V Srbiji medicinskemu osebju JS prepovedali delo v privat zdravstvu – slovenska vlada začni….

Kot že vemo, je vlada v Španiji nacionalizirala vse privat bolnišnice, klinike in ordinacije….vladi je pač snelo kapo, ker privat zdravstvo niso hoteli sprejemati na zdravljenja obolelih za covid19 rekoč, da se jim to ne izplača….in zdaj je v tem stilu razneslo še v Srbiji….

Srbska vlada sicer (še) ni neposredno nacionalizirala privat bolnišnice, klinike, ordinacije, je pa ubrala praktično enak udarec, a dosti bolj taktičen…..zdravstveno ministrstvo Srbije je namreč povsem prepovedalo vsem zdravnikom, medicinskim sestram in nasploh zdravstvenim delavcem v javnem zdravstvu vsakršno delovanje v privat zdravstvu, torej privat bolnišnicah, klinikah, ordinacijah…..

V srbskem javnem zdravstvu se je namreč dogajalo povsem enako, kot v naši mali podalpski….tudi oni imajo svoje Kuštrinovce, ki so redno zaposleni v javnem zdravstvu, dodatno pa delajo privat v teh istih državnih bolnišnicah in ambulantah, z državno opremo in zdravili, za svoj žep, nekateri pa so si odprli svoje privat ambulante, klinike, a so še vedno najprej uradno zaposleni v javnem zdravstvu, odkoder si usmerjajo paciente v svoje privat ambulante….

In zdaj je ta možnost povsem ukinjena….medicinsko osebje, ki dela v javnem zdravstvu lahko poslej dela zgolj in izključno v javnem zdravstvu….in nikakor pod nobenim pogojem poleg še v zasebnem zdravstvu…..

To je seveda povzročilo takojšnje masovno zapiranje privat bolnišnic, klinik, ordinacij….

No, janševa skrajno levičarska komunajzarska vlada in ostali sorodni parlamentarci – spustili ste priložnost španskega modela nacionalizacije zasebnega zdravstva….

Zdaj se vam ponuja še druga zlata priložnost srbskega modela….z uveljavitvijo in izpeljavo katerega bi v enem zamahu prečistili skorumpirane Kuštrinovce in temeljito prečistili javno zdravstvo…..samo vsesti se je treba za 5 minut, spiti kavico in takoj potem izdati odlok zaposlenim v našem javnem zdravstvu identičen, kot je ta srbski….

Če ste sposobni moški, boste to izvedli v pičlih 5 minutah…..že ker skozi trobezljate, da gre za Slovenijo….

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *