Polom – hrvaška vojska razorožena v Avstriji

Hrvaška vlada podpore ustaštvu niti ne skriva več ne na hrvaškem, ne po svetu. Na čelu s predsednico Kolindo Grabar Kitarović in oboroženo hrvaško vojsko so v soboto vpadli na 71. obletnico pliberške tragedije poboja hrvaških ustašev na Pliberškem polju, na avstrijskem Koroškem, torej v Avstrijo…..

In tam doživeli streznitev hladnega tuša…..

Nevtralna Avstrija se kakopak požvižga na NATO in njene vojske, posledično je bilo dejanje, ki je sledilo….

Lokalna policija Pliberka (Bleiburga) je, takisto oborožena, obkolila visoko hrvaško delegacijo, s častno četo hrvaške vojske vred, in jo – razorožila.

Zaman so se trudili visoki hrvaški predstavniki pojasnjevati, da je častna četa oborožena s protokolarnim orožjem, katerega uporabljajo le na paradah. Avstrijska policija jim je vse orožje zasegla in domoljubno zaščitila svoj narod pred agresijo zunanjega sovražnika na njih ozemlju.

Obenem so policaji prepovedali vstop na komemoracijo tudi vsem, ki so nosili neprimerne oznake, ki so simbolizirala ustaštvo…..

Hrvaška vojska je torej spet končala svojo pot, kot njih ustaški predniki nekoč – razoroženo. Avstrija je že napovedala, da se nima namena opravičevati Hrvaški zaradi te poteze svojih policistov.

In zdaj je na Hrvaškem popoln kaos, ker tako opozicija, kot tisti del treznega ljudstva ljudstva, zahteva razpustitev vlade in ponovne volitve, saj se jim zdi nedopustno, da hrvaška oborožena vojska vpadla na ozemlje Avstrije brez vsakega pisnega tako Avstrije, a tudi dovoljenja predsednice Kolinde, Vlade, resornega ministrstva in hrvaškega Sabora, ki bi morali vsi po vrsti izdati to dovoljenje svoji vojski, s čimer je bila grobo povožena celo hrvaška Ustava.

Hrvaško ljudstvo se je torej zelo intenzivno odzvalo na ta oborožen vdor hrvaške vojske na avstrijsko ozemlje, Avstrijci takisto….

A da kako je prišla ta hrvaška oborožena vojska v Avstrijo ?…..pa po cesti…..skozi Slovenijo….in brez dovoljenj…..in brez oviranj…..in kljub “neprebojni” žiletkasti ograji na meji…..

Don Marko M

Ustaši Avstrija (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *