Katalonija uradno osamosvojena republika, Španija z EU pa diktatorska totalitaristična uničevalka demokracije…..

in zdaj gre na Iberskem polotoku več kot zares….popoldne se je zgodilo zgodovinsko – katalonski parlament v Barceloni je namreč tudi uradno izglasoval deklaracijo neodvisnosti Katalonije od Španije……Katalonija je od danes uradno država v obliki republike…..

na to demokratično potezo Kataloncev se je že odzval španski parlament, ki je preko premierja Mariana Rajoya izdal ukaz razpustitve celotne katalonske vlade, katero naj bi zamenjala ministrstva centralne vlade v Madridu, izrekli so odpoved vodji katalonske policije, nasilno hočejo prevzeti katalonske medije, obenem pa so za 21. december razpisal predčasne regionalne volitve, ki bodo brez dvoma totalitaristična farsa, če bo do le teh sploh prišlo….

s to nasilno potezo španski parlament na najbolj grob način odvzema Kataloniji avtonomne pravice in krši celo špansko ustavo….

kar pa očitno ne zanima zunanjega ministrstva ZDA, francoskega predsednika Emmanuela Macrona, predsednik Evropske komisije Jean-Claude Junckerja, angleške Therese May in nemške Angele Merkel, ki so takoj pohiteli z glasom odobravanja španskega nasilnega prevzema nad Katalonijo in za nameček še dodali, da ne priznavajo in nimajo namena priznati katalonske neodvisnosti…..

le Škoti so se zaenkrat oglasili, da razumejo in spoštujejo držo katalonskega parlamenta ter demokratsko izraženo voljo Kataloncev….zdaj ni več dvoma, da je Katalonija ponosno stopila v samostojnost ! EU demokrati pa so sramotno pogrnili na celi črti in zdaj Kataloncem dejansko ne ostaja drugega, kot se za svojo republiško samostojnost boriti na vse možne načine, ali pa postati teptani sužnji Španije, posledično EU…..

da, to je ta izprijena materialistična EU v vsem svojem sijaju, ki zavrača demokratično izraženo voljo ljudstev Krima in Katalonije, obenem pa brez kančka sramote sprejme v polno priznanje povsem nezakonito in nedemokratično osamosvojitev Kosova…..

dokler je obstajala SFR Jugoslavija, je bil v Evropi mir, odkar pa je z razpadom Jugoslavije prevzela “mirovniško” vlog EU, po Evropi divjajo same vojne in teroristični napadi…..

tudi ta diktatorska poteza španske vlade proti demokratično osamosvojenim Kataloncem nakazuje, da se zadeve gibljejo le še v globino kulminacije vedno več nezadovoljnih državljanov po EU, kakor tudi, da v Evropi ne bo več miru, dokler bo po njej harala EU….

ker s primerom Katalonije je tudi dokončno jasno, da je ta vukojebina EU zgolj fašistična totalitaristična ječa narodov iz katere se mora naša mala podalpska rešiti kakor ve in zna čimprej, dokler sploh še obstaja…..jaz sem Katalonija, ti si Katalonija, vsi smo Katalonija – podprimo demokratično svobodo Katalonije !

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *