Kdor bo ukrepal zoper Šiškovo “Štajersko vardo”, bo moral tudi zoper Janševo paravojaško “VSO gardo”….

Zgodbo o nekih Šiškovih tabornikih med gozdnim joggingom bi sicer lahko zaključil ekspresno – zaradi te Bolywood epizode bi morala najprej odleteti notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar, šef SOVE Zoran Klemenčič, šef slovenske policije Simon Velički in še mariborski lokalni policijski šefi….

In odleteti bi morali že pred enim letom, ker ko začnejo dajati izjave o Šiškovih tabornikih dobro leto kasneje in še to zgolj zato, ker so to izvedeli iz medijev, mislim da dodatne argumentacije niso potrebne….Györkös Žnidar sicer čez kakšen dan itak gre zbogom, a ostajanje na položajih preostalih res ne vliva nobenega varnostnega upanja naši mali podalpski…

Ker Šiškova “Štajerska varda” je, vsaj po norenju nekaterih komenatorjev po spletu, resna paravojaška teroristična grožnja naši mali podalpski…pa je res ?….ne, ni…..

govorim seveda izključno na osnovi predstavljenih foto/video dokazil, katera je Šiško postavil na FB ta iztekli vikend ob čemer se zavedam, da mi utegnejo tisti najbolj domoljubni komentatorji, ki so Šiška s komentarji že strpali najmanj v doživljenski zapor zaradi tega performansa, očitati pristranskost ali še kaj več, pa ne bo nič od tega…

torej, Andrej Šiško, sicer predsednik zunajparlamentarne stranke Zedinjena Slovenija, ki je na predsedniških volitvah prejel enkrat več glasov, kot sta jih skupaj prejela medijska mega pop zvezda njihovega Kopra Boris Popović in ministrica Maja Makovec Brenčič, je na FB postavil foto/video gradivo, ki prikazuje, kot se je izrazil, “prostovoljno obrambno skupino svobodnih ljudi dežele Štajerske” in slišijo na ime Štajeska varda in so bili ustanovljeni lani junija, takoj potem, ko so ustanovili “Deželo Štajersko”…..

skupina moških v gozdu, med katerimi ni bilo videti prav nobenega postavnega mišičnjaka po vzoru kakšnih specialcev, ki so bili za nameček še povsem neenotno oblečeni oz. obuti in so imeli edino usklajeno točko tiste črne podkape, maske na glavah, razen Šiška, ki je kot pravi njih vodja…..od oborožitve pa je bila vidna ena sekira in cev nekega nedefiniranega kosa strelnega orožja, ki bi lahko bila tudi paintball puška….

Andrej Šiško je to gozdno seanso pojasnil tako :
Štajersko vardo smo ustanovili že lani 24. junija, a takrat noben medij o tem ni hotel poročati. To nima nobenega zveze s pravnim redom Republike Slovenije. Skupina je ustanovljena zunaj tega pravnega reda, a z njim ni v nasprotju.

Ravno tako smo s somišljeniki 24. junija lani ustanovili “Deželo Štajersko”, ki ni v nasprotju s slovensko ustavo, saj ta predvideva pokrajine. Ljudje lahko ustanovimo kar koli, še posebej, če smo svobodni. Na podlagi tega smo ustanovili Deželo Štajersko. Ker pa dežela ni dežela, če ne nadzira lastnih meja in mora biti sposobna zagotoviti javni red in mir na svojem ozemlju, smo s tega vidika ustanovili Štajersko vardo. Na tem zboru ni bilo urjenja, ne bojnega streljanja. Nismo nobeni teroristi, mi smo svobodni ljudje. To, kar počenjajo slovenske oblasti, je terorizem“.

In še enkrat ta del – “Na tem zboru ni bilo urjenja, ne bojnega streljanja“….itak da ga ni bilo, če pa člani niso imeli vsak svojega strelnega orožja…..

Šiško je torej v tem primeru navedel gola resnična dejstva – Slovenija že preko 10 let zamuja z ustanovitvijo pokrajin, kar ji je naložila EU in zaradi česa tudi plačuje kazni. V naši zakonodaji je lepo zapisano, da se morajo pokrajine ustanoviti, ustanoviti bi jih morali parlamentarci, ki se temu vseskozi izogibajo.

A četudi je določeno, da morajo parlamentarci ustanoviti pokrajine, pa prav nikjer ne piše, da jih ne more ali ne sme kdorkoli drugi v naši mali podalpski. In če nekaj ni izrecno prepovedano, potem to pomeni, da je dovoljeno. Torej če parlamentarci še niso in nočejo izpolniti te naloge, potem ima pravico do ustanovitve tudi ali predvsem ljudstvo, ki ima nenazadnje tudi po ustavi vrhovno oblast pred parlamentarci. In ljudstvo smo vsi, ti, jaz, on, ona, Šiško, vsak državljan…..

S tem ko je Šiško ustanovil “Deželo Štajersko”, kar se lahko zgodi tudi z “Deželo Istro, Deželo Primorsko ali Deželo Koroško”, ni prav v ničemer kršil zakonodaje, sploh ne ustave. Šiško namreč ni nikjer rekel, da se bo “Dežela Štajerska” odcepila od Slovenije, pač pa zgolj, da postaja drugače formulirano območje v Sloveniji kot pokrajina, dežela, s povsem normalno tenzijo po avtonomnosti v doglednem času, kar pa omogočajo mednarodne zakonodaje, ki so nad slovensko. Katalonije se lahko zgodijo kjerkoli v Evropi….

Šele po FB objavi Šiškovih posnetkov in mislim da predvsem zaradi pritiska določenega dela javnosti, je policija začela izvajati preiskovalne ukrepe zaradi suma številnih kaznivih dejanj…

Preiskujejo sume kaznivih dejanj javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti, nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem, kaznivih dejanj zoper javni red in mir, zoper človečnost ter zoper suverenost RS in njeno demokratično ustavno ureditev, sumi kaznivih dejanj pa so povezanih tako z dogodkom kot tudi objavo posnetkov in komentarjev….

Kršenje javnega reda in miru ?….pa ja, če so se zaradi kaljenja miru, katerega so mogoče povzročali tej Šiškovi taborniki na tisti gozdni jasi s hojo po travi, na policijo pritožili medved Borut, lisica Alenka in zajec Marjan…..za vse ostale napovedane preiskave policije pa tudi ni treba biti nadpovprečno bister, da bi razumel, da ne bo noben sum utemeljen….

še bolj neverjetno pa mi je grmenje z vsemi topovi nekih strokovnjakov za nacionalno varnost, ki niso skoparili s presežki zastraševanja naroda, proti katerim še Šiško izpade nedolžen komedijant…..Iztok Prezelj je recimo iz tistih fotografij razpoznal, da so “Šiškovi stražarji iz štajerske “goše” paravojaška enota”….

Paravojaška enota ?….kot rečeno niti garderobe nimajo usklajene, oborožitve nobene, mirno so se sprehajali po gozdu brez kakršnekoli agresije nad komerkoli, brez vsake (teroristične) akcije….

a so tej naši varnostni strokovnjaki enostavno pozabili, kaj in kako v resnici izgledajo paravojaške enote ali pa se le zanalašč in po naročilu sprenevedajo za neke povsem druge potrebe politike ?!

je pa po mednarodnem pravu dovoljeno državljanom vsake države da se organizirajo v tudi oborožene skupine za potrebe lastne varnosti na svojem območju v kolikor jim državna policija in/ali redna vojska ne zmorejo zagotoviti željene varnosti…..

in da, ko predsednik Pahor, sicer vrhovni komandant slovenske vojske, 4 leta zapored javno govori, da je slovenska vojska nesposobna braniti še samo sebe, kaj šele narod, policija pa se raje ubada z mladoletnicami in pijankami v službenih vozilih, potem to ne more ravno koga prepričati o tem, da so sposobni državljanom nuditi varnost…..

sledile so tudi takšne in drugačne modrosti trenutnih parlamentarcev…..prvi je udaril, kar verjetno še največ pove, janša s svojo SDS in stresel prepričanje, da “za “Štajersko vardo” stoji ZZB NOB, Šiško pa da je levičar“…..no, ko to izjavijo pristni komunajzarski levičarji ala SDS, potem je to že vic 10letja….niso pa v SDS niti z vejico omenili zahtevo po ukinitvi Šiškovih tabornikov…..

kot so recimo potem v nadaljevanju to počeli ostali…..začel je od Levice Matej T. Vatovec z zahtevo organom pregona, da “morajo to zatreti v kali“….

Nadaljeval je predsednik Borut Pahor, ki je izrazil veliko zaskrbljenost zaradi obstoja oborožene skupine Štajerska varda, saj je po njegovem “popolnoma nesprejemljivo oblikovanje oborožene skupine, ki naj bi zagotavljala red in mir ter nadzirala mejo države, od pristojnih organov pričakujem, da bodo ukrepali v skladu z zakonodajo“….

Miro Cerar je ocenil, da “gre za absolutno nedopustno početje, ki po nepotrebnem vzbuja strah in širi sovraštvo“….

Oglasil pa se je tudi novi premier Marjan Šarec, ki je mnenja, da “so pripadnice in pripadniki obrambno-varnostnih struktur Slovenije edini zakoniti varuhi države, vsak drug ‘postroj’, kot “Štajerska varda”, pa je nezakonit in spodkopava ustavno-pravni red“…..

naši parlamenatrci, predsedniki, torej zelo ostro z zahtevami po ukinitvi “Štajerske varde”…..prav….zdaj pa na hitro poglejmo še drugo plat tega istega kovanca….

pisalo se je leto 2010, ko se je na pobudo Janeza Janše, Igorja Bavčarja, Toneta Krkoviča in Lojzeta Peterleta ustanovilo Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO)….

od leta 2013 ima okoli 4000 članov VSO status društva, ki deluje v javnem interesu in od takrat do danes je prejelo že preko 600.000 € javnega denarja……poleg tega pa zainteresiranim tudi prodajajo svoje uniforme VSO z baretko in škornji v kompletu za okoli 200 €….

VSO je sicer eno najpomembnejših orodij za utrjevanje Janševe različice skrajnega domoljubja, saj člane izobražuje o življenju in delu domobranskega generala Leona Rupnika, organizirajo maše za domovino in alternativne slovesnosti ob državnih praznikih….

predvsem pa so VSO enotno uniformirana in oborožena janševa garda, ki izvajajo vojaške vaje, kakor tudi strelske vaje s pravim orožjem, nazadnje v Podnanosu 12. decembra lani….izvajajo pa tudi uniformirane postroje svojih članov v Kočevski reki, na katerih je bil prisoten tudi predsednik države Borut Pahor….janševa VSO dejansko so paravojaška enota…..

in potem imamo v Rovtah še vsako leto vsaj enkrat paravojaški zbor domobrancev, v domobranski uniformah in celo s strelno oborožitvijo, da odmrmrajo sveto mašo, pa v tem nihče ne vidi paravojaških enot….

in potem se pojavi Šiško s svojimi taborniki, ki niso niti vsi enako oblečeni, eden pa s sekiro v roki, da nasečejo nekaj kubikov drv za zimo, pa takoj vsi v luft, da pa je treba pod nujno ukiniti in pozapreti to paravojaško enoto……

Borut Pahor, Matej T. Vatovec, Miro Cerar, Marjan Šarec, Iztok Prezelj – iz koga to vi delate budale ?….kakšni dvojni kriteriji so zdaj to ?…..kakšna hinavščina in sprenevadnje je zdaj to ?…..ali pa….

ali pa imate možnost se povsem moško držati in izpeljati v svojih izjavah zahtevano….ukinite torej vse paravojaške enote po vrstnem zaporedju nastanka….najprej tisto domobransko v Rovtah, vzporedno janševo VSO in potem na koncu šele “Štajersko vardo”…..

bo šlo ?…no, kar ste rekli, ste rekli, zdaj pa da vidim to vašo pravično doslednost lastnim besedam…..izbrišite vse tri ali pak nobenega….ni druge opcije….

preostali državljani pa ste upam dojeli, kaj je v ozadju tega javnega forsiranja “Štajerske varde”….če kdo še ni, pa bo zelo kmalu, ko bodo parlamentarci zaradi tega sklicali izredno sejo in ta primer uporabili za uvedbo dodatnih “varnostnih ukrepov” do državljanov, torej še več represije, omejitev svobode govora in izražanja v že itak najbolj policijski državi EU…..

ko narod, kot v tem primeru, zahteva še več represije, še več policijske države in še manj demokracije, potem mu je to pač treba dati….

Don Marko M

Deli:

30 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Kdor bo ukrepal zoper Šiškovo “Štajersko vardo”, bo moral tudi zoper Janševo paravojaško “VSO gardo”….

 1. Ravno sestavljam prošnjo za azil…. Ti boš ostal tukaj, ali greš z menoj čez Karavanke?

 2. Aleks,
  jaz bom kar pri svojih koreninah ostal, je treba še Istro osamosvojiti, da mi bo lahko Vodeb podelil priznanje “normalnega psihopata”… 😉

 3. bar eden ima jajca da si upa kaj takega drudi pa veliko govorijo inglave tiščijo med noge upam da se bo kaj spremenilo

 4. Uh, še dobro da je Borut prišel cel čez Štajersko na svojem bombastično odmevnem pohodu čez Venezuelijo

 5. Kav Boj v Sloveniji se dogajajo cudne reci.
  Nikoli noben predsednik stranke se ni imel neke svoje uniformirane garde.Ce bi jo imel Salvini bi sel u luft ves zahodni svet.Itak da se ne postavljam zdaj pa na Siskotovo stran.Apak….te garde res nismo niti opazili.
  In se sprasujem.Ce je res samo kr neki za postavitev zakaj je sel pa Jansa nenormalno u luft glede Siskota?Izgubil je priloznost da bi bil modro tiho!!!!!Tako pa pljuva, krici da so hostarji v trenerkah klavci, udbasi, partizani….
  Oprostite, ampak Slovenija ima zdaj hujse probleme kot so tile v hosti.In Slovenija potrebuje nujno resno opozicijo!!!!Tako opozucijo ki zivi v letu 2018.Ja, z tem kricanjem Udba se je JJ pri resnih volilcih pokopal.Pa pojdi zdaj se komu povedati da naj voli SDS.Ker ni resen ce se spravi v bitko z par trenerkarji.
  Izgubi jo pa na politicnem parketu!!!!!!

 6. Sonja kakorkoli, …ne poznam detajlov. Mislim pa, da VSO nikakor niso trenirali in niti niso toliko agresivni kot so varda. Sicer pa….v podzemlju se marsikaj pripravlja. Vendar ne na naši strani in agresivnost (kar meni niti najmanj ni všeč) bo potrebna.

 7. Nisi me razumela Kav Boj .JANSA NE BI SPLOH SMEL KOMENTIRATI SISKA!!!!!!!
  NE NA TAK NACIN!!!!Ker je pomembno sestaviti vlado!!!!!!!!Pozvizgajo se ljudje na varde danes!!!!!

 8. Sonja J se strinjam in nova 24 bi morala bit bl normalna pri plasiranju dogodka v zvezi zaščitne formacije

 9. Res je to Blaž Z .Ves Nove 24 ne maram.Pa veva oba da nujno potrebujemo desne medije!!!!!Ampak ne tako. Nestrokovno grejo v skandalcke in to ni nic.Dobre novinarje potrebujemo!!!!!Saj jih imamo.Naj navedem nekatera imena?Ampak dokler bo urednica Skandala neka Marjanca ki se prodaja vsem trac medijem za drobiz bo pac tako kot jeNismo neumni tukaj v Ljubljani.Vemo kako za denarcek taki napisejo karkoli!!!!

 10. Pa mu je uspelo Janezu…poleg sovraštva ki ga seje med nas bomo imeli tudi vsak svojo “vojsko” po pokrajih…bomo tudi ustanivili vaške straže?In začela se bo bratomorna vojna.Adijo pamet

 11. na nek način je šisko..sicer na zelo neroden, celo nevaren…način ”prisilil” politike in vse organe oblasti v razčiščevanje zadev na tem področju v Sloveniji…se pa bojim, da narod ni zrel..oziroma je preveč razdeljen..da bi z javnim mnenjem(tu nosi velik del odgovornosti tudi medijsko pristransko poročanje…) zahteval resnično ureditev navseh ravneh tega področja…!! verjetno se bo reševalo(iskalo grešnega kozla..) samo na delu, ki ni po volji oblastniškim strukturam..!!

 12. Še pet let pahorijanskega lizanja domobranstvu lahko prinese le državljansko vojno in nove 70 letne zamere!

 13. samo tako naprej obnavlja se NDH, a vidim da jih je vse več, ni kaj to pomeni da je vatikan poln denarja če lahko za to daje

 14. Tole obremenjevanje s peščico ostarelih tabornikov, ki se imajo za nekakšno “vardo”, je zgolj metanje peska v oči javnosti in zamegljevanje veliko resnejših problemov.
  Ukvarjati bi se morali s hordo parlamentarnih nesposobnežev, ki nam bodo v svojem zelo kratkem mandatu uspeli popolnoma zjebati državo. Teh bebavih teroristov pa , žal, ne bo nihče obravnaval.

 15. Šiško je zame pobalin, ki želi vzbujati medijsko pozornost…pa naj mu bo, očitno ni mogel pozabiti igric iz vrtca…paj naj dobi malček po grbi, kar je tudi želel javno sprovocirati…lahko bi bilo celo simpatično, če ne bilo tako butasto. Drugo, vendar resno vprašanje pa se glasi: “Ima dostop do vojaškega orožja?…predvsem do avtomatskih pušk kalašnikov AK-47 s kadenco streljanja 600 nabojev/minuto…ko je lahko dovolj, da se enemu utrga in zaigra Brejvika iz Norveške?…Šale več ni.
  Glede Janševe garde SVO: “Izvrstno usposobljena in organizirana (in glede na predzgodovino trgovanja z vojaškim orožjem lahko domnevam, da ima veliko možnost posedovati vojaško orožje ), prebrisana paravojaška klika, ki ji glede slovenske zakonodaje o strelskih društvih ni moči ničesar nezakonitega očitati, kaj šele jih sodno preganjati…Kdor zna, ta zna in bo tudi slejkoprej pokazal…

 16. Janša stalno ruši obstoječe državne ureditve od 91 naprej.On in njegov pribočnik pa streljata zavedne Slovence. Tako so Merlaka likvidirali. Tako Štajerska varda in janševa garda imata v svoji sestavi ogromno trebušnjakov, s tem da imata Janša in njegov pribočnik najbolj zagrizene popkovničarje. Od kje dobi Janša denar za svojo gardo? Lahko slutimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *