Najboljša in najlepša na svetu je zastava SFR Jugoslavije……

Državna zastava je specifika, ki govori dosti več, kot je le mahanje z njo na Olimpijskih igrah. Državna zastava je oz. bi morala biti simbol ponosa, ki predstavlja določeno “pleme”, njene barve pa so lahko razlog za neuklonljivost, boj, spoštljivost, praznovanje….

Milijoni so, upravičeno ali ne, žrtvovali svoja življenja pod okriljem svoje zastave, za svojo domovino in da, zastava sama pripoveduje zgodbo trenutnega stanja države, državljanov, ker vsaka zastava je minula in tekoča zgodovina.

Verjetno obstaja kdo sveto prepričan, tudi brez pravega razloga, da je zastava njegove države najboljša, najlepša, a svet je velik prostor in zastave posameznih skupnosti so pisale svoje zgodbe, ki so lahko dosti bolj pestre, pravičnejše, srčnejše, pogumnejše, tudi krutejše, kot je zgodba katero v sebi nosi zastava nekoga, ki misli da je pa njegova najboljša zgolj zato, ker pač plapola pred njegovimi očmi.

In da bi si razširili obzorje poznavanj tako vsebin kot videzov zastav posameznih držav sveta, ki so bile in/ali so še, si lahko zdaj ogledaš seznam 350 različnih državnih zastav sveta in za najboljšo, najlepšo, tudi glasuješ.

Glasovanje ljudi iz celega sveta trenutno med prvih 10 uvršča zastavo SFR Jugoslavije, Kanade, Srbije, Brazilije, Velike Britanije, Kraljevine Srbije, Grčije, Hrvaške, USA, Kraljevine Bhutan……..Slovenija trenutno zaseda 73 mesto…..

Glasovanje je zanimivo tudi zato, ker lahko glasuješ “za” ali “proti” kateri zastavi, puščica “gor” ali “dol”, čeprav ne vidim razloga zakaj bi glasoval “proti” zastavi pa ajde, vsaka zastava od 350ih predstavljenih pa ima tudi statistiko, koliko od obeh glasov je prejela, pa še marsikaj….

Za oddajo svojega glasu, torej glasu izbrani zastavi, klikni na to povezavo…..

Don Marko M

1 pred teboj je povedal za zapis “Najboljša in najlepša na svetu je zastava SFR Jugoslavije……

  1. Pod vplivom vtisov minulega vikenda sem že skoraj … saj veš. In potem nisem kliknila na povezavo …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *