Janez Janša napovedal tedensko SDS žalovanje v čast velikanu Fidel Castru

V 90.em letu starosti je na Kubi odšel na novo pot Fidel Castro, idejni oče in vodja kubanske revolucije. Legenda, kot je bil Castro, seveda ne umrejo, ampak le stopijo v večnost. Ker, kjer je Castro vstopil v prostor, tam ga je napolnil…..

Gverilec, borec, El Comandante, je s svojo revolucijo, katero je začel s pičlimi 70imi možmi, zanetil ogenj med Kubanci in skupaj so Kubo iztrgali okupatorskim ameriškim imperialistom in si jo vzeli v svoje roke.

S svojim dolgoletnim socializmom je bil trn v peti ameriškim lakomnim kapitalistom, preživel je napade kar 12ih ameriških predsednikov, večina Kubancev ga je oboževala in ga bo, preostali drobiž ameriških simpatizerjev, domačih izdajalcev kakršni se najdejo v vsaki državi, ga je preziralo, sovražilo, med temi celo njegova sestra, ki je še vedno jezna nanj, ker je v socializmu nacionaliziral še hišo njih otroštva.

A El Comandante je bil vztrajen, inteligenten, diplomatski, vrhovni komandant, ki je znal fleksibilno ravnati tako z malim človekom, kot predsedniki, verskimi voditelji, kralji, skratka vsemi, le američani so zavračali njegovo nesporno karizmo in zasluge Kubancem, a koga brigajo neki američani, ko te cel preostali svet priznava kot velikana revolucije.

Zgodovina največjih voditeljev 20. stoletja je z odhodom Castra zaključila svojo posebno vlogo v zgodovini človeštva, 21 . stoletje pa še ni ponudilo nobenega tovrstnega revolucionarnega voditeljskega velikana.

In le še Fidel Castro je manjkal, da se pridruži voditeljski ekipi velikanov z jajci, ki so že zlatimi črkami zapisani v zgodovino boja za pravičnost in so temu svetu dodajali vrednost človečnosti družbe in zdaj lahko spet složno Castro, Tito, Nehru, Naser, Gadafi in Mandela začnejo neko novo revolucijo, nekega novega obdobja.

Pogreba El Comandante, ki bo brez dvoma masovno obiskan tudi s strani velike večine voditeljev držav sveta, se bodo udeležili tudi predstavniki slovenskega političnega vrha, kar je v današnji izjavi za javnost potrdil tudi Janez Janša, vodja opozicijske stranke SDS :

Fidel je moj idol. S samo 50 soborci je začel revolucijo in rešil Kubance izpod imeprialističnega, kapitalističnega ameriškega zla. Osvobodil je svoje ljudstvo, državo vrnil ljudem, kot je to nekoč pri nas naredil naš ponos, vrhovni vodja Josip Broz Tito. Tem ciljem sledi tudi naša SDS, vrniti državo in državno ljudem.

Pred 30 leti sem bil, kot nadarjen kader KPS in KPJ poslan na Kubo, na učno uro pri Castru. Velikan človeka, od katerega je bil večji le Tito, me je dosti naučil. Dobra 2 meseca po obisku Kube sem začel revolucijo slovenske pomladi na Roški.

Primeri večnih voditeljev, velikanov, ki so najprej revolucionarno osvobodili svoje ljudstvo in mu potem dosmrtno predsednikovali v svetlo prihodnost, kot je bil El Comandante, so redkost v svetu in želim si slediti temu vzoru.”

V izjavi za javnost Janez Janša dodaja, da se na pogreb El Comandanta na prijateljsko Kubo odpravlja najmočnejša slovenska delegacija, in sicer vsi poslanci SDS v Državnem zboru, skupaj s predsednikom Borutom Pahorjem in Mirom Cerarjem, da se Castru “osebno priklonimo, izrečemo spoštovanje in napovemo nadaljevanje njegovega dela.”

Pred letalskim odhodom posebne delgacije na Kubo, bodo člani SDS v sredo Državnemu zboru predlagali minuto molka v spomin velikemu Fidel Castru, zatem bodo priredili še krajšo žalno slovesnost na Trstenjakovi za svoje članstvo, nakar se bo poslanska skupina SDS s čarterskim letom odpravila v Santiago de Cuba, na pogreb El Comandanta. Kdaj se vrnejo še ni znano……

Don Marko M

jansa-castro-twitt-blog-don-marko-m

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Janez Janša napovedal tedensko SDS žalovanje v čast velikanu Fidel Castru

  1. Fidel Castro je bil KARAKTER,NEUPOGLJIV,TRDEN,čeprav ni URESNIČIL svojih SANJ,ker ni imel Pravih PODPORNIKOV v Soseščini.!!!!

  2. To, kako se Janša “zafrkava” po družbenih omrežjih( zapis o Carlovi in Šetinčevi), je nivo kretena, ki ne ve kako zapraviti čas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *