Borut Pahor po porazu na predsedniških volitvah odprl podjetje – prodaja vesoljna telesa. Asteroid že za 7 BTC….

Po porazu na predsedniških volitvah je zdaj že nekdanji predsednik Borut Pahor preživel teden v osami in poglobljenih analizah iskanja vzrokov poraza, krivca pa našel v filtru Valencia. Poraz je težko sprejel, a kot pravi je z njim sklenil spravo in mirno nadaljuje svojo pot….

Najtežje mi je po porazu padlo spoznanje, da zadnjih 54 let, razen tistih 180 volonterskih ur, sploh nisem nič delal, kaj šele koristnega, in občudujem državljane, ker so me za to kljub vsemu odlično plačevali. Ta poraz mi je odprl oči, šel sem k spovedi in se v odpustku opravičil vsem državljanom, zdaj sem povsem drugi človek“, je korake svoje nove poti načel Borut Pahor.

Predsedniški poraz, ki ga je pahnil v nezaposlenost, je pospešeno načel tudi njegove finance in zavedel se je, da mora najti načrt, in to hitro. Na prvo se je odločil, da bo s preostalim denarjem kupil nepremičnino ter jo oddajal v najem, medtem ko se bo na Viba filmu preizkušal v filmskih vlogah, a ko je na Tomačevem s katro peljal že 13 relaksacijski krog, je pogledal proti nebu, opazil Luno in pomislil “Tam je še dosti parcel !”.

In imel je prav – na Luni se nahaja še 37.936.694 kvadratnih km zemljišč brez lastnika, to nepremičninsko idilo kazi zgolj kakšna zastavica ali kakšen večji odpadek človekovih misij, a nič takšnega kar se ne bi dalo odstraniti z lopato že z malo truda.

Nekdanjemu predsedniku se je nadaljevanje posrkalo samo od sebe. Naslednji dan je odprl nepremičninsko podjetje “Skupaj do zvezd” s.p. in se zakopal v bukve prava ter zemljiške knjige, da se prepriča o nepremičninskem stanju na Luni, odkril pa je dosti več.

V pogodbi Združenih Narodov o zunanjem vesolju iz leta 1967 sem odkril, da Luna in ostala telesa vesolja ne morejo biti v lasti nacionalnih vlad, kot tudi, da vlade na le teh ne morejo razglasiti svoje suverenosti, okupacije ali katerokoli drugo obliko lastništva. Razumel sem, da kar ne sme vlada, lahko državljan.

Napisal sem Deklaracijo o lastništvu nad Luno, 7ih planetih našega Osončja, razen Zemlje, vključno z vsemi sateliti. Razložil sem jim svojo namero, da bom vsa omenjena telesa, pa še nekaj asteroidov poleg, razparceliral in prodajal zemljišče vsakomur, ki ga bo želel kupiti.

Deklaracijo sem z vsemi prilogami poslal Združenim Narodom (ZN) in priložil, da me obvestijo v kolikor bodo imeli s tem kakšne pravne probleme. Od njih nisem slišal še niti besede. Tako da ja, zdaj sem ponosen predsednik in lastnik planetov našega Osončja“, je Pahor, tradicionalno bistrega uma ter hitrih besed, hitel ponosno razlagati preskok porodnih podjetniških krčev.

In tako je posel stekel. Ker, kaj je lepšega kot pogledati na Luno in tam najti svoj krater ?! In ali obstaja kaj bolj romantičnega, kot svojemu dekletu ali ženi za Valentinovo podariti parcelo na Veneri s polnim odprtim pogledom na Zemljo (že za 21,99 BTC) ?!

Stvari so se bivšemu predsedniku začele odvijati zelo hitro in v nadaljevanju je Pahor s svojim “Skupaj do zvezd” s.p. razširil lastništvo še na vse asteroide, zaradi česar je bil, potem ko je v asteroidnem pasu za Marsom osebno naštel 750.000 asteroidov premera več kot 1 km, prisiljen zaposliti še 3 volonterje iz svoje bivše predsedniške PR ekipe, da preštejejo še tiste manjše.

In ravno pri asteroidih je Pahor trčil v prvi večji problem na samostojni poslovni poti. Le nekaj dni kasneje, ko je objavil lastništvo še nad asteroidi, je njegov pisarniški računalnik zasulo 172.000 e-mailov različnih dosedanjih, tudi potencialnih bodočih, kupcev in vse je zanimalo le, kako bo zaščitil vesoljna ozemlja katera podjetniško prodaja, saj so številni asteroidi sestavljeni praktično v celoti iz dragih surovin, od niklja, ogljika, železa, kobalta, kakšen tudi iz zlata. Pahor se je naenkrat znašel pred zelo zahtevno nalogo.

Vedel sem, da ZN prepovedujejo katerikoli zemeljski državi lastništvo nad vesoljnimi telesi, kar me je spravilo v resno razmišljanje in edini odgovor, ki je ustrezal vsem kriterijem je bil, da moram ustanoviti demokratično vlado republike v vesolju.

In tako smo, s pomočjo mojih volilcev iz prejšnjega političnega življenja, ustanovili Galaksijsko vlado. Tiste težke in odgovorne naloge predsednika Galaksije sem, vsled vseh predhodnih izkušenj, kakopak prevzel sam”, se je skromno pohvalil Pahor, ki ima poslej na Zemlji le še začasno bivališče.

Naslov stalnega prebivališča je namreč preselil na asteroid Eros, ki je del kompleksa “Singing stones”, na katerem si je že postavil svojo vilo, prejšnji teden pa tudi temeljni kamen za gradnjo logističnega centra “Stairway to heaven”.

“Prodaja parcel na planetih, že od 18 BTC za kvadratni meter, teče odlično, zaenkrat v nakupih prednjačijo moji nekdanji volilci, ki se množično odločajo mi zvesto slediti tudi v vesolje.

Zadnje dni pa beležim povečano zanimanje zemeljskih multinacionalk po asteroidih. A vsakemu od njih sem jasno povedal, da so pravila jasna – ne morejo, tako kot na Zemlji, kar priti, začeti kopati, opustošiti, nič plačati in zgasniti.

Na izbiro imajo sicer eno možnost naše Galaksijske vlade, ta pa določa, da sicer lahko kupijo posamezen asteroid za ceno od 54 BTC do tudi preko 500.000 BTC, a le pod pogojem, da nam za vsak kg dragih surovin, katere bodo izkopali iz asteroida, dodatno plačajo 2% provizije od najvišje trenutne cene na trgih. Delujemo torej po sistemu poštene trgovine“, je svoje navdušenje na novi poslovni poti strnil sveži poslovnež ter predsednik novoustanovljene Galaksijske vlade Borut Pahor.

Da predsednik Galaksijske vlade ni izspostavljen nobenim spopadom, pač pa le miru, spravi ter odprtosti sodelovanja, je kakopak jasno, nenazadnje je, s svojimi sledilci, lastnik vesolja.

In vesolje ponuja neskončne izzive, česar se zaveda tudi Pahor, ki s svojo ekipo arhitektov že snuje gradnjo 2,5 km visoke piramide na Luni, predstavil pa je tudi načrt za antigravitacijski raketni motor, ki razvije 0,99 svetlobne hitrosti in bo predstavljen javnosti na Zemlji takoj, ko z ekipo ugotovijo kako ga ustaviti.

Da pa Galakcijska vlada še kako ambiciozno zre v prihodnost se da sklepatu tudi iz tega, da so že začeli izdajati potne liste ambasade Luna, novi imetniki le teh pa bodo zanj odšteli zgolj 1 BTC. Sicer na mejnih prehodih še ni zaznati neke gneče, ampak…..

Don Marko M

1 pred teboj je povedal za zapis “Borut Pahor po porazu na predsedniških volitvah odprl podjetje – prodaja vesoljna telesa. Asteroid že za 7 BTC….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *