Erika Žnidaršič v bran Pahorju kar z diskreditacijo ostalih predsedniških kandidatov……

Včeraj sem si, čeprav šele od 21 ure dalje, ogledal še zadnje soočenje predsedniških kandidatov na naši nacionalni tv in ostal osupel, kako je voditeljici Eriki Žnidaršič z lahkoto in očitno namero uspelo spraviti soočenje predsedniških kandidatov na nivo dekliščine v vaški gostilni po 21em litru….

Na naši nacionalki sem si sicer ogledal tudi prvo soočenje predsedniških kandidatov pod vodstvom Manice Janežič ter Dejana Ladike in ko sem že mislil, da profesionalno novinarstvo na naši nacionalki ne more iti nižje, me je včeraj v tem pomisleku odločno demantirala Erika Žnidaršič, ob čemer dodajam, da so bila ta soočenja na zasebnih televizijah neprimerno na višjem in kakovostnejšem nivoju, kot na naši nacionalki.

Res prav neverjetno s kakšno lahkoto so v tej kampanji soočenj predsedniških kandidatov novinarji, voditelji naše nacionalne rtv slo povsem očitno pristransko navijaško stopili v bran predsedniškemu kandidatu Borutu Pahorju…..bizarno neverjento in sramotno…

In če se do sedaj še nisem spraševal, ali je smiselno plačevati rtv prispevek, torej da državljani tako omogočamo (dobre) plače tem novinarjem nacionalke, razen kakšne redke svetle izjeme, po teh soočenjih še kako razumem one besne, ki bi ukinili plačilo rtv prispevka…..

Kot razumem, celo pričakujem, zahtevam in odobravam, da mora rtv voditelj, sploh če je avtor, oddaje vzpostaviti avtoriteto z vodenjem v le tej, še posebej če se sogovorniki neprimerno obnašajo, govorijo po preteku določenega časa ali pak preskočijo na neko povsem drugo temo, ki ni povezana z zastavljenimi vprašanji.

Ampak Žnidaršičeva je v tem svojem soočenju voditeljsko vlogo spravila na nivo babjih čenč pavšaliziranj brez vsakega argumenta, večino nedokazanih opletanj, s katerimi je posegala v besedo kandidatom in jih tako dejansko povsem diskreditirala v nepotrebnih zaostrovanjih celo na osebni ravni.

In to je skozi oddajo še posebej rada počela nad predsedniškimi kandidati Andrej Šiško, Boris Popović ter Angelca Likovič, katerim je podtikala, jih šikanirala in diskreditirala, kar se ji je z nasmeškom na ustih zdelo celo vzvišeno zabavno.

Dejstvo je, da so predsedniški kandidati že od prvega dne razgalili svojo osebnost javnosti, kolikor jo pač kateri že je, zgolj zaradi tega, da jih javnost pobliže spozna in se tako lažje odloča o svojem izboru na volitvah, vsako spreobračanje njih izjav, sploh neargumentirano in nedokazano, pa si en profesionalen novinar, sploh nacionalne rtv, enostavno ne sme dovoliti.

In ta šikaniranja, diskreditacije do predsedniških kandidatov so za novinarja, voditelja, sploh na nacionalni rtv, kjer bi morali veljati najvišji profesionalni standardi novinarstva, milo rečeno nedopustno dejanje in Žnidaršičeva bi morala za to dno amaterizma v včerajšnjih soočenjih odgovarjati pred svojimi vodilnimi, predvsem pa bi se morala javno opravičiti predsedniškim kandidatom, katere je očitno namerno diskreditirala.

Za finale te tragikomedije pa je Žnidaršičeva tik ob sebi več kot očitno čuvala Pahorja kot kokon in ne le, da mu je dopuščala, da je na njena vprašanja govoril nekaj povsem tretjega kar je bilo njemu povšeči, pač pa je kot rasni pitbul kar skočila v zrak in bran, ko je kateri od sokandidatov začel izzivati Pahorja, celo z nespornimi dejstvi, in jim je kar segala v besedo ali jim besedo kar odvzela.

Če ne bi Pahorja zbadali in izzivali sokandidati s tematikami in vprašanji o dejstvih s katerimi je Pahor tudi kot predsednik naše male podalpske povzročal državi in državljanom enormno škodo, in ta vprašanja so bili v bistvu dolžnost Žnidarščičeve, bi Pahor itak molčal in zgolj manekensko poziral celo oddajo, da bi ga potem določene ženske v nedeljo spet obkrožile zgolj “če pa je tako lepi”….

In kje sploh je pobrala Žnidarščiva tistega pravnika, da je pomanjkljivo in zavajujoče predstavljala kandidatom in javnosti pred tv ekrani pristajnosti in dolžnosti predsednika države ?!

Pa še predsedniški kandidati so jo opozorili na to zavajanje in pomanjkljivo predstavo pristojnosti ter dolžnosti predsednika države, celo povedali katere so še vse predsedniške pristojnosti in kako jih lahko izvede, ampak Žnidaršičeva je imela celo pogum reči “ne”, da to kao ni res…..

Ne, nobeden od treh predsedniških kandidatov, katere sem omenil zoper katere je Žnidaršičeva še posebej furala diskreditacijo in šikaniranja ni niti pod razno v mojem izboru predsedniškega kandidata, katerega bi volil, ampak to ne pomeni, da bi se moral privoščljivo smehljati nad do predsedniških kandidatov abotnim diskreditacijskim vodenjem Žnidaršičeve.

Ki v svoji samovšečnosti očitno nima marsikaj razčiščenega, sploh s samo seboj, sploh pa sem zgrožen na kako očiten in povsem amaterski način so nekateri novinarji naše nacionalke ščitili Pahorja in Žnidaršičeva je bila le vrh te ledene gore. Sramota ne le za našo nacionalko, pač pa tudi grob udar na profesionalno novinarstvo.

In da, od tokratnih predsedniških kandidatov sem svoj izbor zožil na dva. Ena teh je bila Suzana Lara Krause, brez dvoma z naskokom najboljša ženska kandidatka, pri kateri pa sem pogrešal več dosti odločnosti.

Ampak, ker tako od kandidatov za parlament, kot tudi predsednika države, pričakujem in zahtevam najmanj zadostno moralnost, načelnost, samozavest, neposrednost, splošno razgledanost, fleksibilnost, diplomacijo, občutek za realnost ter odločnost, obenem pa v boju za spremembe kategorično zavračam vse politične škodljivce naše male podalpske zadnjih 26 let, je moja končna odločitev ta, da bom v nedeljo obkrožil številko 6 – Marjana Šarca.

Don Marko M

13 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Erika Žnidaršič v bran Pahorju kar z diskreditacijo ostalih predsedniških kandidatov……

  1. Se strinjam. Predvsem Popoviča, se mi zdi, je precej neprimerno “mavžala”. In, ne, tudi jaz nisem Popovičev pristaš, me je pa njen način vodenja zmotil.

  2. Nisem gledal soocenja, ker imam svojega kandidata ze nekaj mesecev – zbuja mi zaupanje! Raje sem se nerviral ob zgresenih trojkah Luke in Tončka.
    In glasoval bom za 6.

  3. Res jo je bilo zelo težko poslušati, kako tolče in diskreditira ostale predvsem se je tudi meni zdelo, da je Popovič kar na udaru, čeravno mi ni niti malo ok. Ni bilo fer

  4. Jaz sem za najboljšega in to je Boris Popovič! “Novinarka” ni bila korektna do marsikoga v tej oddaji.

  5. Najprej naj povem, da sem to gledal malo časa, ker sem točno vedel kako bo to potekalo. Erika ni še nikdar vodila oddaje dobro in tako je bilo tudi tokrat.
    Sicer pa to ni težava samo na nacionalki. Še večja katastrofa je zadje čase Slak na POP TV, ki se prikazuje kot pravnik, njegovo vodenje pa je res katastrofalno. Novinar mora stvari prikazati brez lastnih komentarjev in namenov, še posebej, ko je to opravi v velikem nasprotju s poštenostjo resnico in moralo. Novinar ni in ne sme biti razsodnik, vsaj načelno ne, pri nas pa je to postala vsakodnevna praksa. Ko pogledamo čez mejo takoj vidimo, da je tam drugače, boljše, tudii na Hrvaškem in bi se lahko napi novinarji tam to naučili.
    Sicer pa nam dejstvo, kdo je predsednik društva novinarjev in publicistov Slovenije veliko pove in pojasni zakaj je tako.

  6. Glede na njeno profesionalnost, ga je polomila 100%. Menda ima šefa, ali pač ne? Morala bi se javno opravičit vsem, ki jih je samovoljno deskriditirala. Ojoj, javna RTV, jih imate nakuhane!!!

  7. In spet je vse res, tudi šestica. Nacionalka je v razsulu, kot zadeve na mnogih področjih.Ta politika, z vedno istimi skorumpiranimi facami, ki se menjujejo ob koritu, ki ga napaja narod, je začela povzročati vseljudsko apatijo, zavira ustvarjalnost in briše cilje.Bomo pač samo lepi naslednjih pet let..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *