Zid Donalda Trumpa – eni državljani zbirajo denar za zid, drugi zbirajo denar za lestev za prečkanje zidu…..

Ker neomejeno omejenemu slovenskemu zetu Trumpu kongres noče dati denarja za njegov zid na meji z Mehiko, so začeli zbirati denar za ta zid “zavedni” državljani kavbojlenda, torej zadrogirani vojni veterani in že naravno zadeti republikanci…..
ampak….le nekaj dni kasneje so denar začeli zbirati tudi vsi ostali državljani in sicer za – lojtro za prečkanje Trumpovega zidu……

čeprav Trump še vedno tuli “America first” je s svojimi tremi letošnjimi pobalinskimi blokadami kongresa dejansko edini krivec, da je že 800.000 državnih uslužbencev trpelo, da so morali spokati bodisi na neplačan dopust ali pa so morali delati brez plačila do rešitve spora in tako je tudi zadnji teden….

medtem pa ameriški konres ne uspe sprejeti proračuna, saj Trump vztraja, da mora proračun pokriti tudi prvih 5 milijard, od 23ih, za izgradnjo trumpovega zidu na meji z Mehiko, česar pa kongres noče odobriti, slovenski zet pa v zameno delno blokira delovanja vladnjih agencij, kar v praksi pomeni, da posledično zaradi njega ne more delati že omenjeno število uslužbencev in normalno lahko delajo le organi pregona, pošta in letališča….

da bo mera polna je Trump na svojem Twitterju zapisal :
Primorani bomo povsem zapreti južno mejo, če nam demokrati, ki vse ovirajo, ne bodo dali denarja za dokončanje zidu in ne bodo spremenili smešne priseljenske zakonodaje.”

in se zajebal oz. še 1x več dokazal, da je res teleban…..ker, če že trdi, da bo primoran povsem zapreti južno mejo, potem to pomeni, da jo lahko zapre kadarkoli in zakaj potem sploh rabi zid ?!…..

kakorkoli že, Trumpovi kretenizmi se selijo v različne sfere družbe in to je te dni lepo vidno tudi na “GoFundMe” servisu, kjer se zbirajo prostovoljna sredstva za raznorazne zadeve, od pametnih potrebnih pa vse do zbogompamet nepotrebnih….

na GoFundMe se je tako pred dvema tednoma začela kampanja zbiranja denarja za – gradnjo Trumpovega zidu na meji z Mehiko….zbiralno akcijo pod sloganom “We The People Will Fund The Wall” (Mi ljudje bomo financirali zid) je zagnal Brian Kolfage, že trikrat amputirani veteran zračnih sil ZDA, ki je akcijo na pot pospremil z besedami “čas je da podpremo naše zakone in zgradimo zid. Čas je da Američani pomagajo v tem projektu“….

Kolfageova skupina si je zadala cilj zbrati 1 milijardo $ za Trumpov zid, trenutno so s prispevki skoraj 300.000 donatorjev zbrali nekaj čez 18 milijonov $…..

da zadeva ne bila ob vsej butastosti še dolgočasna, pa je na drugi strani poskrbel drugi del ameriške javnosti, ki se je odzval na povsem logičen način….

35 letna aktivistka za človekove pravice, transseksualka Charlotte Clymer je namreč nekaj dni po začetku zbiralne akcije “We The People Will Fund The Wall” aktivirala protiutež in zagnala na tem istem GoFundMe odzivni projekt “Ladders to Get Over Trump’s Wall” (Lestev za preko Trumpovega zidu)……

Videli smo, da neki ljudje zbirajo denar za zid na meji, da bi onemogočali sorodnike migrantov in druge ljudi, ki bežijo pred nasiljem, in so tragično podplačana delovna sila za korist ameriške ekonomije. Četudi bi bi zbrali 1,7 milijona $ dnevno, bi rabili 35 let, da zberejo 21,7 milijarde $, kolikor pravijo da bi stala gradnja zidu. Želim zagotoviti, da bodo lestve pripravljene za prečkanje zidu za naše prijatelje brez dokumentov“, je zagon svoje akcije pojasnila Clymerjeva.

In tudi projektu “Ladders to Get Over Trump’s Wall”, ki si je zastavil cilj zbrati 100 milijonov $ za “nebeško lojtro” gre dobro, saj so v prvih nekaj dneh zbrali že 160.000 $ donacij od skoraj 5000 ljudi….

seveda je jasno, da če bo slovenski zet Donald vzel za gradnjo svojega zidu že samo en cent od “We The People Will Fund The Wall”, potem si bo v hipu do konca prevrtal koleno še drugič in tudi poslovilno zadnjič….

prvič si je koleno že itak prevrtal z vztrajnim tuljenjem, da bodo Mehičani plačali gradnjo zidu, kar ga sicer ne moti da ne bi od kongresa, torej svojih Američanov, že večkrat izsiljevalsko zahteval, da plačajo kompletne stroške gradnje zidu…..in če bi vzel že samo cent od svojih državljanov, ki zbirajo za gradnjo zidu, bi ga spet plačali Američani in še enkrat več bi izpadel šarlatan in nepredsednik “America last”….

vsak dan po juniju 2019, katerega bi slovenski zet utegnil odsedeti v Beli hiši, pa bo itak bonus trak velikega čudeža…..

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *