Ni dokazov – Andrej Šiško izpuščen, sramotna izjava premiera Šarca, Dežela Štajerska uradno priznana…..

Po 3 dneh pripora se je v nedeljskem popoldnevu pred preiskovalnim sodnikom po 5 urah končalo zaslišanje Andreja Šiška, nakar je sodnik odločil, da Šiška izpusti iz sodnega pridržanja na prostost….

sodnik je svojo odločitev sprejel na osnovi dejstva, da niti policija, niti tožilstvo niso uspeli v zadostni meri utemeljiti suma očitanega kaznivega dejanja…..ali enostavneje povedano – oboji niso imeli nobenega dokaza….

kar vsaj mene ne preseneča, nenazadnje sem to napovedal že v prejšnjem zapisu “Kdor bo ukrepal zoper Šiškovo “Štajersko vardo”, bo moral tudi zoper Janševo paravojaško “VSO gardo”….

in tako smo prišli v fazo, ko se bosta morala predsednik Borut Pahor in sveže pečeni premier Marjan Šarec javno opravičiti Andreju Šišku, po možnosti s plačilom odškodnine, ker sta ga javno blatila, neupravičeno obtoževala praktično državnega udara, zavajala državljane ter ščuvala tudi policijo, tožilstvo in sodstvo da ga kaznujejo, za kar sta uporabljala neprimerne in nedokazane navedbe, tudi da “Andrej Šiško in kompanija s takimi dejanji spodkopavajo ustavni red Republike Slovenije in to je nedopustno”…….

poleg ostalih neumnosti katere sta izrekala v tem primeru, kar je za predsednika države in premierja povsem nedopustno, saj sta se postavila s takšnimi obsodilnimi izjavami celo nad naše preiskovalne organe in celo nad pravosodje celo še preden so preiskovalni postopek zaključili oz. je bil še v teku…..

tako, zdaj smo lahko vsi pomirjeni…..z neobsodbo Šiška je sodišče v bistvu povedalo tudi, da so, za razliko od Šiškovih tabornikov, tiste druge enote v naši mali podalpski, kot so uniformirano oborožene janševa VSO garda, pa domobranska četa v Rovtah, nenazadnje tudi turnškovi partizani ZZB NOB, povsem legalne, zakonsko sprejemljive vojaške formacije v naši mali podalpski…..zdaj se jim je pridružila še Šiškova varda, tako da ni straha za obrambo te naše male podalpske…..

ampak najbolj pomembno v tej zgodbi pa je – Dežela Štajerska…..Dežela Štajerska, ki je postala prva uradna pokrajina v naši mali podalpski…..nadaljevanja, ne dvomim, sledijo….

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *