Poslanci na sejah DZ poslej v istih togah – konec prerekanj kdo je več nakradel

Navkljub zadnje dni zelo natrpanemu urniku, v katerem potekajo izčrpna pogajanja parlamentarnih strank glede medsebojne delitve deležev od prestrukturiranja Cimosa, ter preostalih uporabnosti SDH in DUTB, so parlamentarci utegnili sprejeti pomembno novost…..

Na predlog SDS in ZL so parlamentarci na izredni seji prednostno, z 90 glasovi za in 0 proti, sprejeli dodaten člen Poslovnika državnega zbora, ki v bodoče nalaga parlamentarcem, ministrom in predsedniku vlade obvezno rabo toga.

Poslej bomo torej lahko spremljali naše parlamentarce obeh spolov v prepoznavnih, identičnih oblačilih – črnih togah – kar bo še posebej dobrodošlo državljanom, ki v tv prenosih redno spremljajo dogajanja v našem parlamentu in ne ločijo več kdo je kdo.

Eni predlagatelji SDS so obvezno enotno nošenje toga utemeljili kot idealno rešitev, “ker bomo tako zmanjšali zavist koliko denarja je kdo nakradel”, medtem ko so drugi predlagatelji ZL dodali, da so toge smiselne, “ker se med nami ne bodo videle socialne razlike”.

Kot je državljanom Slovenije obče znano, se predsedniki Državnega zbora že leta mučijo z različnimi državnozborskimi klani, strici ozadja, lobisti, ter posledičnimi podtikanji in zavistjo, katere povzroča njih medsebojna finančna neenakost.

Eni so nakradli več, drugi manj, ne mine dan, ne seja DZ, da se ne bi posamezniki strank tudi v medijih obkladali z zavistjo, ker so oni drugi več nakradli in da v bodoče ne bi več prihajalo do teh obtoževanj, so zdaj parlamentarci dopolnili Poslovnik DZ s členom, po katerem bodo poslej vsi parlamentarci, ministri, predsednik vlade, morali nositi enotne črne toge z grbom, iz katerih ne bo več moč razbrati koliko točno je kdo nakradel državnega denarja in podjetij.

Poslej parlamentarcem obvezne črne toga bodo, poleg ličnosti, tudi praktične, saj je njih notranja stran opremljena z žepi različnih dimenzij, v katerih bodo lahko prenašali tudi šope bankovcev, ne da bi to bilo opazno navzven.

Stranka SD je sicer predlagala, da bi črne toge morali nositi tudi nadzorniki in člani upravnih odborov v državnih podjetjih, a je bila njih pobuda z večino zavrnjena z argumentom “saj se itak ve kdo jih nastavlja”.

Parlamentarci nad uvedbo obveznega nošenja črnih tog niso skrivali navdušenja tudi zato, ker so politiki že leta prisiljeni poslušati neuke, naivne državljane, ki jih obsojajo, da so vsi isti in zdaj, ko bodo vsi v istih črnih togah, se zaradi teh opazk ne bodo več živcirali, ker bo to resnica, resnica pa ne laže.

Don Marko M

1 pred teboj je povedal za zapis “Poslanci na sejah DZ poslej v istih togah – konec prerekanj kdo je več nakradel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *