Nadškof Zore – “Škropili bomo Slovenijo s sveto vodico, da jo rešimo klientelizma, korupcije, demonov, hudiča”….

Predsednik SŠK in ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore je napovedal projekt “Kropljena Slovenija” – obširno akcijo slovenske RKC po Sloveniji, v kateri se bo z obredom kropljenja blagoslovljene vode iz kropila pripetega na helikopter izganjalo klientelizem, korupcijo, demone, hudiča….

Moramo se znebiti vseh hudobnosti po naši državi, moramo se znebiti hudiča“, je v napovedi akcije poudaril Zore ob nedavnem odprtju povsem prenovljenega romarskega doma ob strunjanski romarski cerkvi, v katerem je slovenska RKC uredila pastoralni dom.

1,7 milijona € vredno naložbo ureditve doma s 50 prenočišči in spremljevalnimi prostori je slovenska RKC v celoti pokrila iz svojih virov, pastoralni dom, katerega je Zore slovesno blagoslovil, pa je že vernikom na uporabo. Posamezen obiskovalec bo tako za nočitev v le tem odštel 50 € na osebo, otroci pa bodo lahko prespali v ločenem oddelku pod varstvom duhovnikov brezplačno, če pa bodo prenočili s starši v isti sobi pa bo treba doplačati za ceno nočitve odraslega na otroka.

“Zavedamo se, da bi ta porabljen denar za ureditev pastoralnega doma lahko namenili tudi plačevanju naših katoliških vrtcev ter šol in tako razbremenili starše vernike, a so nam naši zaposleni v državnem zboru zagotovili, da bodo to uredili. Sploh pa je pred nami veliko poslanstvo reševanja Slovenije“…

Kot je razložil nadškof Zore, so imeli sprva namen pastoralni dom ob slovesnem blagoslovu tudi kropiti z blagoslovljeno vodo, a se je porodila ideja, da bi ta obred preložili na prazničen dan prihoda Marije v Strunjan.

Ideja je bila sprejeta, ob čemer so člani Slovenske škofovske konference sprejeli pobudo upokojenega nadškofa Stresa, da bi bilo smiselno Marijin prihod ovekovečiti s skupinskim obredom kropljenja. Podan in sprejet je bil predlog, da se za te potrebe najame helikopter, ki bo prenašal veliko kropilo polno blagoslovljene vode, s katero bo poškropil vse vernike ob prihodu Marije naenkrat.

Ob bok tej odločitvi pa so sprejeli tudi pobudo nadškofa Rodeta, da bi tovrstno kropljenje razširili čez celo državo, s čimer bi slovenska RKC prispevala svoj pomemben delež reševanja Slovenije klientelizma, korupcije, demonov in hudiča.

V ta namen so se povezali tudi s slovenskim Združenjem egzorcistov, ki so za potrebe tega projekta “Kropljena Slovenija” načrpali zaloge blagoslovljene vode iz posebnega cerkvenega vira, da bi prihranili z izdelavo kropila pa so naročili helikopter Civilne zaščite, ki je podobno kropilo že uporabljal pri gašenjih požarov.

Sploh v Istri nam bodo prebivalci hvaležni za ta škorpljenja, saj ljudem zaradi tistega nesrečnega vlaka, ki je ušel Božjemu nadzoru, primankuje vode. A bolj kot zaradi tega nam bodo po celi Sloveniji, kjer bom kropili z blagoslovljeno vodo, hvaležni, ker bomo tako rešili Slovenijo pred nadaljnim klientelizmom, korupcijo in premagali demone ter hudiča, ki so obsedli to državo in državljane.

Obenem bo imelo kropljenje z blagoslovljeno vodo, poleg učvrščevanja katoliške tradicije v Sloveniji, tudi širšo praktično uporabnost, saj bodo številni občani po betonskih mestih brez dreves veseli te osvežitve, kakor tudi kmetje in vrtičkarji na svojih njivah, nenazadnje tudi številni na plažah izpostavljajoči soncu.

Vsakogar, ki se bo dotaknila kapljica blagoslovljene vode bo postal osvežen, napolnjen življenja, optimističen, vesel, čuteče skrben do sočloveka ne glede na narodnostno, versko, spolno opredelitev. Kogar se bo dotaknila kapljica bo avtomatično postal tudi katolik in jeseni bomo parlamentu predlagali, da po 20ih letih ponovno izvede državni popis verske pripadnosti državljanov“, je poudaril Zore.

Izvedba akcije z blagoslovljeno vodo “Kropljena Slovenija” je po mnenju nadškofa Zoreta krščansko dejanje, “ki tudi nam katolikom narekuje skromnost, poštenost in skrb do sočloveka ne glede na njegovo versko, politično, narodnostno, spolno opredelitev“.

Kropljenje Slovenije z blagoslovljeno vodo iz helikopterja bo moč spremljati tudi preko slovenske katoliške televizije Exodus TV, TV Slovenija 1 ter radia Ognjišče v neposrednih dnevnih prenosih, kakor tudi reportažah do konca septembra. Organizatorji napovedujejo, da želijo dogodku vcepiti duh tradicionalnosti s vsakoletnimi ponovitvami.

Don Marko M

55 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Nadškof Zore – “Škropili bomo Slovenijo s sveto vodico, da jo rešimo klientelizma, korupcije, demonov, hudiča”….

 1. Medtem pa boste vi še naprej živeli v zlatih sobanah ,jedli z zlato žlico in kopičili bogastvo..

 2. ja samo naj prvo bodo morali škropit sveto vodico po sebi,škofijah, cerkvah,ker tudi tam je leglo klientizma.korupcije,pedofilstva in kurbarije,kot sem že večkrat zapisal da so komunisti in fašisti in še kdo samo dobri če ne celo odlični učenci klerkalizma,bojim se da bodo porabil toliko vode da bodo poškropil vse svoje grehe, da bo prišlo do svetovne krize ob porabi vode,ob cerkvah in v Vatikanu pa bo vesoljni potop.

 3. Bolje če bi jo obsipavali z izpuhtelim denarjem Zvon1 in Zvon2, finančnima stebroma Mariborske Nadškofije 😀

 4. Škoda, ker pred leti niso “Pošpricali” Mariborske škofije, ker tam so bili demoni in satan zelo aktivni

 5. Krščen duš in pregrešna devica , me prime , da bi poscal celo Slovenijo , ma so vsi znoreli ..?

 6. Na Trstenjakovi so za svoje podanike že naročili Zombirelle … slišati je, da preko Amazona …

 7. Ena sama kapljica naj mi pade na mene ali moje dvorisce….bojo samo se z lesenih zlic jedli pa z lesenih talerjev….kar naj zbudijo hudica iz pekla!!!

 8. Ojoj..k na psihiatriji ni vec placa…? Ce bi to izjavil en obicen drzavljan..bi bil ze tam

 9. Sveta vodica,kaj se bodo vsi farji poscali ,kdaj bodo rešili ta svet pred farškimi pedofili.Pokvarjenec,da mu ni para.

 10. kakšna šala pa je to??..kaj pa tisti, ki nam ni do pranja možganov s strani cerkve..kaj bomo ob dotiku s cerkvenim škropivom(upam vsaj brez kerozina)popokali kot popkorn 😀

 11. Kje ga pa je največ kot v njihovih vrstah: pohlep, volja po moči in kontrola mno moč napuh

 12. cerkev škropite vsako maševanje,pa nič ne pomaga,izničili ste prave vernike oz.jih je zelo malo,ostalo vse narejeno,pravi vernik si nikoli ne upa imeti grešnih mislih,vi pa se združujete v molitvi v škodo individuma in kako lahko izgovarjate besede demon ,hudič…..to je izdaja,ooo GOTT

 13. Skropi se sam Zore, se boljs pa da skocis v zagnano vodo in se utopis. Tak ko ste farji hudičevi ni nihče.

 14. Naj škropijo sebe z njo in vlado itak,da nebo imel učinka. Sam mokri bojo. Sam hudič hoče napasti Slovenijo A majo starši še kaj zdravih al bojo otroke zaupal duhovnikom???

 15. s pantakanom pa še s čem proti glodalcem majhnim…kak se jim reče… proti podganam one vabe

 16. Malo je župnikov ki se zaveda pravega poslanstva. Skoraj vse je požrl kapitalizam, posamični ideali in interesi. Res je vse bo vzel hudič tudi katoliško cerkev.

 17. Nadškof Zore….Ti kar škropi s sveto vodico….Že nadškof Šuštar bi moral škorpiti s solno kislino….

 18. Ne mučite se nadškof, s helikopterji in ne delajte cerkvi stroškov po nepotrebnem. Kar po pošti pošljite naravnost v parlament, pa glejte, da boste dovolj poslali, tam je vsega naštetega v obilju. 😀

 19. Cene pa zasoljene. Otroci bi morali spati z družino, ne pod varstvom duhovnikov, da le ti ne zapadejo v skušnjavo, da se ne bi slučajno spet kaj spozabili!! Mimogrede, apartma za 8 oseb s 4 sobami in 2 kopalnicama z wifijem in klimo je na prestižni Sardiniji 120 evrov na dan, a vi bi pa za en usrani Strunjan računali 400?! wtf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *