25 let kasneje drugič – Jebe lud zbunjenoga

Pavle Čelik, nekdanji šef slovenske milice, med in po osamosvojitvi Slovenije pa nekaj časa načelnik uniformirane policije Slovenije, leta 1993 prejemnik častnega znaka svobode Republike Slovenije za izjemne zasluge pri obrambi svobode in uveljavljanju suverenosti Republike Slovenije, od leta 2001 častni meščan mesta Ljubljana….

Čelik, za moj okus eden sila redkih poštenih policajev, kar jih je kdaj imela naša mala podalpska, sploh v primerjavi s temi današnjimi stavkajočimi policajskimi prdci, ki bi po mojem moral biti še danes notranji minister namesto bavčarja, pa bi tajkunski lopovi drugače čivkali, predvsem pa v Slovenski vasi, je dovolj nazorno povedal o 25ih osamosvojitvenih letih :

Začelo se je z Demosovim vračanjem premoženja Cerkvi in kapitalistom iz stare Jugoslavije, nadaljevalo se je z denacionalizacijo in privatizacijo pod Drnovškovo vlado, pa vse do famoznega tajkunskega odkupovanja in t. i. menedžerskih prevzemov podjetij, ki so potem skrahirala v dolgovih.

Poosamosvojitveni privatizacijski kaos ni bil napaka, pač pa načrtna izdaja in zloraba osamosvojitvene volje Slovenk in Slovencev“……

Čelika so, da ne bi kaj preveč drezal v omenjene rabote, pospešeno upokojili, a na nas državljanih ostaja, da zoper te izdajalce ustrezno ukrepamo in ne dovolimo, da njih dejanja kdaj zastarajo pred sodišči…..

V dodaten razmislek možneg apočetja državljanov za naslednje leto pa še ta malenkost….
naša davčna (DURS), že brez davčnih blagajn, pobere letno med 12 – 14 milijard davkov…..dodatnih 3 -4 milijarde jih da v odlog plačila ali odpiše….
proračun je že od vstopa v EU praktično vsako leto enak, prihodki okoli 8,5 milijarde, odhodki okoli 9,5 milijarde…..

na tudi v Ustavo zapisano fiskalno pravilo pa se naši parlamentarci, v maniri dobrega gospodarja, očitno požvižgajo……
ampak, ko se sešteje pobrane davke in odbije stroške proračuna, ostane le eno vprašanje – kje je denar ?….
vam levo-desno komunajzarsko maternico…..

Don Marko M

Jebe lud zbunjenoga (blog Don Marko M)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.