SDS medij Nova24tv gre v stečaj

Res je, v ponedeljek vlagamo na sodišče v Ljubljani predlog za začetek stečajnega postopka NovaTV24. Do zaključka stečajnega postopka bodo vsi naši mediji delovali v zelo okrnjeni izvedbi, zaposlenim pogodb ne bomo podaljšali” je na novinarski konferenci na Linhartovi 13 v Ljubljani povedal predsednik Upravnega odbora Aleš Hojs……

Novica o stečaju je prišla povsem nepričakovano, saj so še na torkovi seji skupščine delničarji NovaTV24 d.d. potrdili predlog upravnega odbora, da Nova24TV pridobi status posebnega, nepridobitnega televizijskega programa in s tem tudi možnost črpanja davkoplačevalskega denarja.

Očitno pa je bil stečaj NovaTV24 d.d. neizbežen, saj je po objavi te novice v naše uredništvo poklical direktor dostave hitre prehrane Halo Katra, kateri je pojasnil, da so ga sicer prehiteli, saj je imel tudi sam, kot upnik, po svojem odvetniku že pripravljen predlog za začetek stečajnega postopka zoper NovaTV24 d.d., katerega je nameraval vložiti na sodišče naslednji teden.

V to so me prislili, saj mi za dostavo hrane in pijače zaposlenim v njih medijih dolgujejo že 64.000 €. Saj me ne briga, ampak me res zanima, kdaj so imeli čas vse to pojesti. Ni čudno da gredo v stečaj, če pa noben ni nič delal normalno“, je še dodal.

Do torkove skupščine delničarjev NovaTV24 d.d. 29. marca 2016, ki je potekala v dvorani Svetovnega slovenskega kongresa na Cankarjevi 1 v Ljubljani je sicer veljalo prepričanje, tako v javnosti, kot med delničarji, da je NovaTV24 d.d. stabilna družba, nenazadnje so še do decembra 2015 uspeli pridobiti 1.000.001 € od prodaje svojih delnic.

Kot pa je pojasnil Hojs, so na torkovi skupščini za pooblaščenega revizorja računovodskih izkazov družbe NovaTV24.si, informativna televizija, d.d. za leto 2016 imenovali revizijsko družbo SN revizija d.o.o. iz Ljubljane.

Le dva dni po torkovi skupščini, pa jim je v četrtek 31. marca izbrana SN revizija d.o.o. podala revizijsko poročilo, v kateri so ugotovili, da ima NovaTV24 d.d. še neporavnano terjatev do upnika v višini 64.000 €, kakor tudi, da 1.000.001 € delniškega kapitala ni nikjer na praznih računih, na nobeni slovenski banki.

Sledil je sklic izredne seje upravnega odbora NovaTV24 d.d. in današnja novinarska konferenca, na kateri je Hojs predstavil odhod NovaTV24 d.d. v stečaj in zelo omejeno delovanje njih medijev do zaključka stečajnega postopka.

Tik pred zaključkom novinarske konference je Hojs še pojasnil, da delničarji NovaTV24 d.d. v bistvu ne bodo izgubili ničesar, saj družbeniki ne odgovarjajo s svojim premoženjem, pač pa zanje odgovarja družba z vsem svojim premoženjem do višine lastnega premoženja.

Don Marko M

Nova24tv v stečaju (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *