Afera maske covid19 – janševa vlada zapravila že 100 milijonov, mask pa nikjer….

Pisal se je 26.03.2020,ko je komunajzarski premier janša izrekel :
Zagnali smo tudi lastno proizvodnjo. Marsikaj se da narediti. Marsikje so sami začeli šivati maske in hvala jim“…..sledila je serija pozivov državljanom, naj si maske šivajo sami doma….

pisal se je 03.04.2020, ko je makedonski notranji minister Nakje Čulev izrekel :
Ta donacija prihaja v ključnem trenutku. Rad bi se zahvalil slovenskemu premierju Janezu Janši in našim slovenskim prijateljem“….

Čulev se je zahvalil za podarjeno pošiljko 100.000 zaščitnih mask in 100.000 zaščitnih rokavic v vrednosti 110.000 €, katere je Makedoncem dostavila naša mala podalpska, po odredbi premierja janeza janše…..

pisal se je 19.03.2020 ko je Tonin naposled priznal, da je izginilo preko 10 milijonov € tudi za nikoli prispele španske maske iz Bosne….v času umetno ustvarjenih “izrednih razmer Covid19” je do ponedeljka v prejšnjem tednu naš državni zavod za blagovne rezerve, katerega vodi član SDS Anton Zakrajšek, po pridobljeni dokumentaciji necenzurirano.si, podpisal že za 50 milijonov € pogodb za nabavo zaščitne opreme….

potem je v ponedeljek ta teden najprej minister zdravko počivalšek v fotošutingu na svojem twitterju objavil zahvalo podjetju Acron iz Slovenj Gradca, v lasti družine Lampret, za donacijo 60.000 mask tipa FFP2 državi….4 dni kasneje je to podjetje podpisalo 640.000 € vredno pogodbo z zavodom za blagovne rezerve, torej tiste maske niso bile donirane….

par dni kasneje, 02.04.2020 je državni zavod za blagovne rezerve podpisal novo pogodbo za dobavo mask, tokrat za 25 milijonov €….pogodba je podpisana s podjetnikom Jocom Pečečnikom, ki sicer ni še nikoli prej niti sebi kupil kakšne maske, kaj šele državljanom za 25 miljonov……..

le nekaj ur kasneje po Pečečniku je državni zavod za blagovne rezerve podpisal še eno pogodbo za nabavo mask in sicer za 4 milijone €…pogodba je podpisana s podjetjem Diane Dimnik, hčerko lobista Boža Dimnika, ki je že sicer ena največjih dobaviteljic slovenskega zdravstva…..

medtem je Kitajska preko svojega podjetje Gorenje donirala Sloveniji 250 respiratorjev….

kljub temu, da večina članic EU pri nabavi zaščitnega materiala v okviru covid19 pri Kitajcih – ker drugje opreme praktično itak ni moč nabavljati razen če jo sam proizvajaš – uporabljajo izključno neposreden način – torej brez vsakih posrednikov – pa slovenska komunajzarska vlada, s parlamentarci vred, fura že ustaljene korupcijske metode iz preteklih izkušenj in prav povsod vpleta vse možne posrednike…..

milijoni, katere bomo morali vsi državljani poravnavati zaradi te vladne komunajzarske korupcije “afera maska”, pa že hodijo v milijarde…..mask ni, četudi jih janša podarja naokoli, ob čemer premier skrajno levičarske komunajzarske vlade hvali državljane, ker v akciji “ostani doma” sami šivajo maske na svoje stroške…..res vzorni državljani….se nadaljuje…..

Don Marko M

29 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Afera maske covid19 – janševa vlada zapravila že 100 milijonov, mask pa nikjer….

 1. Ja pa kaj je to tazga…lud jebe zbunjenog, ne prvic, ne zadnjic…davkoplacevalci pa na…emo

 2. Sej človek ostane brez komentarja Koronopaničarji, bojo še naprej ostali paničarji…

 3. Me zanima, če je prodaja Donata kaj upadla. Saj res, da pri zmanjšani količini gibanja je tudi izločanje upočasnjeno ampak tile naši te pritisnejo nekam, vsakič ko zaslediš novico o njih. Kar je dokaj pogosto zadnje čase…

 4. Saj je sranje, tudi v naši občini so šivali 4444 pralnih mask ( 2 na gospodinjstvo) in jih dobimo v zadnji tranši baje v ponedeljek -raznaša jih pošta v nabiralnike. IJJ pa se DUVA na naš račun PMM !!

 5. Točno tako kot si napisal. JJ je v času osamosvojitve lepo “speljal” posel z orožjem, ki ga je potem prodajal naprej v ostale balkamske vojne in tako isto dela sedaj z maskami.

 6. Marko super kar se tiče pa mask sem si jo pa kar sam sešil, tiste kitajske pod nobenim pogojem nočem naj si jih politiki vtaknejo v rit,kje pa se je začel covid na KITAJSKEM TOREJ !!!

 7. Fajn kriza za njih, izpuhtevajo miljoni, me zanimajo cifre na njihovih skritih računih, banda…..

 8. Na poročilih nam vsakodnevno dajejo podatek o umrlih zaradi virusa, do sedaj 22, po statistiki pa na mesec v slo umre 2000 oseb. Npr. v marcu 2018 2.047 oseb, pa ni nobenih omejitev. Ravno tako preko 100 za gripo.

 9. Že že, a ker v tej državi ni nič zastonj, je pa vlada v trenutki izčrpala 3,1 milijarde, in to še ni vse; kaj še pride? proizvodnje ni, delo stoji, ustvarja se nič! Ljudje, kar zapeče me v želodcu, ko se spomnim na novi ZUJF. Mi starejši smo takšnih neumnosti preživeli že kar nekaj; najprej petletke v otroštvu, nato Milka Planinc, pa dokapitalizacije bank. No na starost smo pa tole dočakali. Res smo “rostfrei”!

 10. Kje je zaščitna oprema za domove upokojencev? Aja jo ne rabimo. Upokojenci lahko umrejo, da ne bodo več v breme državi. Zaposleni za zaščito poskrbijo sami, ali pa smo postali čez vsa leta varčevanja pri starostniki že imuni. Če pa vseeno umremo nas bodo nadomestili z makedonskimi delavci, bodo zaščitne maske prinesli s sabo. Oni jih imajo mi jih nimamo.

 11. Če je kdo mislil da ne bojo kradli ,ko so ukradli oblast je totalni bebo in naivnež.

 12. Saj jih še tudi ne bo, ker je šel denar že drugam.Dobili jih bomo verjetno ob koncu virusa.

 13. Bi dali1% od te vsote ljudstvu, da si kupi sivalne stroje in zazene industrijo pralnih mask s filtri, zascitnih oblacil in 3d tiskanja
  d filtrov… kam je sel ves ta densr??? Pogodbe ven! Pokvarjenci

 14. Don Marko M blog ostalo zdravstvo ne deluje, ne se tako razburjat, tako so meni rekli 🙁 žalost ali jeza ali ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *