Slovenski parlamentarci enotni – “Siti smo praznih obljub državljanov koga bodo volili”…..

Anketa, katero je agencija “Vox non populi” izpeljala na vzorcu 90 poslancev slovenskega parlamenta in 212 županih je pokazala, da so vsi anketirani poenoteni v oceni, da državljanom Slovenije ni več moč verjeti, ko gre za predvolilne obljube….

Enotno se strinjajo tudi, da so prazne besede, polne demagogije, populizma in laži državljanov o tem, za koga bodo glasovali na volitvah zelo stresne zadeve, ki, poleg parlamentarcev, dodatno vznemirjajo tudi strankarske aktiviste na terenu v času predvolilne kampanje.

Da gre za nezaslišano in skrajno neodgovorno obnašanje državljanov do parlamentarcev je od vodij parlamentarnih strank prvi pojasnil DeSUSov Karl Erjavec :
Takoj ko predsednik razpiše volitve se zažene dobro znana zgodba, zaradi katere mesece ne moremo živeti v miru. Kamorkoli se obrnete čujete državljane, ki govorijo, komu bodo na volitvah zaupali svoj glas in kaj vse bodo za nas naredili na volitvah, v resnici pa nam vlivajo zgolj lažno upanje, ker se potem vedno izkaže, da so si vse izmislili. Ne vem zakaj je to tako težko razumeti – mi parlamentarci pričakujemo zgolj eno, to pa je boljše življenje po volitvah. In resno se sprašujem kako naj to pričakujemo, če pa nas državljani stalno tako nategujejo.”

Nič manj brez dlake na jeziku ni bil niti SDjev vodja Dejan Židan :
“Takoj ko se začne volilna kampanja se državljani cele dneve ne skipajo iz televizije. Vse kar poslušamo so votle zgodbe “glasoval bom za tega, glasoval bom za onega”, na koncu pa se nič od tega ne uresniči. Obljubljajo nam, da bodo zgradili most zaupanja, nam odprli svojo dušo, angažirali vse svoje mentalne sposobnosti na voliščih, ampak vse to je navadna laž in prav slabo mi pride zaradi vseh njih.”

Je pa bolj redko besedno, kot praviloma to počne, a zelo jedrnato, vso volilno neresnost državljanov pokomentiral SDSov vodja Janez Janša :
“Nikoli več ne bom kandidiral na volitvah. Dovolj mi je teh državljanov, vsi so isti in samo nase mislijo. Vseskozi jih nekaj moti, kronično so nezadovoljni, mi pa smo jim vedno za vse krivi. Zastonj menjujemo vlade in ljudi v strankah, če pa za nas glasujejo vedno isti državljani.”

Svojega razočaranja nad državljani ni skrival niti SMCjev vodja Miro Cerar :
“Državljani mislijo, da smo parlamentarci odgovorni za vse in ne le to – mislijo tudi, da imajo polno pravico nas pljuvati in preklinjati. Komu pa naj se mi pritožimo za njihov izbor ? Mar ne obstaja nihče, komur bi oni morali odgovarjati za svoje neodgovorno razmišljanje, lažne izjave, nespoštljiva dejanja ? Odgovoren politik ne more preživeti s tako neodgovornimi državljani.”

Da z državljani prepolnih lažnih obljub ni vse tako hudo, pač pa da bolj ne more biti, je potrdil tudi novopečeni vodja NSi Matej Tonin :
“Državljani govorijo, da živijo slabo, ker smo parlamentarci zanič. In kdo je nas spravil v parlament, na oblast ? Tej isti državljani, ki so nas izvolili, zdaj trdijo, da smo nič vredni. To dosti več govori o njih, kot o nas.”

Zelo na hitro je svoj pogled predstavila tudi vodja istoimenske stranke Alenka Bratušek :
“Moram priznati, da je takšno neresno, polno prevolilnih lažnih obljub državljanov te lepe, bogate in napredne države zelo omejeno. Mislila sem, da imam opraviti s pametnejšimi. Namesto tega pa vsak dan stresne situacije poslušanj laži državljanov, kako bodo nam parlamentarcem na volitvah zagotovili boljši jutri. To je nasilje nad ženskami, prijavila bom. Ne rabim takšnih lažnjivi državljanov, ki ne izpolnjujejo svojih obljub, v parlament bom prišla tudi brez njih, ker mi to zagotavljajo obvezne ženske kvote.”

Kot zadnji se je k besedi priglasil še Levice vodja Luka Mesec :
“Ne razumem zakaj državljani zdaj lažejo, da je bila naša krilatica pred prejšnjimi volitvami “Poslance na minimalce” v resnici namenjena državljanom. V Levici smo sami mladi politiki in takšna klima, kakršno povzročajo državljani s svojimi lažnjivimi predvolilnim obljubami za koga vse bodo glasovali in kaj vse bodo naredili za nas ne more biti dobra za naš razvoj v zdrave politike. Ne zaupam jim več in globoko sem razočaran, da se niso od nas prav nič naučili.”

Na koncu so se parlamentarci strinjali tudi, da v kolikor se bo ta državljanska populistična demagogija lažnih obljub pred vsakimi volitvami nadaljevala, bodo to razumeli kot zeleno luč, da jim ni več potrebno spuščati državljanov v svoje domove niti v prazničnih ali rojstnih dnevih.

Don Marko M

14 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Slovenski parlamentarci enotni – “Siti smo praznih obljub državljanov koga bodo volili”…..

 1. Ni ne Mici Lamberger,ker točno takšni smo,le kdo,če ne mi pošiljamo te parlamentarce v parlament,mi sami jih volimo,torej smo mi za luho,al ne?

 2. Sonja nič nismo mi taki. Parlamentarcem stopi oblast v glavo in “pozabijo” zakaj so tam.

 3. Don Marko M potem pa ne rabimo volitev.Bi prišparali. Bi raje naredili en fajn piknik.

 4. Tole me spominja na vic o madam in njenem bordelu. Če vzamemo da smo državljani madam , poslanci pa prodajalke užitkov bi stvar zgledala takole : Madam naredi vse, kar lahko da popolnoma spremeni izgled bordela a dokler madam ni zamenjala **rbic v bordelu so stvari ostale nespremenjene…….A pa smo sposobni zamenjat “dekleta” v boredlu ?

 5. Pravite, da s(m)o državljani krivi za politično in splošno stanje v državi in razprav okrog volitev. Nekateri mogoče res, a v glavnem to ne drži.
  Nekateri, v glavnem so to eni in isti se do korita prigrebejo tudi če volitve gladko izgubijo in to ne enkrat, ampak večkrat. Tudi številne svinjarije in sodni postopki jih niti malo ne ovirajo! Poleg tega je Pahor že med predsedniško volilno kampanjo jasno povedal kako bo in kdo bo zmagal! In samo ne mi govorit o neki demokraciji, ker je to vse skupaj samo farsa! Ste pozabili kako je najbolj “demokratična” stranka na zadnjih volitvah uvrstila kandidata, ki je bil že kar nekaj časa pri Sv. Petru? In čisto nič se ni zgodilo.

  PONEDELJEK 06.10.2014, 14:03
  Pokojni kandidat SDS v Škofji Loki prejel 272 glasov
  Avtor: Aleksander Kolednik
  V Škofji Loki se dan po volitvah sprašujejo, kako je mogoče, da je na glasovnici za županske volitve ostalo tudi ime pokojnega Martina Habjana. Prejel je 272 glasov.
  Pokojni kandidat SDS Martin Habjan se je po številu prejetih glasov uvrstil na šesto mesto s 3,58 odstotka glasov.
  Pokojni je bil izvoljen v škofjeloški občinski svet kot prvi na listi SDS v volilni enoti 2. Stranka je tam dobila 15,17 odstotka glasov oziroma en mandat, v Delu piše Marjana Hanc.

  Po dosegljivih informacijah je kandidat SDS Martin Habjan (bil je upokojen, po izobrazbi univerzitetni diplomirani sociolog, širši javnosti znan kot dolgoletni direktor Doma upokojencev Kranj in občinski svetnik) zaradi hude bolezni od kandidature odstopil v petek, 26. septembra. Njegov pogreb je bil v soboto, 4. oktobra, torej dan pred volitvami.

  V Škofji Loki se je za županski stol skupaj s pokojnim potegovalo osem kandidatov. Zdajšnjemu županu Mihu Ješetu, ki je kandidiral s podporo volivcev, je za zmago zmanjkalo približno 200 glasov – osvojil je 47,5 odstotka glasov. Njegov najresnejši konkurent Metod Di Batista (SLS) je dobil 14,9 odstotka glasov. Pokojni Habjan se je po številu prejetih glasov uvrstil na šesto mesto s 3,58 odstotka glasov.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *