Hlapčevska sramota – vlada Marjana Šarca poteptala demokracijo in priznala Juana Guaidoja za predsednika Venezuele….

Tam kjer je Miro cerar, tam je sranje. Po novem pa je sranje tudi tam, kjer je premier Marjan Šarec, ki je sicer začel svoj mandat dokaj obetavno s par potezami, katerim je sledila kakšna nepotrebna, a zdaj mu je s priznanjem samooklicanega predsednika Juana Guaidoja v Venezueli uspelo uničiti praktično vse in poriniti v to norost še vse državljane naše male podalpske…..

Da primer Venezuele pomeni dokončni potop “demokratičnega” Zahoda, ki je tu in zdaj, sicer ni več dvoma….kot ni več dvoma, da je državljane naše male podalpske v to sranje zvlekla tudi vlada Marjana Šarca….

Vlada, ki je, tudi s sodelovanjem SDS in NSi, sprejela stališče glede Venezuele, ki se glasi – “Slovenija, s tem pa vsi državljani naše male podalpske, priznava predsedniško samooklicanega Juana Guaidoja za začasnega venezuelskega predsednika”….kar tako, brez nobenih volitev, brez demokracije, totalitaristično….

Presedan je sicer že to, da je to priznanje vlada Marjana Šarca izrekla kar sama, čeprav te odločitve nikakor ne bi smela sprejeti sama, pač pa bi o tem moralo odločati vseh 90 parlamentarcev in odločitev, katerakoli že, bi morala biti soglasno potrjena od vseh 90, v rezervnem koraku pa bi o tem vprašanju morala odločiti ljudska volja na referendumu.

“Ne posegamo v notranje zadeve Venezuele,” je na novinarski konferenci po seji zblebetal še enega svojih kretenizmov zunanji minister cerar, ki je včasu svoje vlade z enako blodnjavo argumentacijo povsem nepotrebno podprl tudi Trumpov zlagan in nezakonit napad na Sirijo, namesto priznati nedotakljivost le te.

To je tako, kot bi se zbrali državljani okoli cerarjeve bajte, zabarikadirali vse naokoli in mu za dogleden čas povsem preprečili izstop iz lastne bajte, drugim pa dostop, mu pobral ves denar, pohištvo, ga še malo nalomili če bi se kaj pritoževal in to takšno početje potem opravičili z “Ne posegamo v notranje zadeve cerarja”……sploh pa, res me zanima kateri od naših državljanov bi dovolil, da mu kdorkoli, ki ni iz njegovega gospodinjstva, diktira kako bo živel v svoji bajti….

Ampak cerar je, že večkrat nesporno dokazano, izprijen sluzasti brezvretenčni kreten, katerega vrhunec politične kariere je, da je kot prvi v zgodovini z žiletkasto ograjo ožičil Slovenijo in lasten narod in od njega kaj drugega niti ni pričakovati….

Da pa je ta cerarjev stil ubral še Marjan Šarec….jebi ga Šarec, zajebal si, brezvretenčno, izjemno….celo priložnost dobrega rezultata LMŠ na prihajajočih evropskih volitvah….in celo našo malo podalpsko po dolgem in počez….so zadeve, ki se ne oproščajo…

Vseh 28 članic EU ne bo nikoli podprlo Juana Guaida v Venezueli, podprlo ga je le tistih 19 članic, ki že skozi 100letja gojijo in izvajajo kolonialistične apetite, uničujejo demokracijo ali pak hlapčujejo, slednje je naredila vlada Šarca.

EU članice in nasploh države sveta, ki imajo svojo pokončnost, ki razumejo, da se nihče nima pravice vtikovati v notranjo zadeve, politiko in ureditev katerekoli države so in bodo takšnemu početju odločno nasprotovale in na srečo so enotno EU priznanje Juana Guaida preprečile Italija z vloženim vetom, Grčija, Švica, Norveška, Slovaška….

Neusahljiv vir kretenizmov s katerimi operira cerar in jih je tokrat zelo uspešno uporabil tudi Marjan Šarec s svojo vlado, da so priznanje izvedli zaradi želje po demokratičnih volitvah v Venezueli, pa je sploh vrh vseh predstavljenih laži iz tega naziva in višek žaljenja intelekta sodržavljanov.

V Venezueli so namreč imeli v zadnjih 20 letih kar 25 demokratičnih volitev, zadnje leta 2018 pa so bile izvedene celo na zahtevo opozicije, torej Juana Guaidoja, ob čemer so kar 4 mednarodne skupine opazovalcev potrdile zakonitost volitev v Venezueli in celo nekdanji ameriški predsednik Jimmy Carter je izjavil, da je med 92 volitvami, ki jih je opazoval, sistem daleč najbolje deloval prav na volitvah v Venezueli….sapienti sat….

A tudi po teh nespornih dejstvih je cerar gonil naročeno besedilo iz Washingtona, kjer je na obisku prišel do travnika zunanjega dela ograje Bele hiše, ki se je glasilo “Dejstvo je, da gospod Maduro ni zmagal na takšnih volitvah. Zmagal je na volitvah, ki so bile nedemokratične, torej nepoštene, nesvobodne, netransparentne”….

In še 1x – ajde, da je cerar fural to mantro, ampak večino teh cerarjevih izjav si je prilastil tudi premier Marjan Šarec, ki kar ni nehal opletati, da so po njegovi oceni “poštene volitve v Venezueli potrebne in bi pomenile razbremenitev razmer”.

Za primerjavo – ko se je samooklicala vlada Katalonije je slovenska vlada, cerarjeva kakopak, rekla večinski “ne” in Kataloncev niso priznali…..za Guaidoja v Venezueli pa takoj ja, čeprav gre za v bistvu enako zgodbo, s poudarkom, da je v Venezueli še huje, saj s podporo Guaidoja Šarčeva vlada podpira državni udar….državni udar na demokracijo….državni udar v Venezueli….državljansko vojno….

S tem priznanjem Guaidoja pa je Šarčeva vlada, še vedno s podporo SDS in NSi, dejansko podprla dosti, dosti hujše in neživljenske zadeve….podprla je namreč vse možne sankcije proti Venezueli, s katerimi jim bo, še bolj kot do sedaj, onemogočen tako izvoz kot uvoz, obenem so s tem Venezueli zablokirali dostop do vseh njenih milijardnih rezerv zlata in denarja, katera so hranili v tujih bankah, s katerimi bi lahko Venezuela povsem sama pospešeno uspešno rešila svojo krizo….

Dejstvo je, da so že zgolj ZDA z zadnjim Trumpovim ukazom zadržale 7, zablokirale pa 11 milijard $ od prodaje venezuelske nafte, ob čemer je blokirano tudi dodatno razpolaganje Venezuele z lastnimi zlatom in denarjem v tujini….

In brez tega kapitala v Venezueli ne morejo kupovati zdravil, hrane in vsega življensko potrebnega za svoje državljane, in to je glavni razlog, zakaj ljudje bežijo iz države. Da je bera polna so te sankcije Zahoda povzročile, da v z nafto celo najbolj bogati državi državljani ne morejo kupiti niti bencina, kar posledično pomeni, da Venezuela ne more ustaviti niti hiperinflacije in restrukturirati dolga…

Da, te povsem načrtne sankcije Zahoda, katerim je zdaj vlada Marjana Šarca pridružila Slovenijo, ubijajo Venezuelce, tudi dobesedno….Šarec, zanima me, če boš spal mirno….

Seveda se nimam namena sprenevedati, da je svoj delež za krizo v Venezueli prispeval tudi sicer demokratično in legitimno izvoljen predsednik Nicolas Madura s svojim nič kaj preveč posrečenim upravljanjem državnega bogastva, ampak delež njegove politike v tem primeru ne presega 10% krivde, ob čemer je jasno, da ko nekdo ali celo več njih nekomu zaprejo vodo, izklopijo elektriko, dvignejo najemnino, prepovejo delati in služiti, poberejo denar in prihranke, je vprašanje koliko časa tako obremenjeni sploh lahko preživi, če ga ne reši čudež.

Marjan Šarec je s svojo vlado, kot pač vsi tisti, ki so podprli Guaidoja, pod krinko “demokracije” dejansko podprl ropanje Venezuele, ropanje, s katerim bodo Venezuelce povsem namerno in zavestno spravili v še večjo bedo in revščino, po možnosti celo v državljansko vojno……

Šarec, ki ga demokracija očitno ne zanima, se je tako tudi dejansko brezvretenčno uklonil pohlepu določenih članic kavbojskega Zahoda po brezplačnenm plenjenju naravnih bogastev Venezuele, kar je nenazadnje povsem jasno obelodanil tudi svetovalec za nacionalno varnost v Beli hiši John Bolton, ki je pred kamerami o ameriških sankcijah in morebitnem vojaškem posredovanju ZDA v Venezueli brez vsake zadrege na novinarsko vprašanje mirno dahnil – “Da, gre za nafto”….

In da, nobenega dvoma ni – takšno povsem namerno sankcijsko uničevanje Venezule, poslej tudi s privolitvijo in sodelovanjem Slovenije, dejansko pomeni, tudi po mednarodnem pravu in sporazumih, zgolj in edino dobesedno nesprejemljivo, nehumano in očitno zločinsko dejanje, ki namerno poriva državljane Venezuele v še večje trpljenje.

Da gre pri tem sankcijskem terorju na Venezuelo za izjemno grobo kršene zakonitosti tako mednarodnega, kot tudi ameriškega prava, pritrjujejo tudi tožilci Mednarodnega kazenskega sodišča, katerega ZDA sicer ne priznavajo, ki te sankcije razčlenjujejo kot razlog za uvedbo kazenskih pregonov zoper odgovorne v ZDA zaradi zločinov proti človeštvu….

in ta pregon bo doletel tudi države, ki aktivno sodelujejo v tej kavbojski politiki podpore Guaidoja, ampak Šarca, kot celo vlado, očitno boli penis če bomo zaradi njegovega in predvsem cerarjevega kretenizma državljani naše male podalpske lepega dne obsojeni še za spočete zločine proti človeštvu, državljani pa bomo kot nori plačevali odškodnine. Je to res to, kar si državljani naše male podalpske želimo in zaslužimo ?

Močno dvomim, da se Marjan Šarec s svojo vlado, s podporo SDS, NSi pa cerarja, zaveda vseh razsežnosti povzročene škode Sloveniji s podporo Guaidu, ne dvomim pa, da se zavedajo, da so s to potezo dejansko s krepkim mastnim pljunili na zgodovino našo male podalpske, na lasten narod in krepko spodkopali temelje slovenske državnosti, neodvisnosti, demokratičnosti.

Premier Šarec je dejansko imel vse priložnosti in možnosti, da po 28 letih brezvretenčnih klečeplazečih hlapčevskih parlamentarcih brez svojega jaza, povzdigne slovensko politiko v pokončno, načelno, odločno in predvsem svojemu narodu v ponos politiko in politike.

Namesto tega je izbral že 28 let videno in gledano enakost, obenem pa tudi brez dodatnih besed povedal dosti več…..tudi to, da je njegova vlada s tem priznanjem postavila dodaten spomenik hlapčevski nepopisni sramoti….ker če so v parlamentu sposobni to narediti nič krivim Venezuelcem, ki izven svojih meja ne žugajo, ogrožajo in/ali škodijo prav nikomur, potem so sposobni tudi državljanom naše male podalpske….

Tako da, premier Marjan Šarec, saj razumem, da je treba v manjšinski vladi včasih sklepati kompromise mimo svojih zastavljenosti in želja, ampak to priznanje Guaidoja in s tem namensko uničevanje državljanov in demokracije v Venezueli je pa vseeno zajeten slap čez rob….ki se ne pozablja….plača pač….

Don Marko M

18 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Hlapčevska sramota – vlada Marjana Šarca poteptala demokracijo in priznala Juana Guaidoja za predsednika Venezuele….

 1. V prispevku je navedeno:

  na srečo so enotno EU priznanje Juana Guaida preprečile Italija z vloženim vetom, Grčija, Švica, Norveška, Slovaška….

  Švica in Norveška nista članici EU, tako nista mogli preprečiti enotnega EU priznanja.

 2. Prebral sem začetek dalje ni zanivo za mene slo politiki jebem vam mater politično ne v naturi tožil me ne bo nikdo ker ovorim resnico!

 3. Pa je vseeno tale Serpentinšek en čist navaden glumac! Scenarij napišejo drugi, režirajo drugi on pa rutinirano odigra predstavo! Bilo bi smešno u nulo, če ne bi pomenilo, da so s tem podprli ameriško vojaško posredovanje, oz. beri rop Venezuelskega bogatstva v nafti in zlatu. Kavboji se pripravljajo na One very big war in rabijo še dodatna sredstva. Teli naši modeli pa niso vredni niti besede. Ta neumna poteza nima ne pravnega, ne političnega pokritja. Je čisto navadno LEZENJE V RIT TRUMPU!!!

 4. firbcam fb profile Cerar,Janša,Šarec. Nihče se še ni utegnil pohvaliti z včerajšnjimi potezami “vladavine prava”.

 5. Hlapčič ostane hlapčič. Sramota, podpirajo agresijo na suvereno državo, nelegitimne sankcije in povzročajo bedo naroda Venezuele. Gre se pa za nafto kakopak. Tega Cerarja in Serpentinška ne morem več gledati. Smrdita od pokvarjenosti.

  Zakaj naši pusiji vedno skočijo, ko jim konjski mešetarji v Washingtonu samo pomigajo? Naprej Trupel, ki je na hitro podpisal skupaj z drugim vzhodnimi brezvretenčarji sramotno viliniško vdanostno izjavo v podporo agresiji NATA nad Irakom, sedaj pa Vlada potrjuje predsedništvo ameriške marionete v Caracasu. Nič te tepce ne izuči.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *