Janševa vlada 3.0 zlorablja covid19 za milijardna zadolževanja in reševanja elitnih podjetnikov na plečih državljanov….

Ukrepi državne pomoči prebivalstvu in gospodarstvu za blažitev posledic epidemije novega koronavirusa….ne, tej ukrepi niso prav nič darežljivi, ker darežljivost pomeni nekaj brez zahteve česa v zameno podariti, predvsem pa je dobro vedeti, da to niso nikakor ukrepi, katere je določila janševa skrajno levičarska komunajzarska vlada z Levico vred in ostalimi parlamentarci….

Gre za ukrepe Evropske komisije, ki članicam EU točno določajo, koliko denarja v tem 1. paketu pomoči lahko porabijo za pomoč gospodarstvu in prebivalstvu, določen je tudi obseg in razpored, komu in kako morajo vlade posameznih članic vsaj 60% od prejetega denarja razdeliti….

Naša mala podalpska je tako v tem 1.paketu prejela določila za porabo 3,5 milijarde sredstev in vlada je prejela natančna navodila, kako in komu jih mora razdeliti….janševa vlada je razdelila 2 od 3,5 milijard za izvedbo vseh ukrepov v tem paketu, kam bo šla 1,5 milijarde bomo (neuspešno) iskali pozneje…..

In teh milijardnih paketov po določilih EK bo še nekaj, v še kar nekaj milijardah ali enostavno povedano – te izredne razmere so raj za skorumpirane komunajzarske lopove, kot so sds komunajzarji in nasploh vseh 90 v parlamentu, ki so to skozi 30 let že več kot uspešno dokazali….

Za nobeno darežljivost nobene vlade torej ne gre, sploh ne janševe – gre zgolj za izvajanje kriznih določil EK, katere pa bi lahko, celo neprimerno bolje, izvedla katerakoli vlada, celo kdorkoli, ti, on, ona, jaz, kdorkoli….vse kar je treba narediti je le porazdeliti denar po od EK določenem razporedu.

In da, ta sredstva seveda niso nepovratna sredstva, so zgolj posojila, krediti, katere bo treba prej kot slej vrniti, z obrestmi…..in vračali jih bomo prav vsi državljani, še leta, četudi bo janševim skrajno levičarskim komunajzarjem spet uspel podvig 2008 zadolžitve z novimi 20 milijardami….

Ta prvi sveženj ukrepov, ki bo po napovedi veljal do 31. maja, po tem kot jih je razdelila janševa vlada kaže na očitnost, da lepemu številu obrtnikov, manjših podjetnikov, sploh pa s.p. jev , zaradi te “pomoči” ne bo prav nič lažje, le agonija eksplozije socialne bombe se prelaga za določen čas in očitno zamuja, saj bi moral biti sprejet najmanj teden prej, preden so se uvedli ukrepi omejitve gibanja.

Četudi je EK naložila, da je treba 1. sveženj ukrepov porabiti v prvi vrsti za zaščito delavcev, samostojnih podjetnikov in manjših podjetnikov, pa je janševa vlada, namesto v ukrepe dodati še 500 milijonov od preostale 1,5 milijarde in tako povsem zaščititi omenjene, tradicionalno ubrala nasprotno smer v ščitenje tajkunov.

Ukrepi, ki ne ščitijo delavcev, pač pa lopove…

Janševa vlada je imela s tem 1. ukrepom idealno priložnost, da vsaj v času razglašenih izrednih razmer, povsem izenači status delavcev v realnem in javnem sektorju, a tega ni naredila. Če je zaposlenim v JS, ki morajo v tem času izvajati interventna dela zagotovila dodatno nagrado od 60 – 200 % za delo v izrednih razmerah, ob čemer delavci JS, ki so doma prejemajo polno plačo z vsemi prispevki in nič ne trepetajo pred izgubo službe, ne še, pa zaposleni v realnem sektorju niso deležni praktično nič od tega.

S.p. – jem se bo sicer pokrilo plačilo prispevkov in namesto plače dodelilo 70% od minimalne plače, kar je na ravni socialne pomoči, a le tistim, ki bodo dokazali, da so imeli višji izpad prihodka iz poslovanja zaradi posledic covid19, kar seveda ni tako enostavno dokazati. Za primerjavo – najbolj razvite EU članice se še kako zavedajo pomembnosti pomoči samostojnim podjetnikom in večina me dnjimi ni nič skoparila s pomočjo le tem, Nemci so recimo v tem 1. svežnju ukrepov gospodarstvu vsem samostojnim podjetnikom, tudi davčnim dolžnikom, do 31. maja namenili vsakemu po 15.000 € + plačani prispevki, rekoč da je za vse bolje da naredijo tako, kot pa da jih s.p. zasujejo z zaprtji in prijavami na zavod zaposlovanja.

Vlada je sicer za delavce in delodajalce namenila kritje prispevkov vseh, ki še delajo, kot tistih, ki so doma ali na bolniški, ob čemer bo nadomestilo za bolniške prispevala zdravstvena zavarovalnica od prvega dneva. Verjamem sicer, da je okoli 45% (samostojni) podjetnikov in obrtnikov v preteklosti znalo dovolj modro poslovati in si ustvariti določeno zalogo, s katero bi zlahka prebrodili par mesecev krize, a vlada je tudi tem, kot tistim, ki so poslovali “iz rok v usta” namenila 100% kritje za plače delavcev ki delajo, seveda brez dodatnih nagrad kot v JS.

Kar pa seveda ne bo ustavilo delodajalskega trenda pošiljanj delavcev na čakanje, na katerem bodo prejemali 80% plače povprečja zadnjih 3 mesecev, ob čemer bo delodajalec sicer res prejel 100% za plačo delavca, a šele po izteku obdobja na čakanju, kar pomeni, da bo moral delodajalec delavcu sam izplačevati plačo ta čas in tisti delodajalci ne bodo imeli s čim izplačati pač ne bodo mogli dati plače delavcu in če ne prej, bodo delavce po izteku “na čakanju” pač poslali delavce n azavod zaposlovanja, kot še lepo število delodajalcev, ki tudi po 3 mesecih očitno še ne bo dovolj operativnih. Status “na čakanju” bodoimeli tudi vsi, ki ne delajo zaradi višje sile, ker denimo varujejo otroke ali nimajo prevoza na delo.

Vlada je podelila tudi populističen bonbonček upokojencem, ki imajo pokojnine do višine minimalne plače, v obliki solidarnostnega dodatka in sicer 300€ za tiste s pokojnino do 500€, 230€ za tiste s pokojnino med 500 – 600€ in 130€ za tiste s pokojnino med 600 – 700€……ob čemer so iz prejema solidarnostnega dodatka povsem izključili socialno ogrožene, prejemnike socialne pomoči in delavce z minimalno plačo, čeprav so plačno v povsem enakem rangu, kot upokojenci.

Populistična je tudi napoved 30% znižanja plač funkcionarjem, saj ne velja za sodnike, funkcionarji janševe vlade pa so si itak dvignili plačne razrede, torej dvignili plače za 20% že tik pred tem kvazi nižanjem funkcionarskih plač. Položnica elektrike pa se tudi ne bo pocenila za napovedanih 25%, saj ta % velja le za porabljeno električno energijo, katera sicer tvori 45% položnice, medtem ko vse preostale omrežnine, prispevki in dajatve v višini 65% položnice ne bodo deležni tega “popusta”.

Dosti ljudi iz realnega sektorja se bo očitno moralo, še več kot do zdaj, privaditi živeti z minimalno plačo ali celo socialnim transferjem (zaposleni v JS še pridejo na vrsto), brez limitov in kreditov…..kar bo še posebej dobrodošlo ravno za vse tiste, ki so do zdaj udrihali čez prejemnike socialnih pomoči, da kakšne parazitske lenobe so in da jim je treba vse pobrati, no, zdaj bodo tudi oni med temi, četudi so bili prej opozarjani, naj se obnašajo človeku dostojno in vzdržujejo takšnih obsojanj, ker bodo lahko ravno sami naslednji na vrsti….

Janševa komunajzarska vlada ponavlja vajo DUTB….

Najbolj alarmantna zadeva v tem vladnem ukrepu pa je – finančni top….
Finančni top je namreč namenjen državnemu odkupu terjatev od podjetij, za katere obstaja možnost, da ne bodo poplačane….še pomniš slabo banko alias DUTB ?….

Slabo banko (DUTB) je ustanovila 2. vlada janševih skrajno levičarskih komunajzarjev leta 2012 za potrebe odkupa terjatev od podjetij, za katera je obstajala možnost, da ne bodo poplačane…..in da – vse dolgove podjetij, ki pristanejo v DUTB, odplačujemo – državljani….

Od leta 2012, ko je janševa vlada ustanovila DUTB, so vanjo nametali svoje dolgove prav vsi slovenski elitni podjetniki, predvsem strankarski podjetniki sds komunajzarjev in RKC, ki so v DUTB nametali za skoraj 10 milijard svojih neplačanih bančnih in ostalih dolgov…..da, državljani še vedno te njih dolgove odplačujemo…..

obenem pa so bila pod janševo, bratuškino in cerajevo vlado v DUTB vržena tudi številna povsem dobrostoječa državna podjetja, kjer so jih izjemno plačevani funkcionarji DUTB najprej povsem razvrednotili in jih potem za bagatele razprodajali raznim finančnim skladom po svetu, med katerimi so bili tudi skladi iz Afrike in finančnih oaz, ki so v lasti slovenskih tranzicijskih tajkunov…..

Janševa vlada je torej jasno napovedala, da bo krizne ukrepe zlorabila in izrabila za sicer nepotrebna najemanja številnih novih kreditov z visokimi obrestnimi merami in dodatno še za reprizo slabe banke DUTB 2012 iz katere bo izšel še dosti višji dolg kot takrat, katerega bomo kakopak spet in znova plačevali vsi državljani, še posebej tisti socialno ogroženi, na minimalnih plačah in upokojenci….

Ko imaš janševo skrajno levičarsko komunajzarsko vlado covid19 sploh ni noben problem….

Covid19 je v teh časih daleč najmanjši problem za narod naše male podalpske, ker tako kot je prišel, tako bo tudi odšel in za seboj pustil neprimerno manj škode, kot sezonska gripa vsako leto. In predvsem zanemarljivo škodo proti škodi, katero v teh časih spočenja janševa skrajno levičarska komunajzarska vlada s preostalimi parlamentarci.

Ker ta škoda, katero spočenjajo slednji je tista, ki bo dejansko v naslednjih mesecih, celo letih, zdemolirala narod naše male podalpske in ustvarila socialno bombo, proti kateri je bila tista recesijska 2008 mačji kašelj.

Da je trenutna vlada nosilka statusa “kriznih” oz. vojnih dobičkarjev dokazuje prav vsak dan od začetka “izrednih razmer”, kar je še posebej očitno pri že 15 izginulih milijonih za dobavo medicinske opreme za potrebe covid19, katere ni nikjer, kot ne milijonov. In dokler bodo trajale te razmere, bodo za medicinske opreme izginjali milijoni še bolj, kot v “mirnem času” brez izrednih razmer, poleg novih milijard elitnih podjetnikov pakiranih v DUTB, pa nepotrebnih najemanj novih kreditov in vse to je tisto, kar mora ta narod dosti bolj skrbeti, kot covid19.

Ukrepi, katere izvaja janševa vlada so povsem zgrešeni in v škodo naroda, pravilni so le za reševanje komunajzarskih socialističnih kulakov Batagelj, Trobiš, GZS & compani in skrajno levičarske sds komunajzarje, ki si zdaj spet tržejo narodu dobesedno od ust še za naslednjih nekaj let.

Pravilno ukrepanje v primeru coid19 je namreč povsem nasprotno od tega kot si ga je omislila janševa vlada. Prav nobene DUTB ne sme biti, zavarovati pa bi morali oz. karantensko izolirati le izključno že leta zdravstveno rizične državljane, še posebej pljučne bolnike za posledicami onesnaženega zraka, ljudi s simptomi gripe ter močnega prehlada in covid19 okužene – le tej, izključno tej, bi morali ostati doma in bi se jih zdravstveno nadziralo, tedensko testiralo, in se jim nudila potrebna pomoč.

Vse ostalo in vsi ostali pa bi morali naprej v gibanje kot običajno pred prihodom covid19, seveda ob spoštovanju tistih osnovnih kriterijev obnašanja, kot so redno umivanje rok z vodo in milom, pa meterska razdalja in seveda nobenih kretenovirus paničarjev.

Dokazi iz Kitajske in še katere države, kjer so s covid19 v glavnem večinsko že opravili so dovolj nazorni in lepo razložijo, da 99,5% ljudi brez posebnih zdravstvenih težav tudi ob morebitni okužbi le tega preboli v dobrem tednu brez posebnosti in tako pomembno prispevajo k ustvarjanju najmanj 60% prekužene potrebne kolektivne imunosti, kolikor je pač potrebno za vsak virus in koronavirus. Covid19 sam po sebi ne ubija, ubijajo pa tiste kronične bolezni, katere imajo ljudje v sebi že leta in jim covid19 le pospeši razvoj že obstoječe bolezni..

Tole igračkanje “ostani doma, da lahko lopovi mirno kradejo”, z vsemi možnimi poskusi omejevanj gibanja za vse, ki ne sodijo v prej omenjene skupine, torej veliko večino, je v bistvu najvišja oblika tiranske diktature z namernim uničevanjem gospodarstva in socialne družbe, generalni krivci za to pa so tisti, ki to izvajajo in tisti, ki to podpirajo.

V bistvu je ta akcija “ostani doma”, poleg že omenjenega, namenjena tudi ščitenju vseh skorumpiranih parlamentarcev in Kuštrinovcev, ki so 30 let lopovsko uničevali naš javni zdravstveni sistem do današnje stopnje, ko ni sposobno interventno obskrbeti niti 100 državljanov naenkrat. Ne doma, narod bi moral biti zdaj – prav zdaj in sploh zdaj – na ulici, kjer bi omenjene uničevalce našega javnega zdravstva morali preganjazi in nepovratno izganjati iz naše male podalpske.

Skratka, bodimo zelo pozorni in pripravljeni na odziv na vse ukrepe, katere plasira ta janševa komunajzarska vlada, ker so za narod ogromno nevarnejši, kot bo covid19 kdajkoli.

In seveda skrbite za svoj imunski sistem in še posebej psihično moč za čase, ki prihajajo, torej dnevno obdelajte največ 1 članek o dnevnih podatkih o covid19…..pa še to se ukvarjajte le z mediji, ki vam bodo covid19 dnevne podatke zmožni predstavljati in v enem samem stavku zmožni povedati točno to in tako – število okuženih, število testiranih, število ozdravljenih od okuženih, število umrlih…..

Vse ostale medije, ki vam niso sposobni tega tako poročati v enem stavku in jim je mar le za čimbolj dramatične naslove in povsem neobjektivno in celo lažnjiva poročanje o cvoid 19 z jasnim namenom pridobivanja klikov enostavno črtajte iz svojega seznama. Kakor tudi kretenovirs paničarje….

Vzemite si čas in spoznavajte svojo najožjo družino, za kar si mogoče do zdaj ravno nisi vzel/a dovolj časa – ne boš verjel/a, kako ok so.Pa seveda pomagajmo sočloveku tudi v tem času, še posebej upokojencem, katerim je treba kaj prinesti iz trgovin in lekarn, ali tistim že prej omenjenim, ki itak morajo biti v samozolaciji.

Vsi ostali pa ven, na svež zrak, v gibanje, službo, vrtičkanje, rekreacijo, seveda ob upoštevanju predpisanih kriterijev, ker le tako bo lahko narod ohranil prepotrebno zdravje in psihično moč za čase, ki prihajajo….

Don Marko M

10 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Janševa vlada 3.0 zlorablja covid19 za milijardna zadolževanja in reševanja elitnih podjetnikov na plečih državljanov….

 1. z razlogom je bil sprejet krizni ukrep Janševe vlade, s katerim so KPK-ju preprečili dostop do podatkov porabe javnega denarja …
  … krizna pralnica obratuje na polno

 2. Problem je, ker so mojstri zakrivanja in spletke. Tako da bomo zopet vse vedeli, dokazati pa ne bo mogoče

 3. Matjaž, za DUTB se je vse dokazalo in se bo spet, enako velja za izginule milijone za maske in podobno, sledljivost denarja iz najemanih kreditov pa je itak najlažja zadeva….

 4. Končno bilanco ko bo ,će bo krize konec mora verjetno podati raćunsko sodišče in to do zadnjega centa ŽIVI BILI PA VIDJELI

 5. Svaka čast Marko res lepo napisano ampak dokler bojo taki lopovi živi se nebo nikoli nic spremenilo. Slovenci, vsaj vecina, je taksnih jebivetrov ali flegmatikov da se za taksne stvari ne zmenijo, tistih ki pa smo pripravljeni kaj narediti nas je premalo. In to je pri nas zal tudi najvecji problem…in to v politiki zelo dobro vedo zato tudi delajo kar hocejo ker jim taksni drzavljani dajejo obcutek nedotakljivosti, kar je seveda zelo narobe!

 6. Žebelj v krsto! A ni tu neke simbolike .. serpentinšek odleti, kao slučajno …
  vlado kot krizni upravitelj prevzame jajceglavi in od nekod se mu pridruži kaco kot informator.
  Kje in kdaj smo že to videli?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *