“Če bi volitve karkoli spremenile, bi bile prepovedane” najbolj zlorabljana misel…..

Misel “If Voting Changed Anything, They’d Make It Illegal” oziroma “Če bi volitve karkoli spremenile, bi bile prepovedane”, je ena najbolj zlorabljanih misli za odvračanje ljudi od pomembnosti volitev……

uvodna misel, s katero še najraje opletajo najbolj oni, ki se trudijo ohranjati minulo ter trenutno stanje za svojo korist in zavračati vsako spremembo sploh na bolje za vse ostale, ni izvirnik niti nekdanjega predsednika vlade Winstona Churchilla, niti ameriškega humorista Marka Twaina, niti ameriškega miroljubnega aktivista Philipa Berrigana, niti ruske feministke Emme Goldman….

ta uvodna misel je plod ameriškega kolumnista Roberta S. Bordes, katero je zapisal septembra 1976 za The Lowell Sun v svoji kolumni naslova “Voting is Dishonest and Fraudulent” (Glasovanje je nepošteno in goljufivo) v kateri se nahaja tudi omenjena misel….

misel, ki je bila povsem iztrgana iz konteksta kolumne in se tako uporablja še danes …..”Če bi volitve karkoli spremenile, bi bile prepovedane” je zapisal kot cinizem pobožne želja onih, ki si želijo dosmrtno ostajati na oblasti in so za to pripravljeni uporabljati vse možne načine, kolumna pa govori ravno nasprotno tej iz konteksta iztrgani misli in sicer o izjemni pomembnosti udeležbe posameznika na volitvah za dosego sprememb…..

Don Marko M

3 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis ““Če bi volitve karkoli spremenile, bi bile prepovedane” najbolj zlorabljana misel…..

  1. Očitno se je naš narod zelo nalezel zgoraj omenjenega izreka. Današnji rezultat udeležbe, ki je bil še slabši kot v prvem krogu, je dokaz k temu. To, da bo barbika še pet let bila všečna kameram bo pač treba pojest. Pri vseh poslih, ki jih je opravljal, mu manjka le še povezovanje sinaps na nevrokirurgiji. Morda nadoknadi v naslednji petletki. Se bojim za pcijenta ..

  2. v bistvu je bil praktično enak 1.krogu….v bistvu nam Barbikino všečnost kameram ni ravno treba treba pojesti, saj bodo naslednje leto parlamentarne volitve in če bo dovolj, torej večinsko, novega vetra v parlamentu, potem lahko parlament Barbiko tudi odstavi iz položaja, da se pomaga pred dodatnimi napori povezovanja sinaps na nevrokirurgiji….
    meni je bolj všeč sporočilo teh volitev…..namreč, za Barbiko so oddali glasove člani SD, DeSUS, NSi ter SDS, posledično tudi verniki RKC, kar je v bistvu že okvirna poved, koliko glasov bo katera teh strank prejela naslednje leto na parlamentarnih volitvah….tako je vidno dejstvo, da te stranke od podpore Barbiki ne bodo imele neke uporabnosti….
    za razliko od Šarca, katerega prejetih 333.000 glasov tudi dejansko pomeni zajeten kapital na parlamentarnih volitvah Šarčevi stranki, kateremu tokratnih volilnih glasov ni potrebno deliti z nobeno stranko…..če temu dodamo še opcijo, da se bo pojavilo še nekaj strank oz. kandidatov, od katerih bodo glasove prejemale nove, ki niso povezane s staro levo desno politično opcijo, potem bo še zanimivo…..če bi pa vzdignile rit še vse tiste bojkot lenobe in svežemu vetru oddali svoj glas, bi pa sploh pokalo po šivih in spokanje 26 letnih škodljivcev iz parlamenta bi bilo na dlani…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *