Avto Google Street View med snemanjem po Sloveniji povzročil nesrečo in 5. dan prekinil snemanje zaradi luknjastih cest…..

Potem, ko so iz centrale Googla v Kaliforniji napovedali kar dvo mesečno snemanje cest po Sloveniji s svojim prepoznavnim avtomobilom, za potrebe poosodobitev navigacijskega orodja Street View v Googlovih zemljevidih, so snemanje zaključili že po 5ih dnevih….

Predvideno poletno avtomobilsko snemanje po Sloveniji od 15. junija do 20.avgusta, katera za potrebe navigacijskega orodja Street View sicer Google izvaja po 85 državah sveta in s katerimi potem v svojih navigacijskih zemljevidih omogoča resničnostni 360° stopinjski pregled ulic, znamenitosti in cest, je Googlov avtomobil nesrečno zaključil v okolici Ljubljane, potem ko je cestna luknja vozniku izbila volan iz rok in je avto najprej oplazil obcestno javno razsvetljavo, nakar ga je zaneslo še na nasprotni vozni pas kjer je pristal v živi meji stanovanjske hiše.

Že prvi dan smo sicer pričakovali določene težave, na katere bi utegnil naš snemalni avtomobil naleteti na cestah po Sloveniji, nenazadnje voznike ki avto vozijo po državah Balkana še posebej dodatno usposabljamo na kros poligonu, a da bodo težave tako kaotično nepremostljive res nismo predvideli“, je v uvod pojasnila prekinitve snemanja po Sloveniji razložil Milojko Batina, vodja operative projekta Street View za področje Balkana, ki je odločitev sprejel po posvetovanju s centralo Googla v kalifornijskem Mountain Viewu.

Batina ni skrival razočaranja, da se je od zadnjega snemanja Googlovega avtomobila po Sloveniji stanje ni le nič spremenilo, pač pa tudi na cestah vidno poslabšalo, saj “smo že drugi dan opazili, da v 4 letih od našega zadnjega snemalnega obiska niste zgradili niti ene nove ceste“, a so kljub temu poskušali nadaljevati s projektom, kljub že urnim pritožbam voznika, da zaradi številnih lukenj po cestah snemanje postaja praktično nemogoče.

Po centru mesta je sicer še šlo, nekaj cest je bilo preplaščenih, kar nekaj lukenj pokrpanih, preostale nezakrpane se je nekako dalo prevoziti, a že na obrobju mesta smo naleteli na velike težave, saj se je gostota cestnih lukenj ekstremno povečala, za nameček pa so bile cestne zapore razpotegnjene kot zastavice na slalomski progi, res občudujem vaše voznike.

Poskušali smo rešiti, kar bi se rešiti dalo. Tako smo za potrebe finalizacije projekta snemanja cest po Sloveniji morali že drugi dan najeti 10 odličnih grafikov v montaži, ki so luknje na posnetih slovenskih cestah grafično zaflikali, a je 9 grafikov, kljub odličnemu plačilu, že čez dva dni in po nekaj čez 100 km grafično zaflikanih cestnih luknjah enostavno obupalo in zaradi preoblice dela odpovedalo sodelovanje, novi pa se niso hoteli prijaviti potem ko so slišali za težave kolegov“, je številne zaplete okoli tokratnega snemanja slovenskih cest podrobneje predstavil Milojko Batina.

Svojo izjavo o predčasnem zaključku Googlovega avto snemalnega projekta po Sloveniji je Batina sklenil z besedami, da “takšnih slovenskih cest žal ne moremo več predstavljati svetu v Street View aplikaciji, saj bi nas utegnil kdo iz Slovenije obtožiti, da ji namerno delamo slabo reklamo po svetu. Bomo pa snemanja s svojim avtomobilom nadaljevali takoj, ko boste zgradili vsaj 500 km novih cest, vse obstoječe luknjaste ceste pa ustrezno varno preplastili“…..

Don Marko M

19 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Avto Google Street View med snemanjem po Sloveniji povzročil nesrečo in 5. dan prekinil snemanje zaradi luknjastih cest…..

  1. ne pretiravajo,vprašajte mehanike,kaj vse crkuje pri avtih,zaradi,lukenj na cesti,sploh ne vem,zakaj še plačujemo,pri registraciji cestnino…..

  2. Ladislav, ceste drugje ne morejo biti izgovor, če pa že, potem naj bodo primerjalnosti delane z državami, kjer imajo boljše ceste… 😉

  3. Sicer imajo Američani vredi ceste, počistli si bi pa lahko avtoceste ob robah in tudi vsaki dan se vozim v službo čez meter pa pol dolgo luknjo po diagonali , tak, da naj bojo kr tiho 🙂

  4. Ne razumem zakaj šparajo pri najemu vozil. SLO vojska bi zagotovo dala v brezplačen najem osem kolesnike saj je tudi v njenem interesu, da spozna vsak še tako skrit kotiček te lepe dežele.

  5. Ne nabijej, ta slika je iz Srbije, je lepo nekdo dal povezavo na njihov članek. Slabo si pobrisal tablice mojster

  6. Žan,
    kaj ko bi se najprej naučil brati, mojster….na začetku in koncu zapisa lepo piše, da je zapis “Satira”…..tisto povezavo pa sem namenoma pustil, da lahko vsakdo, tudi ti, primerja oba zapisa in ugotovi, da je le fotka tista, ki je res iz nekega dogodka v Srbiji, česar sploh ne zanikam….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *