveno nad svojimi, a tudi tujimi državljani.

Skozi zgodovino ima še vedno nesporen primat državnega terorizma nacistična Nemčija, sledijo ji boljševistična SSSR, fašistična Italija, Kitajska, Kambodža, ter diktatorski režimi, še posebej v Latinski Ameriki in Afriki.

Daleč največ zločinov in žrtev po svetu pa je povzročil kolonialistični terorizem, v katerem krepko vodi RKC in evropske države Francija, Španija, Anglija, posebno zgodbo pa ima tudi vojaški terorizem, v katerem svetovno vodijo Nemčija, Francija, Anglija, pred vsemi pa krepko v vodstvu ZDA.

V zgodovini Evrope/EU so islamski skrajneži izvedli zgolj 2% terorističnih napadov, katoliški skrajneži pa 28%

Čeprav mediji, kakopak po diktatu vlad držav, vztrajno forsirajo vladna naročila po prikazovanju islamskih skrajnežev kot edino svetovno teroristično zlo, pa so dejstva v realnosti povsem drugačna.

Seveda je treba razumeti, da ni vsak musliman islamski skrajnež, kot tudi, da ni vsak katolik katoliški skrajnež, vsak levičar ne levičarski in vsak desničar ne desničarski skrajnež. Kot je treba razumeti, da so tej skrajneži prvenstveno plačanci in jim za resnično vero bolj dol visi.

Statistika dejstev terorističnih napadov v Evropi/EU od 1960 do danes neusmiljeno prikazuje povsem obratno sliko od medijskih podpihovanj :
– islamski skrajneži so do sedaj izvedli 2%, katoliški skrajneži 28%, desničarski skrajneži 22%, levičarski skrajneži 19%, aktivisti za pravice živali 10%, ostalo druge skupine, vseh terorističnih napadov po EU.

Člani prav vseh terorističnih skupin, razen navedenih islamskih skrajnežev, so dejansko državljani evropskih držav.

Tudi po statistikah Europola je število terorističnih napadov v EU iz 580 leta 2006 padalo iz leta v leto do lanskih 198 napadov. Svetovno povprečje je drugače 14.000 terorističnih napadov letno po celem svetu, 300 v EU.

Med 162 državami sveta tako po številu terorističnih napadov v 2014 kot prvo iz EU najdemo Veliko Britanijo na 28 mestu s 102 napadoma.

Teroristični napadi EU 2014 (blog Don Marko M)Teroristični napadi SVET 2014 (blog Don Marko M)Število terorističnih napadov po svetu in EU za 2015 do danes si lahko ogledaš na tej povezavi.

Zanimivo je tudi poročilo Charles Kurzmana, profesorja sociologije univerze NC, v katerem predstavlja muslimansko teroristično grožnjo ZDA, ob čemer ugotavlja, da se v ZDA povprečno letno zgodi 14.000 umorov, od leta 2001 in opevanega 9/11 pa do lani so muslimanski skrajneži povzročili 37 žrtev od preko 190.000 umorov v ZDA.

Dejstvo je, da je vsak radikalizem potencialna teroristična grožnja, kar velja tudi za islamskega, ampak uradni podatki kažejo, da tako ZDA, kot ostali, ki bombardirajo samo s skrajnim islamom dejansko sejejo selektivno sovraštvo, kar je seveda raj za razne kseno in ostale “fobe”, ki so še večji skrajneži.

Mediji strašijo ljudstvo po nalogu vlad, ljudstvo nasede ali pak ne…..

Ne vem če si opazil/a, ampak – ko izvedejo teroristične napade nad nedolžnimi žrtvami razni iztirjeni Brejviki ali ostali, tudi katoliški, ekstremisti z nekontroliranimi strelskimi pohodi po šolah in ostalih javnih površinah po Evropi in ZDA, torej kar nad njih sodržavljani, ter tako povzročajo na tisoče nedolžnih žrtev, so te novice udarne v medijih 2-3 dni, največ teden in potem tišina.

Zakaj tako ? Pa enostavno. Od teh “domačih” verskih skrajnežev teroristov ZDA in EU nimajo nobene koristi, škoda pa je kolateralna in ni omembe vredna, vsaj za politike. Je pa zato dragoceno nabijanje o islamskih skrajnežih, kar tem vladam služi le kot orodje za povsem druge cilje.

Dejstvo – vse islamsko skrajne teroristične skupine, od Al Kaide do ISIS in vse vmes so ustanovile in financirajo ZDA, Francija, Anglija in občasno Nemčija.

In vsak napad teh islamskih skrajnežev, torej kar svojih vojščakov, ZDA, Anglija, Nemčija in Francija, kjer se, zanimivo, edino dogajajo teroristični napadi islamskih skrajnežev na Zahodu, uporabijo za dvoje – nadgradnje policijske represije v svojih državah in kot izgovor za napade nad nedolžnim prebivalstvom držav po svetu.

Po vsakem napadu ali že sumu napada islamskih skrajnežev tako te omenjene države zvišajo “stopnjo varnosti” v državi. Kar pomeni še več video nadzora, nadzora na spletu, po ulicah mest pa večanje števila policije in celo vojske. In vse to ostane na položaju do naslednjega terorističnega napada, ko vajo višanja “varnostnih razmer” ponovijo.

Obenem seveda tako vsakič znova sejejo strah med ljudmi in tisti z že itak resnimi težavami potem kar sami javno širijo ta strah naprej z zahtevami po še več represije, več policije, več vojske, več zidov. Ob čemer se ne zavedajo, da v bistvu sami sebe zapirajo in omogočajo vladam vsakič znova še večji nadzor nad državljani. Več nadzora in omejitev pa pomeni le vedno manj svobode.

Terorizem je gromozanski biznis za vlade in tajkune

Da so največjij teroristi sveta ZDA, Francija in Anglija ni dvoma. Občasno se jim pridruži Nemčija.

In da je terorizem teh držav velikanski biznis kaže tudi pogled na borzne krivulje, ki sunkovito porastejo, kakor tudi ostale statistike, ki beležijo dvige gospodarskih plusov še mesece po terorističnih napadih.

Teroristični napadi v ZDA in EU, katere praviloma izvajajo kar varnostne službe teh držav, ki za te potrebe najemajo plačane ekstremiste, so velik biznis. So pač določene vlade, katerim nekaj sto svojih žrtvovanih državljanov letno, ne predstavlja noben problem, v zameno za milijarde dobičkov, ki sledijo….

Po vsakem napadu se povečajo obsegi del in zaslužkov varnostnim službam, proizvajalcem video nadzornih sistemov, montažerjem, trgovinam, prodajalcem spominkov, cvetličarnam, itd., a največ zaslužijo vlade in z njimi tesno z vojaško opremo povezani zasebniki ravno iz t.i. “protiterorističnih programov”, kjer izginjajo milijarde…

Ampak strah, katerega namensko sejejo med svoje državljane s terorističnimi grožnjami vlade EU in ZDA je prava – neprecenljivost.

Neprecenljivost, ko prestrašenost že tako naivnih državljanov zlorabijo za podaljšani učinek. In tako se vlade EU in ZDA, kakopak v bran svojih državljanov, prelevijo v največje teroriste zgodovine, celo morilce, ko pošljejo svoje bombnike nad nič krive in revne ljudi, katerih edina napaka je ta, da živijo v državah z dosti nafte, dragocenih rudnin in drog, od katerih sami nimajo nič, jih pa zato Zahod nujno rabi za…za kaj že ?

Tudi Slovenija je podpornica terorizma in teroristov….

Po nedavnem terorističnem napadu v Parizu je Francija zaprosila druge članice EU naj ji, v duhu solidarnosti, pomagajo. Vojaško pomagajo pri sodelovanju v vojaških operacijah proti skrajni skupini Islamska država oziroma za podporo v drugih mednarodnih operacijah in misijah, v katerih sodeluje Francija.

Ne vem, če je Cerarju kdo povedal, da so teroristični napad v Parizu izvedli francoski državljani, ne pa Islamska država, a Cerar je s svojimi parlamentarci kar potrdil pomoč Slovenije z našo vojsko Franciji.

Tako bo naša vojska pomagala Franciji. Pomagala ? Če bi hotela Slovenija res solidarno pomagati Franciji v boju proti terorizmu, potem bi poslala svoje enote na pomoč v Francijo, kjer so se tej napadi zgodili….

A namesto tega bo slovenska vojska pomagala Franciji v afriškem – Maliju. A je kdo iz Malija izvedel teroristični napad v Parizu ? Seveda ne. In kaj potem sploh dela francoska vojska v Maliju ?

Pa samo še eno kolonialistično epizodo podrejanja afriške države, ki je bila svojčas 10letja demokratični vzor Afrike tako z ustavo, večstrankarskim sistemom, narodno skupščino, ter zadovoljnim ljudstvom. In Slovenija bo Franciji pomagala v tem podjarmljanju.

Brez vsakega dvoma so največji teroristi sveta vlade ZDA, Anglije in Francije, ki v svojem kolonialističnem pohlepu izvajajo napade kjerkoli po sveti, tudi v svojih državah, dobesedno vsak dan. Tudi danes.

In ne potem stokati, ko se kakšen posameznik teroristični skrajnež te ali one verske pripadnosti raznese ali postreli vse okoli sebe v šolah in kje drugje po EU in ZDA, obenem pa se sprenevedati in zatiskati oči, ko EU in ZDA izvajajo organizirani terorizem po svetu in proizvajajo milijone nedolžnih žrtev.

Aja, pa tistih poskusov nekaterih, ki trdijo, da “terorizem nima verske podlage” ampak da je pač “zgolj” terorizem, ne morem kupiti. Ker so dejansko vsi teroristi do zdaj bili skrajni verniki, tudi EU in ZDA. Religijsko politični verniki, za katere je znanost že pred časom ugotovila, da so le klub ljudi z resnimi težavami

Don Marko M

Največji teroristi sveta (blog Don Marko M) Največji teroristi sveta 1(blog Don Marko M)

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Največ terorističnih napadov v EU izvedejo katoliški skrajneži, najmanj islamistični

  1. No vidiš kako lepo napisano.. Ker smo v Evropi že pred desetletji imeli teroristične napade, pa naj se še malo islamski skrajneži razstreljujejo; zakaj pa ne ane.. Ma kje vam je nekaterim logika..

  2. Kaj mi pa ni jasno? A sem jaz tisti, ki opravičuje trenutni radikalni terorizem z terorizmom, ki sta ga pred 30 leti izvajala ETA in IRA? Ne, jaz strogo obsojamo vsako vrsto terorizma in jih ne opravičujem z raznimi dogodkih iz zgodovine.

  3. in res ti nič ni jasno…..ker če bi ti bilo vsaj malo, potem bi pač razumel, da ne opravičujem nobene oblike terorizma, pač pa sem le razložil oblike in izvajalce le tega, kar mislim tudi slepi razbere iz zapisa….ti si tisti, ki poskušaš na vse načine samo eno obliko izvajalcev terorizma izpostavljati, kot da drugih ni…skratka, ne lotevaj se tem, katerim v svoji nepoučenosti nisi dorasel…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *