Znanost potrdila – v Italiji za visoko smrtnost ni kriv covid19, pač pa zelo onenažen zrak….

In kar še vedno nočejo povedati in redno ponavljati slovenski znanstveniki in medicinska stroka, predvsem pa slovenski mediji, čeprav recimo eni že leta to poudarjamo, pač povejo tuji…..ta teden so tudi nekateri tuji mediji po Evropi začeli objavljati sveže znanstvene študije in tako končno začeli navajati prave razloge umiranj, katera se pripisujejo covid19….

Zelo onesnažen zrak tudi v severni Italiji je glavni vzrok za visoko smrtnost – katero sicer predvsem določene vlade in njim podrejena medicinska stroka v nekaterih državah Evrope, tudi naši mali podalpski, povsem neodgovorno pripisujejo covidu19 – kažejo poročila svežih znanstvenih raziskav po Evropi in svetu….

Kot navajajo znanstveniki v svojih raziskavah, katere so zelo na široko zastavili s pokrivanji preko 90% živečih v posameznih državah, pokrajinah, že malo bolj umazan zrak, zelo umazana pa sploh, poveča možnosti akutnega respiratornega distresnega sindroma, ki je izjemno smrtonosen in je tudi povzročitelj težkih respiratornih in srčnih bolezni, posledično nase dosti bolj občutljivo vežejo okužbe z raznimi virusi, od sezonske gripe do Sars-cov-2, posledično covid19.

Znanstveniki sicer ne dopuščajo dvoma, da je že nekaj let znano dejstvo, da že nižje povečanje izpostavljenosti trdnim delcem v zraku v 15 do 20 letih poveča smrtnost zaradi aktiviranja različnih bolezni.

Sveže raziskave pa dokazujejo, da so zaradi onesnaženega zraka pljučno oboleli ob vzporedni okužbi s covid-19 kar 20x bolj smrtno ogroženi….

Zaradi zelo onesnaženega zraka, sploh in predvsem v mestih, sicer v zadnjih letih po Evropi predčasno umre že preko 5 milijonov ljudi, prav vsem pa tako pridobljene pljučne bolezni razni virusi in koronavirusi, kot sezonsk agripa in cvoid19, le še zelo pospešijo razvoj bolezni v hitrejšo smrtnost.

Med ostalim so tako priznani znanstveniki po svetu, tudi italijanski, zaključili, da obstaja vsa vzročna povezanost onesnaženega zraka s številom umrlih tudi v Italiji, kjer so kar vse smrti pripisovali covidu19, čeprav sam od sebe ni še nikogar ubil.

Severni del Italije, z najvišjo smrtnostjo v Lombardiji ter Emiliji – Romanja namreč velja zaradi velike koncentracije industrije za območje z najbolj onesnaženim zrakom v Evropi, kjer je smrtnost zaradi onesnaženega zraka visoka vsako leto tudi brez covid19 in župani številnih mest v teh italijanskih pokrajinah praktično vsak vikend zadnja leta zapirajo kar cela mesta za promet in se tako spopadajo z onesnaženim zrakom.

To je tudi poglavitni razlog, zakaj je smrtnost v Italiji tako visoka in na severu Italije v Lombardiji skoraj 14%, po ostalih delih države 4,5%, na jugu države pa zgolj 1,2%….in ta kriterij znanstvenih seštevkov velja za vse države tudi v Evropi, tudi za našo malo podalpsko.

No, egoistični svetohlinski hipokritski kretenovirus paničarji akcije “ostani doma” s terensko izpostavo “Babja varda” špicljev – ste pripravljeni se – namesto vsakoletnih akcij “ostani doma” – za svoje, svojih otrok in zdravje sodržavljanov, odpovedati motorizaciji vsaj v mestih, uporabljati le javni prevoz in kolesa, in tako pomembno prispevati k čistejšemu zraku, gibanju naokoli brez zaščitnih mask in tako posledično velikemu znižanju števila obolelih zaradi onesnaženega zraka ?….se mi je zdelo….

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *