Šarčeva vlada očitno sovraži očete in (njih) otroke naše male podalpske….

Če ne bi bilo Evropskega parlamenta v naši mali podalpski verjetno ne bi nikoli izvedeli, kako zelo naši parlamentarci, feminizirana ministrstva in tudi evroposlanci sovražijo družinske očete….in njih otroke…da so zakoni v naši mali podalpski spisani in se pišejo v smeri diskriminacije očetov sicer že dolgo ni več nobena skrivnost….

zgodilo se je te dni v Evropskem parlamentu, kjer so evropski poslanci glasovali o direktivi uravnotežene porazdelitve odgovornosti znotraj družine oz. pravičnejše porazdelitve usklajevanja družine in službe….

direktivo so evro poslanci usklajevali kar nekaj mesecev pred tem glasovanjem potrditve le te, za katero je sicer glasovalo 490 poslancev, 82 jih je bilo proti in 48 vzdržanih….s tem je ta nova direktiva, ki mora biti do leta 2022 prenešena v lokalno zakonodajo posameznih članic, torej tudi naše male podalpske, tudi dokončno potrjena….

ampak pozor….slovenski evroposlanci so bili med tistimi 82, ki so glasovali – proti….razlog – tej uredbi nasprotujejo, ker prinaša sedanjim in bodočim očetom otrok naše male podalpske 60 dni očetovskega dopusta, plačanega…..no, v bistvu 70 dni….zaradi tega so na seji EP celo zahtevali, da se za Slovenijo izloči ta del iz direktive….še ena slovenska sramota pred Evropo….

da, ta nova EU direktiva prinaša očetom po EU, poleg ostalega, novo pravico do najmanj 10 delovnih dni plačanega očetovskega dopusta za očete v času rojstva ali ob rojstvu mrtvega otroka, poleg tega pa tudi dodatnih 60 dni plačanega starševskega dopusta, ki mora biti plačan najmanj toliko kot bolniška odstotnost iz delovnega mesta…..

obenem bo lahko zaposleni starši in/ali skrbnik lahko dodatno prosil tudi za prilagoditev svojega delovnika, vključno z delom od doma ali s prilagodljivim urnikom….

s to uredbo je tako EP storil korak naprej k zagotovitvi primernih pogojev za uravnoteženo porazdelitev odgovornosti znotraj družine, ki bo seveda emacipacijsko izenačen šele takrat, ko bo “porodniški dopust” enakomerno razdeljen med mater in očeta otroka, torej nas čaka še nekaj dela….

četudi so slovenski evroposlanci zahtevali izjemo, da se ta očetovski člen ne bi upošteval v tej direktivi za našo malo podalpsko, jih je večina v EP brez pomislekov zavrnila, na glasovanju pa preglasovala….na srečo….

kar pa je le še dodatno razburilo Šarčevo ministrico za delo in družino Ksenijo Klampfer, ki je takisto tej očetom dodani EU starševski pravici naglo nasprotujoče zažgolela proti rekoč :
Ne le da v Sloveniji zagotavljamo 100% nadomestilo v času dopustov zaradi starševstva, slednje tudi nima negativnega vpliva na zaposlenost žensk in moških. Slovenski sistem namreč obenem omogoča kakovostno družinsko življenje in zagotavlja, da lahko starši tudi delajo“….

ta izjava je ne le cenen bizaren izgovor Klampferjeve, pač pa kar navadna laž, v škodo očetov kakopak…..vse kar počne Klampferjeva je namreč, kljub nekim povsem drugim izjavam pred nastopom položaja ministrice, da zgolj nadaljuje že zapisan “socialni” program bivše ministrice Anje Kopač total Mrak, ki je dokazano vsaj 8 let uspešno zajetno uničevala ne le socialo naše male podalpske, pač pa je dodatno na račun nenehnih povečevanj pravic ženskam, materam, ki so že zdavnaj prestopili okvir emancipacije, vzporedno odvzemala pravice očetom otrok, moškim, torej tudi otrokom….

dokazi so neizprosni….tudi o tem, kako je, celo s podporo določenega dela parlamentarcev, povsem namerno odvzemala pravice očetom otrok tudi glede koriščenja tega “porodniškega dopusta”…..

še leta 2016 je namreč neplačani očetovski dopust, katerega so lahko očetje porabili za veselo druženje s svojim novorojenim potomcem, znašal 50 dni…..le leto kasneje, 2017, je total Mrakova skrčila to očetovsko pravico na polovico, na le še 25 dni….a se tudi tu ni ustavila….le leto kasneje, torej lansko 2018, pa je udarila še zadnji žebelj v krsto – neplačani očetovski dopust je bil povsem ukinjen…..

v zameno se je očetom in njih otrokom uzakonila nova verzija, ki je prinesla 30 dni plačanega očetovskega dopusta, od katerih je moral oče uporabiti 15 dni do otrokovega 6 meseca starosti, preostalih 15 pa najkasneje do vstopa otroka v osnovno šolo….

obenem je total Mrakova, spet s pomočjo parlamentarcev, udarila z naslednjo diskriminacijo in krajšanjem pravic očetom, saj je iz tega ukrepa izločila očete, ki so imeli otroke starejše od 3 let, četudi še niso vstopili v prvi razred osnovne šole….

in točno to total Mrakino zdaj, poleg tistih evroposlancev, zagovarja novi evropski direktivi nasprotujoča ministrica Klampferjeva, ki želi več kot očitno nadaljevati diskriminacijo do očetov otrok naše male podalpske….pa je v zahvalo te nove EU direktive vsaj v tem novem delu ne bo….

žalostno smešno pa je v nasprotovanju tej EU uredbi tudi poudarjanje Klampferjeve, kar so v EU parlamentu uporabili tudi slovenski evroposlanci, da “v Sloveniji zagotavljamo 100% nadomestilo v času dopustov zaradi starševstva”……ta nova EU uredba namreč v ničemer ne določa zgornjega praga plačevanja nadomestila v času dopustov zaradi starševstva, pač pa le spodnjega, ki ne sme biti nižji od 65% netto plače delavca, torej lahko 100% komot ostane še naprej….

čeprav Klampferjeva s svojo dodatno izjavo, ne le izjavo pač pa kar obljubo, da bo “kljub temu ob prenosu direktive v slovensko zakonodajo naredila vse potrebno, da bodo učinki na obstoječi sistem čim manjši oziroma zanemarljivi“, več kot očitno namiguje, da namerava teh dosedanjih 100% znižati….

predvsem pa dokazuje, da ne ona, ne Šarčeva vlada in komplet parlament, teh novih starševskih pravic za očete, ki so brez dvoma tudi v veliko korist otrok, nima namena jemati dovolj resno in jim prej diši nadaljevanje dosedanje diskriminacije nad očeti, posledično nad njih otroci, kot pa izenačitev pravic z ženskami, materami….

seveda ni dvoma, da v kolikor bi ministrica Klamferjeva in/ali Šarčevi parlamentarci poskušali kakorkoli usmerjati napore k izigravanju ali kršitvi te direktive, bi to pomenilo zgolj in edino nove visoke kazni, ki bi našo malo podalpsko spet zelo zelo drago stale, kot že številne kazni do zdaj vsled spočetih neodgovornih neumnosti naših ministrov in parlamentarcev….

nobenega dvoma ni, da bodo sedanji očetje otrok, kakor tudi bodoči in njih otroci, s to novo EU direktivo lahko le na boljšem, dosti boljšem, zakaj pa Šarčevi parlamentarci, ministrica in trenutni slovenski evroposlanci nočejo privoščiti boljšega očetom in otrokom naše male podalpske, torej svojim sodržavljanom, pa je dodatna debata, četudi kliničnih razsežnosti…

in da, proti tej direktivi, torej proti sedanjim in bodočim očetom otrok naše male podalpske in njihovim temeljnim pravicam so (bili) tudi točno tisti naši domoljupci, ki imajo sicer redno polna usta, da je družina tradicionalna slovenska vrednota….

in še 1x da – točno tej isti evroposlanci letos spet kandidirajo za nov evroposlanski mandat…..zato pozivam vse očete otrok naše male podalpske, kakor tudi vse, ki to še boste postali, da na bližajočih majskih volitvah niti pod slučajno ne oddate svojega glasu kateremu od teh dosedanjih evroposlancev, ki spet kandidirajo za ta položaj….

niti novim kandidatom, ki predstavljajo stranke sedanje zasedbe parlamenta in so in še vedno nasprotujejo tej EU uredbi, torej nasprotujejo očetom in otrokom naše male podalpske….s Šarčevo vlado in ministrico Klampfer pa se bo po očetovsko moško pogovorilo…..

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *