25 velikih podjetij prekinilo oglaševanje s televizijo zaradi voditeljevih sovražnih izjav proti migrantom…..

Relativno svež je še javni nastop premierja Marjana Šarca proti sovražnemu govoru, v katerem je kar javno pozval vodilne kadre v državnih podjetjih, naj temeljito razmislijo o nadaljnem oglaševanju v določenih medijih naše male podalpske, ki tudi na dnevni bazi plasirajo neresnične novice s sovražnim govorom. Zdaj poteka spreminjanje medijske zakonodaje. Medtem pa….

V kavbojlendu, tako opevanem od slovenskih domoljupcev, zibelki demokracije in medijske svobode, je počilo…..dovolj je bil en stavek, stavek čez rob…..katerega je na Fox news izrekel komentator Tucker Carlson o migrantih….

V ekonomskem smislu je to noro. To je tako neubranljivo, da tega nihče niti ne poskuša braniti. Namesto tega naši voditelji zahtevajo od nas, da smo čisto tiho in da to preprosto sprejmemo. Imamo moralno obveznost, da dovolimo vstop svetovnim revežem nam pravijo, pa čeprav bo to našo državo naredilo bolj umazano in bolj razdeljeno. Imigracija je kot neke vrste pokora – prejšnji voditelji naše države so grešili in mi moramo sedaj plačati za te grehe s tem, da sprejmemo neskončno verigo migrantskih karavan. To je njihov argument“, je izrekel Carlson….

in ta izjava je bila očitno tako in toliko preveč, da so vodilni najmanj 25ih velikih podjetij po tej Carlsonovi izjavi nemudoma pohiteli s prekinitvijo oglaševanj na Fox Newsu, katerega vodilni so sicer stopili v bran Carlsonu…..

seveda tukaj ni govora o nekaj pičlih tisočakih, pač pa o težkih oglaševalskih milijonih, brez katerih bo moral poslej shajati Fox in kot vse kaže zadeva poprijema domino efekt godlje iz katere se bo Fox težko izvlekel in tudi če se bo, bodo posledice v poslovanju več kot občutne…..

zanimive pa so kratke obrazložitve vodilnih iz teh podjetij, ki v svojih argumentacijah prekinitve oglaševalskega sodelovanja, prebereš si jih lahko na tej povezavi, v nekem skupnem imenovalcu razložijo, da imajo njih podjetja pač določeno stopnjo profesionalnosti in etičnih načel, s katerimi komentar Carlsona pač ni kompatibilen in da zaradi te neskladnosti pač nimajo namena oglaševalsko investirati v nek medij, ki z njimi ne deli teh njihovih (poslovnih) vrednot….

moje mnenje je sicer, da ta izjava Carlsona ni prav nič posebnega, nič sovražnega, celo dovolj korektno in kultivirano povedana, čeprav bi kdo dlakocepski znal razbrati tudi kakšno rasistično opazko…..res pa je, da mi niso znani njegovi prejšnji komentarji in je ta verjetno le kulminacija skupka njegovih predhodnih, verjetno manj taktnih kot ta slednji….

vsekakor pa je ta Carlsonova izjava primerjalno s komentarji, katere o migrantih objavljajo novinarji na Novi24tv, Demokraciji, Reporterju, itd., kakor tudi njih bralci komentatorji in nasploh antimigrantsko nastrojeni libertarski domoljupci po naši mali podalpski, pravi mali božji spev nedolžnosti….

in posledično se človek seveda vpraša, kaj za vraga se dogaja v glavah vodilnih v državnih podjetjih po naši mali podalpski, da zapravljajo denar praktično vseh državljanov z oglaševanji v takšnih medijih, medtem ko neka velepodjetja svetovnih formatov brez vsakih zadržkov in odločno hitro prekinjajo oblike sodelovanja s takšnimi mediji, ne le oglaševalska, zaradi izjav njih uslužbencev, ki niso niti bleda senca izjav v teh slovenskih medijih…..

kakorkoli že, premier Šarec je na to temo povedal svoje, predsednik Pahor je kot ponavadi povedal, da ni nič povedal, direktorji državnih podjetij glumijo malo francoze, malo angleže, nov medijski zakon pa trka na vrata….po katerem bo marsikaj drugače, kot je bilo do zdaj in zna se zgoditi, da bo demokracija začela voziti vzvratno…..ker tako naprej itak ne gre….

Don Marko M

1 pred teboj je povedal za zapis “25 velikih podjetij prekinilo oglaševanje s televizijo zaradi voditeljevih sovražnih izjav proti migrantom…..

  1. Res je tako naprej ne gre večin to vsak Slovenec, ki je res Slovenec dobro občuti. A žal je pri nas prišlo vse skupaj tako daleč, veliko predaleč, da o teh zadevah odločajo tisti, ki to povzročajo. Imajo vse v rokah, od pravosodja, medijev, policije tožilstva, da jim nihče nič ne more, niti mednarodna sodišča ne.
    V številnih državah so sprejeli kar hude ukrepe proti takšnim skupinam, ki jim je edini cilj uničiti državo in državljane izključno z namenom pridobivanja lastnih koristi. V Avstriji je, oz. bo v nekaj tednih sprejet zakon, ki za sovražne simbole predpisuje kazen deset let zapora.Jasno naši mediji, ki so pod popolnim vplivom teh skrajnih skupin ne poročajo. Kaj pa pri nas, kaj mi čakamo. Pahor in ostali politiki so nam že davno povedali, naj na njih naj ne čakamo, ker ne bo nič, tako kot vedno.

    “https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/austrija-zabranjuje-ustaske-simbole-kazna-do-10-000-eura—539333.html”

    “https://www.delo.si/novice/svet/nosilcu-rdece-zvezde-4000-evrov-odskodnine.html”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *