Gospodarski minister Počivalšek : “Upokojenci boste morali spet začeti delati. Pomagali vam bodo tujci migranti”…..

Že nekaj let na blogu naštevam, da bodo slovenski delodajalci vsled svojega (ne)obnašanja, sploh tisti “elitni socialistični kulaki podjetniki”, frontalno prileteli v steno po vprašanju iskanja delovne sile…..ta trenutek je nastopil zdaj in se bo le še poglabljal…..

kar je normalno….s svojim šalabajzerskim in izkoriščevalskim odnosom do delavcev so dejansko ravno tej podjetniki povzročili enormen odliv naših delavcev, ki si zdaj migrantsko, dnevno, mesečno, letno, služijo svoj kruh v tujini…..

in doma je delavcev zmanjkalo….celo na zavodih zaposlovanja….povsem zatajila je tudi država, ki ni znala pravočasno razbrati simptomov, da bo do tega prišlo in ni nikakor poskrbela za dodatna izobraževanja, usposabljanja, prekvalifikacije nezaposlenih prijavljenih na zavodu zaposlovanja…..kompleten polom parlamentarcev……

in zdaj se je minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, cerarjev že v prejšnjem mandatu, ki je po moji oceni z naskokom najslabši gospodarski minister vseh časov, odločil svojo spobnost uničevanja našega gospodarstva še nadgraditi….

no, Počivalšek se je zdaj domislil neverjetno inteligentnega načina reševanja pomanjkanja delovne sile…..ta problem namreč namerava reševati z zaposlovanjem upokojencev in tujcev migrantov….
poleg že tiste ponarodele o zaposlovanju nezaposlenih in mladih, kjer je država že zajebala vse, kar se je zajebati dalo……

Upokojenci ob polni pokojnini lahko opravljajo delo na trgu, dobijo zanj ustrezno plačilo in plačajo davke kot vsi ostali“…..je izjavil Počivalšek….in preživel….

torej upokojenci, pripravite se, vaš trenutek (spet) prihaja….spet boste lahko koristni tej domovini, z novimi delovnimi zmagami….sicer (spet) z minimalnim plačilom za opravljeno delo, da boste lahko dopolnili minimalno pokojnino, ampak važno, da boste plačevali davke, ker od penzije jih pač ne…..

dejansko je Počivalšek s to svojo napovedjo le še nesporno potrdil, zakaj je najslabši gospodarski minister vseh časov…..komplet parlament pa očitno za njim ne zaostaja….

torej, namesto da bi država na svoje stroške omogočila izobraževanje in s tem tudi prekvalificiranje nezaposlenih na zavodih, ki bi tako postali uporabna delovna sila, namesto da se mladim omogoči zelo ugodne pogoje za začetke samostojne podjetniške poti…..

in namesto, da bi parlamentarci s Počivalškom vred poskrbeli, da bi delavci prejemali življenju dostojno plačilo za svoje delo, urejene delovne pogoje, redno plačo in plačane prispevke….

in namesto da bi tej isti ministri in parlamentarci uredili plač(il)no nedisciplino, odpravili korupcijo, prepovedali opravljanje dejavnosti vsem tistim podjetnikom, gospodarstvenikom, ki ne plačujejo državi vseh davkov v polni meri in za nameček še grobo kršijo delovno zakonodajo na vse možne načine, delavcem talajo minimalce medtem ko sami na njih račun obračajo težke milijone, ter tako prečistijo podjetniški gospodarski trg naše male podalpske, ko bi ostali le še dobri podjetniki v zdravem socialnem kapitalizmu, ki bi lahko tako še bolj napredovali, delavci pa z njimi…..

no, namesto tega hoče Počivalšek zaposliti upokojence…..in tujce migrante….s čimer jasno sporoča, da je njegov namen ustvariti še nižje minimalne plače, še več delavskega suženjstva, še več uničevanja naše male podalpske in nje državljanov, predvsem tistih številnih tisočev, ki so že zdaj, mnogi že leta, socialno ogroženi……..

kot zaenkrat kaže Marjan Šarec le ne predstavlja tiste potrebne rešitve, kot je nakazal, da mogoče pa utegne biti s tistimi svojimi prvimi tremi potezami…..

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *