Motivacijski govor matere otrok, ki je ganil celo Slovenijo

Motivacijski govor gospodinje Marije Zagon (45) iz Ljubljane, katerega je namenila svojim družinskim članom pred dvema dnevoma v dnevni sobi svojega doma, ni inspiriral zgolj družinskih članov, da končno vstanejo in naredijo nekaj, pač pa požel val navdiha po celi državi…..

Kot je potrdila Marija, je tudi v preteklosti uspevala navdihniti člane svoje družine s svojimi kultnimi motivacijskimi govori vse od “samo se ti zajebavaj, če ne boš odličen ne greš na morje“, “pozabi na žepnino naslednje pol leta“, “ta vikend lahko samo sanjaš gsm in tablico“, pa do “uči se otrok božji, da ne boš slepec“, ter “če ne pospraviš te štale od sobe, ti vse zabrišem v kontejner” in stalnice motivacijskega repertoarja “če ti ni všeč kosilo, skuhaj boljšega“.

Tokrat pa je Marija motivacijsko retoriko dvignila stopnjo višje, ker so, kot pravi, nastopile dodatne okoliščine, kar je botrovalo njenemu najboljšemu motivacijskemu nastopu do zdaj, kar prizna tudi sama.

Res je, tokrat sem svoj motivacijski govor dvignila stopnjo više in vključila dodatke ljudske folklore. Tako sem najprej kakovostno motivacijsko predstavila niz kakovostnih kletvic tako možu Janezu (51), kot sinu Binetu (16) in hčerki Ani (13), kar sem nadgradila z “če ne dvignete svojih lenih riti in pospravite ta svinjak, katerega ste naredili po stanovanju dokler se vrnem od frizerja, vas bom vse skloftala in vrgla ven, da boste spali na ulici“, je svojo motivacijsko retorično sposobnost strnila Marija.

Seveda smo želeli pridobiti tudi odziv družinskih članov na Marijine motivacijske prijeme, a pri otrocih Binetu in Ani nismo bili uspešni, saj sta bila zatopljena v delo globinskega pospravljanja dnevne in svoje sobe, tako da je tudi v njunem imenu spregovoril Marijini mož Janez :

Marija je vedno znala. Vedno je znala predstaviti močne in čustvene motivacijske govore, ki so nas takoj motivirali in nam pomagali najti novo energijo da smo, četudi za krajši čas, spremenili svoje načine življenja. Brez moje Marije bi v naši družini vse drugače izgledalo, si sploh ne upam predstavljati kako drugače“.

V svoji sklepni besedi je Marija za bralstvo tega bloga še pojasnila, da imamo vsi v življenju svoje vzpone in padce, a da v svoji družini vedno najde potrebno dozo dnevne motivacije in da je ravno v zahvalo le tej uspela pridobiti status najbolj znane motivacijske govornice v soseščini.

Po objavi motivacijskega govora Marije so sicer v naše uredništvo začela deževati elektronska pisma tisočev žensk iz cele države, ki so Mariji izrekale pohvale za držo in zahvale za smernice motivacijskih nastopov, katere nameravajo tudi same uporabiti.

A pojavila se je tudi izjava Matica Munca, spletna guruja in psihologa, ki edini pozna vse vzgojne metode do otrok v naši državi, katerega motivacijski govori Marije niso ravno pretirano navdušili :

Ta ženska je prikazala tipičen primer družinskega nasilja, takšnih primerov je v naši državi vsak dan zelo dosti. Zahtevati od otroka, da mora opravljati domača opravila, pomeni da mora otrok delati, kar je nedopustno do njegove polnoletnosti. Poleg tega je ta ženska izrekla grožnje, tudi z uporabo fizične sile, vsem članom družine.

S kolegicami skupine Ženski lobi Slovenije se zavzemamo, da se z novo Novelo zakona o družinskem nasilju (ZPND) takšnim ženskam odvzame skrbništvo do svojih otrok, izreče prepoved približevanja, dodatno pa se jim naloži plačilo služkinje, ki bo opravljala vsa pospravljalnja dela otrok, ker otroci ne smejo delati, pa tudi telefonov in tablic se jim ne sme nikakor odvzemati, ker tako izgubijo globalen stik z realnostjo“.

Munčevo izjavo smo predstavili tudi Mariji, ki je po prebranem dodala le “pošljite ga k meni, da mu predstavim posebej pripravljen motivacijski govor“.

Don Marko M

Motivacija (blog Don Marko M)

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Motivacijski govor matere otrok, ki je ganil celo Slovenijo

  1. po novem je treba dodati tovrstnim govorom “motivacijski”…..da se ve, da gre za dobre namene, da ne bodo oni neki skakali v luft….. 😎

  2. Munc živi v pravljici-sicer nisem pretirano navdušena nad besednjakom gospe Marije, a če deluje…po svetu bodo morda doživeli še kaj več!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *