4.dan upora v Luki Koper – Cerar, prihajamo ! (foto)

Temperatura se dviguje in stopnjuje. Danes nas je bilo pred Luko, v podporo delavcem, že okoli 1000. Po včerajšnjem dogovoru z upravo so delavci pristali, da bodo dnevno med 9 – 17 uro, do nadaljnega, delali za odpravo zaostankov, pred in po tem urniku pa se nadaljujejo uporniške aktivnosti…..

Medtem, ko se Cerar in njegovih 90 parlamentarcev še vedno strahopetno skrivajo v mišji luknji, pošiljajo na fronto takšne in drugačne, ki poskušajo tako ali drugače blatiti delavski upor.

V Jamnikovem Združenju nadzornikov Slovenije (ZNS) prijavljajo, da delavski upor sicer ne povzroča škode državi, pač pa škodo njenim delničarjem, strankam in drugim deležnikom, ob čemer ne omenjajo nobenih številk, za razliko zblodelih vodilnih na SŽ, ki že sanjajo milijone od nikoder.

A so v ZNS obenem dovolj korektno priznali, na kar se sicer Cerar dela gluhega, da mora “SDH znati utemeljiti predčasen odpoklic nadzornikov v interesu družbe in skladno s strategijo upravljanja kapitalskih naložb države“, kar SDH še vedno ni naredil, zato je Jazbec raje odšel sam, kot bil odnešen.

Dejstvo je še vedno, da je Cerarjeva vlada zahtevala zamenjavo 3 nadzornikov od SDH brez prav vsakega argumenta, razen tistega, da se je Dragonja nalagal javnosti, pardon, zmotil v posredovanju podatkov o donosu na kapital Luke Koper in navajal podatke iz 2011 – 2013, ko je bil donos 2,5 %, namesto da bi navajal podatke iz letošnjega prvega četrtletja, ko se je donos zvišal na 15,4 %.

In to laž je potem Cerar uporabil, vključno s SDH, za zahtevo po menjavi nadzornikov. Torej zamenjati je hotel ekipo, ki je donos Luke zvišala za 12,9%. Kjer normalen konj pa sploh menja ekipo, ki zmaguje ? Razen tistih nenormalnih, ki hočejo namensko uničiti podjetje in ga prodati za bagatelo…..

Svoje oglašanje so prispevali tudi v Društvu Mali delničarji Slovenije, vključno s komentatorji vernikov RKC, SD in SDS, ki zahtevajo, da se nad uporniške delavce pošljejo policijske enote in tako zaduši upor. In da, ta film bi res rad videl. Res bi rad videl policaja, ki bi vzdignil roko nad delavce, ki zahtevajo odstranitev lopovskih politikov in uradnikov iz položajev. Ker vem, kaj bi jih doletelo….

Danes se je zgodil tudi Nadzorni svet (NS) Luke, ki se bo ponovno sestal v četrtek in ki je, pričakovano, podprl delo uprave, ocenil, da dobro dela in je vsled tega ne bo zamenjal, čeprav Cerar preko SDH, katerega predsednica po odhodu Jazbeca je postala dosedanja nadzornica Lidia Glavina, zahteva tudi to.

Prva nadzornica Alenka Žnidaršič Krajnc je na današnji popoldanski tiskovki poudarila, da so vsi napori usmerjeni v normalizacijo dela, da “delavci delajo osem ur, poleg tega pristajajo tudi na izredno delo in do petka bi lahko uspeli nadomestiti zaostanke“.

Obenem je Krajnčeva tudi zavrnila zahtevo Društvu Mali delničarji Slovenije po izreku sankcij uporniškim delavcem, kar je utemeljila z “lahko bi izrekla opomine uporniškim delavcem, a ocena uprave je, da bi to bilo kontraproduktivno in bi pripeljalo do dodatnih zaostrovanj, ki bi hkrati dodatno ogrozili delo“.
In da, mislim, da bi vsi radi videli, kdo je ta junak, ki si bi upal tožiti te uporniške delavce…..

Dodala je tudi, da delavci, poleg že obstoječih zahtev, do petka zahtevajo od Cerarjeve vlade tudi pisno zagotovilo, da ne bo prišlo do zamenjave pristaniške uprave ter iskanja dodatnega koncesionarja, kar sicer omenja sporni vladni dokument. “Ko bo konec ropanja, bomo imeli vsi višje plače“, pa je njen dodatek, s katerim se več kot očitno misli Cerarja in 90 palčkov.

Zahteve luških delavcev, da se odstavi Dragonjo in Gašperšiča, potem bodo itak prišli na vrsto še preostali levo desni uničevalcev te države, ob že odstopu Jazbeca, Cerar in vseh 90 palčkov še vedno niso izpolnili in zato se upor nadaljuje.

To zahtevo je treba jasno ponavljati, da ne bo nesporazumov v razumevanju in blodnjavih in sprenevedajočih izjavah nekaterih levo desnih lopovskih uničevalcev države in njih zagovornikov, čemu nosilno sporočilo upora luških delavcev in zdaj tudi vedno številčnejše civilne družbe.

4.dan luškega dnevnika tako zaključujem z vabilom izkazovanja podpore luškim upornikom, kar lahko vsak in vsi storimo tudi jutri

v torek 5.julija ob 18 uri, pred vhodom v Luko Koper

ko se bo ponovila vaja javnega protesta izpred tedna “Vstala Primorska – Vstani Slovenija !” In ko bodo vaje izpopolnjene, se gre praznit parlament…..

Don Marko M

4.dan upora Luka Koper (blog Don Marko M)01 4.dan upora Luka Koper (blog Don Marko M)02 4.dan upora Luka Koper (blog Don Marko M)03 4.dan upora Luka Koper (blog Don Marko M)04 4.dan upora Luka Koper (blog Don Marko M)05 4.dan upora Luka Koper (blog Don Marko M)06 4.dan upora Luka Koper (blog Don Marko M)07 4.dan upora Luka Koper (blog Don Marko M)08Asolidarnost

10 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “4.dan upora v Luki Koper – Cerar, prihajamo ! (foto)

  1. Pozdravljam prizadevanje luških delavcev in privržencev ostanka razuma, ki nam je ob vsej stihiji kraj in prevar Slo vodstva še ostal.Tudi SPVS pozdravljamo in podpiramo vaš boj proti izrojeni politiki posameznih klik, ki jim je požrešnost sprala možgane. Oblastniki verjamejo v svojo nad moč nad ljudstvom in pozabljajo, da so si že večji polomili zobe, ko se je ljudstvo zbudilo. A ne da si jih ne bi tisti katere je ljudstvo postavilo in kot kaže jih bo tudi odstavilo.
    Želijo nam potrkat na vest kakšna gromozanska škoda nastaja in kašne vse bodo posledice tega upora proti samovšečnim in sebi namenjenim narcisoidom, ki se imajo za edine poklicane vodit državo, a v resnici niso kaj drugega kakor manipulanti in prevaranti v službi požrešnega kapitala
    Nihče do sedaj ni omenil muk in trpljenja voznikov, ki so obtičali. Nihče ni omenil in pomislil, da vozniki morda pa le nimajo dovolj hrane, pijače in drugih potrebščin za prestat takšno stanje, ki se bo še nadaljevalo saj tudi po koncu, bo še kar nekaj časa potrebno, da se bodo vozila raztovorila, natovorila. Vozniki so odvisni od svojih kabin v katerih bivajo v času transporta. Da ne omenjam njihovega plačila saj je večina plačana po prevoženem kilometru. Pomislite tudi na te duše, ki so po sili razmer obtičale na parkiriščih in ob cestah.
    Vsekakor vas pridemo tudi jutri podpret v vaših prizadevanjih, ki so lahko vzgled za ostale izigrane državljane. In upam, da slogan dobi svoj pomen Vstala Primorska vstani Slovenija
    Lep pozdrav 73

  2. ja zdaj so se delavci zbunili pa preprečili da bi politika izčrpavala podjetje še več takih herojev pa bodddddo politiki na šešelih stanovali tu jih tak ne rabimo same pijavke naroda so

  3. Zdaj so vse stranke tiho, ker nabirajo politične točke potem bodo pa pametovali kaj bodo oni vse popravili.

  4. Moja jeza nate in tebi podobne, narašča.
    Imeli smo dobro premierko pa ste jo šli rušit. Zdaj pa imamo nesposobnega Cmerarja.
    Fuj!

  5. Rado, kar naj narašča…..jaz, in verjamem še mnogi, nisem pozabil, da je bratuškova v pičlem letu zagonila 8 milijard nepovratno in s tem prekašala celo jajota, in tudi cerarja…..skratka najbolj potratna baba v tej državi vseh časov, za kar bo morala nekoč odgovarjati, kot njeni kolegi……

  6. “bratuškova v pičlem letu zagonila 8 milijard nepovratno in s tem prekašala celo jajota”

    Ne vidim problema v tem, če kdo drugače misli, problem vidim v tem, če se dela slepega za vsa relevantna dejstva. In ti Marko si v svojem sovraštvu do Alenčice oslepel.

    Ja, Marko. Alenka je zagonila 8 milijard. A to je bila cena, ki smo jo morali plačati, da smo se rešili prisilne uprave. Saj se še spomniš, da je Jajo na vse pretege klical trojko.
    Mar misliš, da bi jo pod trojko bolje odnesli? Nikakor! Banke bi vseeno morali dokapitalizirati in danes bi Luke Koper že nekaj let ne bi bilo več v naši lasti.
    Pa ti ne bi imel o čem pisati.

  7. če ne vidiš problema v tem, da nekdo povsem nepotrebno zadolžuje še naslednje generacije državljanov, dovoljuje izvajanja korupcije, ustvarja red priviligirancev, socialno uničuje državo, potem je jasno, zakaj ta država tone….ne jaz Rado, ti si zaslepljen, ker takšna početja zagovarjaš in celo podpiraš…..
    s tistim blefom o trojki pa si lahko obrišeš tisto nekaj po veliki potrebi, ker noben trezen ne pada na ta blef…..bratuškova si je s temi dokapitalizacijami bannk le kupovala komisarski stolček v Bruslju in nič več…..in škoda, katero je bratuškova v socialnem pomenu povzročila državi je kakopak bistveno večji, kot 8 milijard….še dobro, da je vse zapisano za tiste, ki se sprenevedajo…..skratka, to babo iz parlamenta in nasploh iz katerekoli službe pod okriljem države…..
    sploh pa je ljudstvo samo povedalo, kaj si misli o njenem delu, ko je imela še dva dni pred volitvami le 1,8% podpore in je morala kupovati glasove, da je komaj preskočila v parlament…..

  8. Lepo Marko,
    da obširno odgovarjaš s čimer mi daješ priložnost, da opozorim na selektivnost tvojega spomina.
    1) Od 40 milijard, ki smo jih dolžni, te boli le Alenkinih 8 milijard.
    2) Mimogrede pozabiš na vzdušje, ki je vladalo v letih 12 in 13. In grški scenarij ki nam je grozil. In pozaljaš na silovit pritisk, še posebej pritisk na levico, da je s konsenzom sprejela zlato fiskalno pravilo – čemur so se prej permanentno upirali.
    3) “skratka, to babo . . . ” No vidiš Marko. Seksist si, brez dvoma. Mačizem, ki veje iz tvojih stavkov ti preprečuje razumno razmišljanje.

    “ne jaz Rado, ti si zaslepljen, ker takšna početja zagovarjaš in celo podpiraš…..”

    Seveda Marko, jaz takšne politike ne podpiram. Želim si, da bi Slovenija imela politika, kot je bil češki predsednik pred desetimi leti. Tisti, ki ni hotel podpisati evropske ustave**, čeprav so silovito pritiskali nanj. Tako od znotraj, kot od zunaj.

    ** Češki predsednik ni hotel takšne ustave pod katero bi bila kakršnakoli možnost, da bi Nemci dobili nazaj Sudete.

    He, he, Marko. Zdaj pa bodi pošten in priznaj: “Rado, dobro si mi podkuril”.

  9. Rado, bratuškovo si ti izpostavil in zato je beseda tekla o njej……in da Rado, vedno mi dobro podkuriš, celo toliko, da ti zmanjka kurilnih zadevščin….v eni sapi zagovarjaš destrukcijsko politiko in jo obenem obsojaš…..ja Rado, odločit se bo treba, ne pa selektivno “velja za druge, ne velja za moje”….
    sicer pa v vednost…..jaz se z moškimi ne kregarim okoli bab, sploh takšnih, za katere še ženske trdijo, da so sramota ženskemu rodu…..zdaj pa mi lahko še enkrat navržeš, da sem seksist, mačist ali whatever že…. 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *