Sprememba – blog Don Marko M poslej na novi domeni – Don Marko M.blog…….

Referendumski osamosvojitveni dan Katalonije je pomenil tudi tektonski premik v naši mali podalpski. Na novo pot se je namreč podal tudi tvoj priljubljen blog, ki je povsem zamenjal jedro, natančneje, dolga leta staro domeno, torej uraden naziv bloga, je zamenjala povsem nova…..

Majhen korak za domeno, a velik za blogerja……ali obratno….no, pa naj bo oboje….

Dolga leta leta sem se namreč spraševal, zakaj hudiča se, ob vseh milijonih blogerjev na svetu, še vedno ne uvede končnice domene “pika blog” ter hrepeneče čakal ta trenutek. In letos se je končno zgodilo. Očitno so čakali 10 obletnico tega bloga….

Ko sem februrarja videl, da se je končno uvedla končnica domene pika blog, sem bil navdušen kot ženska, ko dobi čokolado….In dolga leta čakajoč trenutek kakopak takoj pograbil ter mu vdahnil stvarnost. Kdor polno pripravljen čaka na tisti svoj trenutek, ga tudi dočaka…..

In tako je dobil ta blog ob 10 obletnici posebno darilo, ki si ga več kot zasluži, s to novo domeno http://donmarkom.blog/ pa je blog Don Marko M tudi uradno postal edini blog s tem nazivom med preko 500 milijoni blogerjev po svetu…..

Iskreno povedano me je, s tem pa tudi ta blog, s to novo domeno Don Marko M.blog obdaril prijatelj Dejan ki, kot številni bralci, že leta izreka podporo mojemu delu na tem blogu in za to, zame neprecenljivo, darilo se ti Dejan še posebej zahvaljujem.

Nova domena bloga pomeni zame tudi začetek novih izzivov, ki prinašajo kar zajetne spremembe tako na tehničnem, kot vsebinskem delu bloga. Med ostalim začenjamo povsem na novo tudi s štetjem FB všečkov pod posameznimi zapisi, saj je bil števec dosedanjih preko milijon všečkov zavrten na nulo in kot spomin na tisto stanje ostajajo le še zapisi letnih bilanc bloga.

Če nisem imel nobenih težav pri odločanju o vsebinskih novostih, katere bom vsled 10 obletnice in nove domene v nadaljevanju dodajal postopoma, pa sem še vedno nihajoč 50:50 glede zamenjave grafične podobe bloga, ki je sicer že 8 let nespremenjena in očitno se mi bo morala zgolj za grafično spremembo Marija prikazati, ker sem pač nek zaguljen tip, ki že od rojstva stavim 90% na vsebino in le 10% na embalažo.

In kaj nova domena bloga pomeni zate, spoštovana (zvesta) bralka, bralec ?

Pa pomeni, da ti priporočam, da jo v bodoče uporabljaš. Enostavno – v kolikor si do sedaj uporabljal/a zdaj že staro domeno http://markom.watoc.org , potem le to zamenjaš z novo http://donmarkom.blog/ .

Sicer bo stara domena http://markom.watoc.org še nekaj časa aktivna, a zgolj zato, ker bo njena dolžnost, da vsakega obiskovalca, ki bi na blog želel priti preko le te, povsem avtomatično preusmeri na novo domeno, torej nov naslov bloga Don Marko M pika blog. Po preteku tega časa preusmerjanja pa bo na voljo zgolj še nova domena – Don Marko M.blog.

Zdaj pa veselo na juriš, na nove podvige, nove zmage….

Don Marko M

6 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Sprememba – blog Don Marko M poslej na novi domeni – Don Marko M.blog…….

  1. Jupi mucek,s kombinatkami vesele,da se ti izpolnila želja.Pijemo jutranje kafe na tvoje zdravje in se veselimo tvojih nadaljevanj. 😉 🙂

  2. Kot si dejal, vse je mogoče.
    Če le imaš stvar že v mislih in viziji udejanjeno .. dodajam.
    Pa srečno naprej!
    m.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *