Vlada zgrožena – objestno razsipni državljani že porabili spomladanski solidarnostni dodatek…..

Predbožična izredna seja vlade na Brdu je v luči korona ukrepov prinesla nekaj drobnih popravkov že določenih prazničnih ukrepov, sveža navodila državljanom kako točno morajo hoditi med prazniki, ker po mnenju NIJZ državljani preradi zaidejo, večji del seje pa je vlada namenila preigravanju solidarnostnih dodatkov iz 7. protikoronskega paketa, kateri naj bi bili državljanom še vročeni, a po sklepu vlade z nekaj spremembami….

“V spomladanskem delu razdeljevanja protikoronskih solidarnostnih dodatkov državljanom smo bili še neizkušeni, saj nismo upoštevali psihološkega profila državljanov in smo bili prepričani, da jim bodo tako podarjeni solidarnostni dodatki služili vsaj do konca leta, kar se je v raziskavi, katero smo opravili septembra, izkazalo za zmotno. Bili smo naivni”, je debato na seji odprl finančni minister Andrej Šircelj.

Sledila je predstavitev poročila raziskave Instituta za osebne finance iz Šentilja pri Velenju, ki je razgalila podatke, ob katerih so predstavniki vlade obnemeli v zgroženosti.

Raziskavo smo opravili v mesecu september na vzorcu 824.618 gospodinjstev po državi in ugotovili, da so prav vsi državljani od države podarjene solidarnostne dodatke iz. 1. protikoronskega paketa v višini od 150 – 300 € porabili že meseca junija, kar pomeni, da sta neodgovorno nerazsodno razsipništvo in nemarnost vsajeni v sam bit našega naroda“, je v povzetku raziskave predstavil Milan Cent, vodja raziskave Instituta za osebne finance, kateremu je vlada za raziskavo ali so državljani porabili vse solidarnostne dodatke odštela 121,3 milijona €, za kar je najela kredit pri Mednarodnem denarnem skladu (IMF).

Da je rezultat porazen so si bili enotni vsi ministri, s premierjem na čelu, kot tudi, da je treba odločneje ukrepati proti državljanski razsipnosti.

Kot vidimo po rezultatu analize, Slovenec ne zna načrtovati in ne razmišlja o prihodnosti. Čeprav smo vlada po številnih neprespanih nočeh s skrbnim izračunom prišli na od 150 – 300 € solidarnostnega dodatka na državljana, z jasnim namenom, da jim tako omogočimo boljše življenje do konca leta, zdaj ugotavljamo, da državljani niso tako preračunljivi in racionalni, kot ta vlada, in jim je uspelo vse zapraviti že na do polovice leta“, je analiziranje rezultata pred odločitvijo povedel premier Janez Janša.

Sledil je komentar gospodarskega ministra Počivalška, ki je pritrdil premierju in dodal, da je na ulici slišal marsikaj :
Številni so se izgovarjali, da so solidarnostni dodatek porabili za račune, najemnine, poplačila dolgov, garderobo in knjige za otroke, brezplačno zdravstvo, kar nisem mogel verjeti kakšne izgovore so plasirali, čeprav vsi dobro vemo, da so to le izgovori in opravičilo za takšno nemarnost ter potratnost ne obstaja.

Teh 150 – 300€ bi jim morali trajati do naslednjega, torej 7. protikoronskega paketa enkrat januarja, februarja, recimo marca 2021, ampak ne – ljudje so postali lakomni in mislijo, da denar pada iz neba, ne pa da smo ga vlada razdelili iz svojega državnega proračuna“.

K besedi se je priglasil tudi obrambni minister Matej Tonin, rekoč :
Vlada smo očitno razvadili državljane s stalnim dajanjem, višanjem plač ter pokojnin in več kot ugodnimi protikoronskimi ukrepi, v zameno pa od njih nismo dobili nič, samo tisto nekaj malega drobiža od davkov, taks, najemnin in policijskih kazni, tako da se nimamo kaj čuditi, da imamo takšno stanje, saj nihče, razen Lojza iz Tuhinjske doline, ni uspel prihraniti niti centa od solidarnostnega dodatka, pa tudi Lojzu je to verjetno uspelo le zato, ker je umrl konec maja. Spremeniti moramo to s temi dodatki, bog živi Slovenijo“….

Burna seja vlade se je zaključila malo pred polnočjo s sklepom, da vodi državljane, ki ne znajo razporediti, raztegniti oz. spretno obrniti denarja, pač pa se samo neodgovorno razmetavajo in zapravijo vse kar jim pride v roke od vlade podarjenega, zato bo naslednji ukrep vlade brezplačni tečaj za vse državljane kako rentabilno ravnati s solidarnostnimi dodatki, ob čemer vlada razmišlja tudi, da bi se naslednji solidarnostni dodatek državljanom izplačal šele, ko bi odplačali prvega, z obrestmi, saj bi se le tako naučili ceniti denar.

Don Marko M

6 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Vlada zgrožena – objestno razsipni državljani že porabili spomladanski solidarnostni dodatek…..

  1. Ne,ne bom komentiral. Naj tokrat za spremembo komentirajo tisoči,ki zadnji dve leti udbovsko prebirajo moje komentarje.Bom z veseljem bral in všečkal.Ja,tudi takšne v stilu Bogdan Oman bom všečkal.Človk ima vsaj jajca za razliko od vas udbovcev.

  2. Dobra satira,v resnici pa tako mislijo ! Ampak oni pa so si že prvi teden zvišali plače za 4oo eur !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *