75 let po Dražgoški bitki – partizani NOB še vedno heroji, domobranci in RKC pa izdajalci naroda

V Dražgošah je več tisoč glava množica izrekla spoštovanje spominu na 75. obletnico dražgoške bitke, prve velike bitke med 2. svetovno vojno na naših tleh, ko so se partizani med 9. in 11. januarjem odkrito bojevali proti okupatorju, v visokem snegu, pri – 30 stopinjah in tako začeli omajevati mit o nepremagljivosti nemške vojske….

Na srečo prisotnemu predsedniku Pahorju niso pustili do besede, Cerar pa itak nima kaj povedati, tako da je bila izbira slavnostnega govornika, po nekaj letih ponesrečenih izborov, prava.

Slavnostni govornik, zgodovinar Martin Premk, je izbral prave besede in jih tudi povedal prav, tekle pa so tako :

Danes tisti, ki zgodovino zlorabljajo in spreobračajo za politične namene, lažejo, da so bili Slovenci med drugo svetovno vojno razdvojeni. Večina Slovencev je sovražila naciste in njihovo nasilje ter podpirala osvobodilno fronto. Skupaj z nemškimi silami se je med vojno boril le dober odstotek prebivalstva, ki se je pridružil domobrancem.

Vsi ljudje bi bili že davno ‘spravljeni’, če bi se o 2. svetovni vojni govorilo pošteno in na podlagi dejstev, ne pa z lažmi in sovraštvom, dogodki 2. svetovne vojne se v samostojni Sloveniji brez sramu zlorabljajo za politične boje.

Partizani, ki so se borili za svobodo in boljše življenje, ne potrebujejo nobene ‘sprave’, ki bi jih enačila s tistimi, ki so se borili za okupatorja. Če se mora kdo ‘spraviti’, se morajo spraviti sami s sabo samo tisti, ki so prisegli Hitlerju, oziroma se sprijazniti, da so se med vojno borili za nacističnega okupatorja, ne za svobodo.

Slovenci so bili takrat, kot drugi narodi, ki so jih nacisti obravnavali kot manjvredne, obsojeni na smrt. Danes pa se nekateri miselni klečeplazniki sprašujejo, zakaj smo se jim sploh uprli, slišali smo celo, da bi morali okupacijo uklonjeno prenesti.

Partizanskega boja se ne da izbrisati, vedno bo ostal pojem boja za svobodo, pojem ljubezni do domovine in do svojega naroda“, je zaključil svoj slavnostni govor Premk.

Da, čista in enostavna resnica je tudi stavek “Partizani, ki so se borili za svobodo in boljše življenje, ne potrebujejo nobene ‘sprave'”, kar sem sicer tudi sam vseskozi mnenja. Z izdajalci naroda, sploh lastnega, ki so lizunsko, brezvretenčno klečeplazili v anus okupatorja naše domovine, se ni kaj spravljati. Nikjer na svetu tega niso in ne počnejo, sprav z izdajalci namreč in prvi v tem res ne rabimo biti….

Prej se je treba vprašati, kako je sploh možno, da so tej domobranski in RKC izdajalci slovenstva tudi v 2017 sploh še v Sloveniji in smetijo okolico s svojimi poskusi potvarjanj NOB, še vedno edinega zmagovalnega obdobja v slovenski zgodovini.

Da, med partizani, borci NOB, večinsko ateisti, so bili tudi kristjani, to je res in dvoma ni. Kot je res in dvoma ni, da domobranci niso bili nikoli kristjani, kakor niso bili niti katoliki, verniki RKC nikoli kristjani, oboji pa nikakor in nikoli domoljubi slovenstva, kar so več kot nazorno izdajalsko dokazovali pred, med in po NOB, in kar dokazujejo še danes. To še slepi vidi…..Papež Frančišek sicer daje upanje, a slovenski del RKC ga itak ne priznava…..

In da, med partizani, borci NOB so bili tudi komunisti. Titovi komunisti, ki so po NOB povsem zasluženo prevzeli oblast. Zmagovalec dobi vse, vedno je tako. Ki pa so očitno premalo temeljito opravili z izdajalci, a zato pohvalno temeljito usmerjali izgradnjo nove domovine dobesedno iz nič. Reforme vsakih 5 let, močne reforme, napredek na vsakem koraku iz dneva v dan, da je postala Slovenija visoko razvita do 1991. Koliko reform že smo izvedli od 1991 do danes ?

Želel sem povedati le, da me komunisti niti ne motijo, ker tistih pravih vsaj 27 let itak več ni, me pa zelo motijo komunajzarji, tisti fejkani, spreobrnjeni komunisti, ja točno tisti “pomladni”osamosvojitelji, demosovci, ki so se razpršili v neke obskurne komunajzarske SD, SDS in podobne.

In če so komunisti nekoč v NOB, pa tudi 45 kasneje, dokazano združili ta narod in ga združevali v enotnost, pa so ga tej komunajzarji začeli razbijati že na prvi dan samostojnosti tistega 1991ega, blodnje o neki UDBI in neki 2000 let zaostali Sloveniji v Jugi pa jih še vedno ne popuščajo, ker je to še edino, kar jih drži nad gladino….

Pravi domoljub proti okupatorju, ki je napadel njegov narod, naredi le eno – odločno se upre, na vse možne načine, natanko tako, kot so to naredili naši predniki, borci v NOB – začeli so iz nič, goli in bosi, celo brez orožja, a z domoljubnim zavedanjem v srcu in glavi, odločnostjo, junaštvom, predanostjo domovini, ter z jajci…..

Torej točno vsem tistim, česar tej naroda “voditeljski” komunajzarji, s predsednikom vred, obema predsednikoma, niso niti za vejico prikazali v teh 26ih letih…..Vprašanje, čigavi potomci sploh so tej komunajzarji, je seveda več kot na mestu. Pa še dosti ni treba ugibati….

In da, ravno zaradi teh komunajzarjev je treba izročilo in vrednote NOB, Dražgoško in vse takratne bitke zavednih domoljubnih partizanov, borcev, ki so nesebično dajali tudi svoja življenja za prvi in še vedno edini zmagoslavni, ter osvoboditveni čas slovenstva v boju proti okupatorju in domačim izdajalcem, ohranjati in negovati.

Ker mladi, naši potomci, zanamci, pač morajo vedeti in se zavedati, da Slovenija ni nastala 1991, sploh pa ni bila osvobojena, saj so to osvoboditev slovenstva več kot uspešno in srčno izvedli partizani, borci v NOB. To je dejstvo zgodovine, svetovne dediščine, ki ne bo nikoli spremenjeno…..

Don Marko M

17 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “75 let po Dražgoški bitki – partizani NOB še vedno heroji, domobranci in RKC pa izdajalci naroda

 1. Nove generacije se nimajo zakaj spravljati. To naj storijo tiste, ki se jih je vojna kakorkoli dotaknila.Mi, ki smo se rodili po vojni, jim lahko pri tem le pomagamo.Zgodovinska dejstva se ne da spreminjati in zaćeti je potrebno ravno pri tem.Maščevanje in kaprici lahko vodijo le v nadaljevanje tragedije, v kateri pa nove generacije najbrž ne bodo sodelovale.Čas gre naprej in ne nazaj.

 2. Za vse te diskusije glede partizanov in domobrancev je kriva Evropska unija, pod vodstvom Nemčije, ki je proglasila oziroma izenačila,kot totaliratizem nacizem in komunizem Vse v interesu Nemčije in njene zgodovinske krivde, kajt nobeden Rus, katerih je poginilo v borbi proti nacizmu skoraj 20 miljonov, ne more sprejeti za enako nacizem in komunizem. Tako tudi naši domobranci so dvignili glave šele po proglasitvi nacizma in komunizma kot enakovredna totalitarizma, kajti ne spomnim se kakega govora o tej temi v bivši Jugoslaviji.

 3. 99,9 % naših ljudi ne čuti potrebe po kakem spravljanju, saj nikogar ne sovražijo. Ostali pa naj gredo nekam na samo in se obdelujejo z besedami in postmi ali orožjem. Samo nas 99,9 % naj pustijo pri miru s svojim sovraštvom.

 4. V vseh kulturah tega sveta so kolaboranti, sodelavci okupatorja, najhujši izdajalci lastnega naroda. In to je najhujši prestopek, ki ga človek sploh lahko naredi. Pogati uničevati lastni narod! Čeprav jih je k temu napeljevala tujerodna RKC. Briga njo za slovenski narod. Za pokljuške gozdove se ji gre. Vsakemu normalnemu je to dovolj!

 5. Kak pa je bil oblečen naš ljubi preccednik? Je bil na trekkingu ali na kakšnem gorskem pohodu?

 6. “Ljudje bi bili že davno ‘spravljeni’, če bi se o drugi svetovni vojni govorilo pošteno”
  Točno tako!Bil na Proslavi! Vsaka čast glavnemu govorcu!
  SF/SN!

 7. Niso bili vsi partizani komunisti, nekateri so padli zaradi tega. In niso vsi partizani imeli po vojni take ugodnosti,kot so jih imeli komunisti partizani. Tudi ni potrebno da so bili ljudje v partizanih, pa so jim pomagali in zaradi tega nosili glavo naprodaj, pa niso imeli od tega toliko koristi kot partizani. Če bi ne bilo komunistov med vojno in po njej in če bi ne bilo revolucije,bi se danes v Sloveniji bolje godilo in bi bili Slovenci v Sloveniji gospodarji

 8. Dejstvo je, da so ljudje bili zavedeni. Tudi nekateri nacisti so bili zavedeni, pa se Nemci ne grejo sprave! Eni so bili na pravi, drugi pa na napačni strani zgodovine in to je to!!! Drugega ne smemo priznavati!

 9. Domobranci so Nemce izčrpavali s konservami.. jedli so do onemoglosti, da bi rešili Slovenski narod. Sami so jedli takrat in naj končno to pojedo in prebavijo. Dovolj je tega.

 10. Dejstva, ki jih je navedel govornik na proslavi so v svojem bistvu jasno poudarila vrednote zaradi katerih so se zmagovalci uprli. Kolaborantje in izdajalci lastnega naroda pa delijo usodo vseh izdajalcev in kolaborantov v zgodovini. Zmagovalci pišejo zgodovino. Zmagovalci obračunajo z izdajalci in kolaboranti. Še posebej, ko gre za iztrebljenje naroda. Ko se je konservativni del politike ob podpori katoliške cerkve odločil zavestno za sodelovanje z Nemci in Italijani je to najbolj zavrženo dejanje, ki ga lahko nekdo naredi. Ko dvigne roko in orožje nad svojega brata. Za tovrstna dejanja ni odpuščanja. Ni milosti.

 11. Vse slovane je pohopsala Rusija, ostalo zahodni blok.Nas je rešila NOB. In upor TITA Stalinu. Kor smo imeli vojsko. Čehi so bili brez itd. Oni so pa res nasankali.

 12. Ustvarjalci mita o pozitivnih vrednotah izdajstva, kolaboracije in sodelovanja z nacisti in fašisti so fascinatni graditelji Potemkinovih vasi. Na pogorišču izdajstva, kolaboracije gradijo lažne kulise “nardnostno patriotskih vrednot….” Ko pogledaš za kulise pa je za njimi zakrito najbolj elementarno izdajstvo naroda, prodane duše oz. sledilci nacistične in fašistične ideje o “Übermenschu”. Proti tem kulisam ne potrebno velikega miselnega napora. Dovolj je jasno povedno navajanje dejstev.

 13. Še se šopiri gadja zalega. Vsi zaposleni na inštitutu za revidiranje zgodovine in z zalogami konserv še za 100 let. “bog, narod, domovina”… Ubogi narod in domovina z njimi.

 14. Menim, da bi morali učne programe zgodovine v OŠ in v SRŠ bistveno dopolniti. Obveno bi se morali učenci seznaniti zs pravo zgodovino NOB in take dogodke kot je dražgoška bitka in še več podobnih krvavih dogodkov in tudi več bi morali vedeti o osvobojenih pokrajinah v času 2. SV. Samo v Sloveniji in Yu republikah so delovale partizanske enote kjub izdalskim enotam ustašev, četnikov in slo. domobrancev. Žal si RKC močno prizadeva NOB poteptati in razvrednotiti resnico o NOB.

 15. Vsakemu poštenemu in pravemu Slovencu je jasno, kaj se je v Dražgošah zgodilo. Napad s strani okupatorja ni bil predviden. Da se je to zgodilo in za vse kar se je zgodilo pa so krivi domobranski izdajalci, ki so okupatorju izdali vse kar so partizani delali in jih nagovarjali naj jih napadejo in naložijo iz vasi. Seveda so izdajalci za to tako kot vedno pričakovali kakršnekoli osebne koristi, tako kot vedno. Nesporno je, da so Dražgoše za NOB izrednim herojsko dejanje, za izdajalce pa največja sramota, kar jih človek lahko naredi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *