Vlada sprostila ukrepe – slovenskih migranti v tujino, tuji v Slovenijo…IMF – večja kriza, kot 2008…….

Potem, ko je vlada ukinila obvezno uporabo rokavic, Kacin pa pojasnil, da upokojenci lahko nakupujejo čez cel dan, četudi v odloku ostaja še naprej zapisano “izključno od 8-10 ure in zadnjo uro obratovanja trgovine”, je zdaj z odlokom spremenila tudi gibanje slovenskih migrantov za delo v tujini….

prej obvezna karantena 14 dni za slovenske državljane, ki se vračajo iz tujine, je znižana na 7 dni….povsem pa je sproščeno gibanje državljanov naše male podalpske, ki so dnevni migranti (okoli 30.000) na delu v Avstriji in/ali Italiji – tej lahko poslej hodijo vsak dan nemoteno na delo v omenjeni državi…..seveda če sta tudi ti dve državi uvedli enak ukrep z dovoljenjem dela našim migrantom pri njih in če njih delovno mesto sploh še obstaja….

odlok določa tudi možnost prihoda tujih migrantov na delo k slovenskih delodajalcem na način, da je delodajalec dolžan tujemu državljanu, ki bo pri njem opravljal delo, izdati potrdilo preden prestopi mejo, v primeru okuženosti migrantskega delavca in posledične karantene pa mu je dolžan zagotoviti prehrano in varovanje v času karantene….ta del bo še posebej pozorno z aspremljati, pa ne zaradi tujih migrantov, pač pa slovenskih delodajalcev, ki so že do zdaj nehumano in suženjsko izkoriščali tuje migrante….

moje mnenje o teh vladnih ukrepih je sicer, kot od začetka, še vedno nespremenjeno, torej da vlada sploh ne bi smela za večino državljanov naše male podalpske uvesti teh umetno ustvarjenih omejevalnih ukrepov pod krinko covid19, pač pa bi morala edino poskrbeti za maximalno možno zaščito upokojencev – še posebej tistih v domovih za ostarele – in dejanskih kroničnih bolnikov, sploh pljučnih….

nič od tega ni vlada naredila, ravno nasprotno, dovolila je, da so domovi za ostarele postali vulkani žarišč obolelih za covid19, za nameček pa je vlada zdaj še uradno prepovedala osebju domov za ostarele dajanja vsakršnih informacij za javnost o stanju in dogajanju z upokojenci v teh domovih, s čimer očitno namerno ustvarjajo še dodatno paniko in strah predvsem pri svojcih v teh domovih nastanjenih….

medtem pa je izvršna direktorica Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Kristalina Georgieva malo pred sestankom IMF in Svetovne banke javno naznanila :

“Nobenega dvoma ni, da bo letošnje leto zelo hudo. Četudi bi se pandemija v drugi polovici leta umirila, IMF napoveduje delno okrevanje šele leta 2021. Poudarjam pa, da obete spremlja velika nezanesljivost in lahko bo še slabše…

prihajajoča gospodarska kriza bo veliko hujša kot kriza iz leta 2008, pandemija novega koronavirusa bo povzročila največji gospodarski upad od velike depresije, ki se je začela leta 1929 in je v zgodnjih 30. letih prejšnjega stoletja pretresala svet”…..

IMF ocenjuje, da bo brezposelnost vsled teh umetnih in nepotrebnih ukrepov v posameznih državah, ki so te ukrepe izvajale, sploh v najbolj trdih oblikah, poskočila med 15 – 20%…..

v prevodu to pomeni, da se bo večina držav na veliko zadolževala še za nekaj naslednjih rodov za golo preživetje, razen seveda tistih držav (Švedska, Nemčija, Švica, Belorusija, itd.) s treznimi in pametnimi politiki, torej tudi narodom ki jih je izvolil, kjer teh skrajnih ukrepov niso izvajali in se tako izognili gospodarski katastrofi, ob čemer imajo ravno v teh državah najnižja števila okuženih in umrlih s postransko posledico covid19 na število prebivalcev….

zaenkrat, tudi po 30 letih, v naši mali podalpski prevladujejo SDS & SD komunajzarji in še ni zaznati večinsko treznega naroda, ki bi volili takšne trezne in modre politike, kot je to že dolgoletni običaj v omenjenih najbolj razvitih članica Evrope….

Don Marko M

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *