Slovenija rabi zdrav kapitalizem – Boscarol, Batagelj, “Mi vsi smo Akrapovič” – hja, pa spokajte v tujino, čimprej….

Mogoče pa bi bilo dobro, da bi kdo, sploh in oh podjetnikom ala Boscarol, Akrapovič, Batagelj pa njim sorodnim in še SDS domoljubom, ki so zagnali paniko straha pred nekim členom koalicijske pogodbe, ki govori o obdavčitvi kapitala, omenjenim prenesel v vednost strokoven prevod nekdanjega prvega dacarja Ivana Simiča s svojimi partnerji, ki pravi….

Citiram zapis na 14. strani koalicijske pogodbe :
“Osebne prihodke iz kapitala in rent bomo vključili v osnovo za odmero dohodnine.” To je nesporni zapis.

V zadnji dneh smo prejeli kar nekaj klicev jeznih podjetnikov, ki želijo v tujino preseliti svoje podjetje oziroma dejavnost. V zvezi s tem vsem sporočamo, da bo v skladu s koalicijsko pogodbo šlo za zvišanje stopnje obdavčitve dohodkov iz kapitala. Gre za dohodke in obdavčitev fizičnih oseb in ne za obdavčitev podjetij oziroma pravnih oseb. To pomeni, da se v tujino mora preseliti fizična oseba, če ima družino, pa celotna družina. Postopek izstopa iz davčnega rezidentstva Republike Slovenije in pridobitev davčnega rezidentstva v drugi državi pa je kompleksen.”

aja, pa ne poslušat Kordiša iz Levice ali Meseca, tipa dejansko nimata pojma kaj govorita…..znata pa odlično sprovocirati meglo, da takoj prilezejo cvileče miši na plano…..in tokrat so prilezle še hitreje, kot ponavadi…..

aja, pa ne paničariti – tisti zvišan davek na dobiček podjetja namreč še pride….

Boscarol, Akrapovič, Batagelj in podobni “Mi vsi smo Akrapovič”, ki pa ste vsled neukosti, kar me za podjetnike takšnega kova še posebej preseneča, nasedli temu lažnemu alarmu in pohiteli pokazati svojo tisto res pravo naravo, ki se povsem razlikuje od tistih vaših dosedanjih medijskih populističnih prikazovanj, pa lahko rečem le….

spokajte….spokajte sebe in svoje premoženje v tujino, kamorkoli po EU, itak imajo povsod višje davke kot pri nas….Batagelj pa si seboj odnesi še Postojnsko jamo…..

ampak preden spokate najprej pošteno povejte koliko točno davka od svojih dobičkov ste skozi vsa leta plačali tej državi, uradno ga namreč praktično sploh niste plačevali….takoj za tem priznanjem pa vrnite državljanom vse številne milijone, katere vam je država podarila v obliki raznih subvencij, državnih poroštev za kredite, davčnih olajšavah, itd., pa še tiste pluse iz davčnih oaz…

torej vrnite vse te milijone in spokajte….ta država ne rabi takšnih podjetnikov, ki ne razumejo niti osnovnih temeljev zdravega kapitalizma in ki v svoji pogoltnosti nočejo vsaj do polovice dobička svojega podjetja razdeliti niti med svoje delavce, niti plačevati davka na dobiček, kot ga plačujejo dosti bolj uspešni podjetniki v dosti bolj uspešnih članicah EU…..

pa res upam, da boste “Mi vsi smo Akrapovič” tam v tujini našli delavce, ki vam bodo delali za minimalca s kakovostjo slovenskega delavca, kot vam to uspeva v naši mali podalpski….

spokajte pa živijo, Sloveniji bo vedno šlo bolje brez takšnih, ker očitno ne boste nikoli pravi zdravi kapitalisti, pač pa zgolj in edino tajkunski lakomniki, ki uničujejo slovensko gospodarstvo in socialo….

Don Marko M

12 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Slovenija rabi zdrav kapitalizem – Boscarol, Batagelj, “Mi vsi smo Akrapovič” – hja, pa spokajte v tujino, čimprej….

  1. V celoti se strinjam, predvsem s tem, da povrnrjo vse subvencije in ostale ugodnosti, ki so jih imeli v tej državi, da bo še kateri od slovenskih podjetnikov, ki je bil spregledan, doživel s tako pomočjo svojo zgodbo o uspehu.

  2. Ne želite si tega . Saj je neverjetno, kako malo je v Slobeniji zdravega razuma glede ekonomije.

  3. Marko MK no, to ste dobro napisali. Živo življenje ni samo ekonomija, je veliko več. Ekonomija je samo del. Ko bi mi videli zdravo vez v času in prostoru, bili bolj čustveno zdravi in zreli, pa bi tudi ta del bil veliko bolj umeščen zdravo in zrelo v celoto.

  4. “V dobro upravljani državi je revščina nekaj, česar se je potrebno sramovati. V slabo upravljani državi je bogastvo tisto, česar se moremo sramovati.” – Konfucij je to modrost zapisal že 475–221 pr. n. št.

  5. Dobro napisano. Eden od teh treh velikih je pred leti neusmiljeno tožil moja družinska prijatelja, ker bi mu lahko bila konkurenca v poslu, čeprav obsegajo podjetje le mož in žena – družinski člani. Tožil ju je 5 let, na razprave pošiljal po tri odvetnike in ju mrcvaril, namesto, da bi za nekaj tisočakov odkupil njun patent. Skoraj ju je spravil na kant – psihofizično, a je višja sila posegla vmes. Bolezen v družini “velikega”. Šele takrat je “veliki” odstopil in se spogajal. Hotel ju je zmleti, spraviti pod rušo, če bi bilo treba – brez milosti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *