Mario Draghi in EU ne dovolita Sloveniji zapiranja goljufivih bankirjev in politikov

Da sta naša praznika Dan samostojnosti in Dan državnosti predvsem čisto navaden blef in politični nateg državljanov Slovenije, priča tudi ta zadnji dogodek. Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je namreč začel preiskavo zoper goljufive bankirje in parlamentarce zaradi sanacij naših bank leta 2013…..

NPU je, v sicer še nedokončani akciji, s sodnimi odredbami izpeljal hišne preiskave zoper nekdanje in sedanje bankirje NLB, ob čemer so zasegli tudi računalnike, strežnike, elektronske pošte in druge občutljive podatke.

Upanja, da bi, vsaj po dosedanjih vseh možnih raziskavah zadnjih let, naš NPU, vključno s Fišerjevim tožilstvom, ter sodniškim Klemenčičem, kakorkoli spravili za zapahe številne škodljive bankirje in parlamentarce, ki so sodelovali v teh rabotah škodovanj državi in državljanom, so seveda, žal, spet in znova nična, a lahko se pustimo prijetno presenetiti, za spremembo….

Ne gre pač kar tako pozabiti, da so naše banke proizvajale od 2004 konstatno izgubo, NLB recimo 1.000.000 € na dan in izginjale so milijarde, milijarde državljanov naše male podalpske….

A nad to (re)akcijo našega NPU ni niti malo razumevanja, še manj navdušenja, pokazal Mario Draghi, predsednik ECB, ki o preiskavah NPU zoper povzročitelje bančne luknje ni izvedel iz medijev, pač pa ga je osebno kontaktiral kar guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec, katerega je nastavila vlada alenke bratušek…..petokolonaških jazbecev v naši mali podalpski kar noče zmanjkati…..

Draghi je ukrepal urgentno in pisal predsedniku Evropske komisije Jeanu Claudu Junckerju in slovenskemu državnemu tožilstvu, ter pri obeh protestiral zaradi “nezakonite zaplembe informacij ECB-ja v včerajšnjih hišnih preiskavah“, saj je, po njegovem, Banka Slovenije del ECB-ja in kot taka pod zaščito evropskih zakonov, ki ji zagotavljajo posebno imuniteto.

Začudenje nad to reakcijo Draghija je lahko veliko, ali pak ne, če upoštevamo, da se namerava NLB prodati, kakor tudi, da recimo EU ni prispevala niti centa za krepke milijardne sanacije naših bank, ki so se sicer potem prodajale za bagatelo, kar čaka tudi NLB.

Te manevre polnjenja izgubaških bank z milijardami denarja državljanov sta poprej izvajala tako Pahor, kot janša, a dotolkla ga je, v obliki 8 milijard, leta 2013 alenka bratušek, ki je bila premierka pičlo leto….Kaj šele bi zapravljala, če bi bila cel mandat….

In da, tistega 2013 je bratuškovo pred to pospešeno sanacijo bank svaril ta isti – Mario Draghi. Mario, ki je opozarjal Slovenijo, da hiti s spremembami zakonodaje in da bi veljalo pri tem biti bolj previden in brez naglice….

A bratuškova, vključno z vsemi 90imi parlamentarci, ni hotela slišati, kar je cel svet in se je pospešeno razmetala z milijardami državljanov v banke, spotoma pa prodajala floskule o neki trojki, čeprav si je v bistvu s to potezo metanj milijard v banke le kupovala komisarski stolček v Bruslju.

Pa se vrnimo k vznemirjenju Draghija tokrat. Kaj je sploh hotel povedati s tem protestiranjem. Draghi je s to reakcijo povedal še dosti, dosti več. Povedal je, da so evropski bankirji in vodilni kadri EU za vsa uničevanja ljudstva zaščiteni z imuniteto. Zaščiteni dosti bolj, kot kočevski medvedi.

Enostavno je povedal, da lahko evropski bankirji in vodilni EU rovarijo in uničujejo sleherno, sploh manjšo državo, in tega ne sme nihče ne preiskovati, kaj šele katerega od teh kakorkoli kaznovati. Povedal je, da so – nedotakljivi. Vsaj za sodno roko pravice….

To je pač ta magična EU iz katere so, logično, zbežali Britanci, vanjo pa ne vstopili Švicarji in Islandci, in ki je povsem neprimerljiva z bivšo skupno SFRJ, kjer bi takšni škodljivci ekspresno končali na Golem otoku in to še preden bi jim sploh uspelo tako uničevati lasten narod.

Seveda me zelo zanima, kako se bo zdaj na Draghijevo petelinjenje odzval Jean Claud Juncker, a še dosti bolj me zanima, kako se bo odzval Cerar, kot vseh 90 parlamentarcev……. in da, pozorno spremljajmo…..

Kakorkoli, zdaj je upam tudi najbolj slepemu in gluhemu dovolj jasno, koliko resnične samostojnosti premore ta naša mala podalpska. Dokler se ljudstvo ne predrami iz 1000letnega sna…..

No, v delno tolažbo so vsaj rezultati ankete izpeljane na blogu Don Marko M, v kateri je sodelovalo 3.718 polnoletnih bralk/bralcev, kateri so/ste povedali svoje na anketno vprašanje.

Ki se je glasilo – “Kako in koliko si zadovoljen/a z napredkom Slovenije v 25 letih ?”, na ponujene odgovore pa ste glasovali tako :

– Zelo (1%, 22 glasov)
– Delno (2%, 59 glasov)
– Svoje države si ne zaslužimo (14%, 508 glasov)
– Kakšnim napredkom ? (84%, 3.129 glasov)

Don Marko M

3 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Mario Draghi in EU ne dovolita Sloveniji zapiranja goljufivih bankirjev in politikov

  1. Odlično kot vedno Marko. Se spomite kako se je Pučnik drl”Jugoslavije ni več, Jugoslavije ni več, zdaj gre za Slovenijo”; kje je zdaj ta Slovenija?????Zdaj lahko mi kričimo”Slovenije ni več,zdaj gre za okupacijo.”In nam še vedno govorijo,da smo samostojni in suvereni, Odlično ha,ha,ha,suverenost pa taka. Sicer pa če malo pomislimo, vse te lopovčine in kraje in tajunske zgodbe in prekerno delo itd. je prišlo k nam požegnano iz Bruslja in iz IMF.Prej si tega niso upali, imeli smo zakone, ki jih je bilo treba spoštovati ne pa kot danes, ko si zakon vsak sodnik lahko razlaga po svoje(koliko je bil podplačan ali ustrahovan):Ustavno sodišče pa je itak Blažev žegen za lopove, kar eno sodišče obsodi, ustavno razveljavi itd.Tudi iz tega vetra ne bo nič, ker se bodo vsi posrali pred tujci…

  2. “Draghi je ukrepal urgentno in pisal predsedniku Evropske komisije Jeanu Claudu Junckerju in slovenskemu državnemu tožilstvu, ter pri obeh protestiral zaradi “nezakonite zaplembe informacij ECB-ja v včerajšnjih hišnih preiskavah“”

    Dej no Marko, sam veš da tisto kar govorijo v Bruslju nima nobenega vpliva na nas.
    Za vse so krivi naši politiki. Draghija in druge Evropejce lahko mirno preslišimo. Še komentarja je nevreden.

  3. Rado, kot si opazil Draghija v bistvu sploh ne kritiziram, prej ga lahko pohvalim, ker je končno, kot eden EU “pomembnežev” lepo razjasnil, kako zadeve potekajo in v kakšni tvorbi sploh živimo…..obenem sem lepo poudaril, da je izključna krivda v naših politikih od katerih kakopak pričakujem ustrezen, v zaščito naroda in države, odziv na Draghijev komentar…..če ga ne bo od Cerarja, ministrov in parlamentarcev, potem je vse jasno tudi brez besed, da ta država od 2004 ni več Slovenija…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *