Branko Meh (OZS) – privatniki zahtevamo, da nam državljani plačujete izpad prometa…..

Korona ukrepi janezkove komunajzarske vlade so za narod večinsko porazni, celo pogubni, in brez dvoma uničujejo državo ter državljane, a peščici podjetnikov je zaradi teh ukrepov padla sekira v med, sploh tistim, ki so bili deležni višjega prejemka, kot ga je določil Bruselj, ki je dostavil janezkovi vladi nekaj milijard, da jih razdeli, pravično kakopak, gospodarskemu sektorju….

Iz teh bruseljskih milijard se tako gospodarstvu oz. podjetjem tako krijejo stroški za delavce – plače in prispevke, kakor tudi fiksni stroški poslovanja. Dejansko je že ta del podeljenega jim denarja v polnem nasprotju z zdravim kapitalizmom in je bolj socialistična dobrodelnost paradoksov, ko zaposleni in nezaposleni delavci cele naše male podalpske krijejo te stroške zasebnikom, tudi Cerkvi, ki svojih zaslužkov oz. dobičkov seveda vzajemno ne delijo z državljani, ne državo.

Človek seveda povsem upravičeno pričakuje, da bodo slovenski gospodarstveniki za to prejeto bruseljsko pomoč – pomoč Bruslja, ne janezkove vlade kot se napihnjeno hvalisajo – katero vsi državljani že in še bomo leta odplačevali, pokazali vsaj malo hvaležnosti, ponižnosti…

A namesto tega se je zgodila slovenska stvarnost in današnja javna zahteva predsednika Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) Branka Meh, ki je nonšalantno in brez vsakega sramu stresel iz jezika sledeče :

Ta koronska kriza ni več samo zdravstvena, ampak tudi gospodarska. Ker smo obrtniki in podjetniki zaprti, od vlade pričakujemo ne le kritje fiksnih stroškov in nadomestil za delavce na čakanju, temveč tudi nadomestilo za izpad prometa v tem času“…..

3x sem prebral to izjavo Meha, jo preveril in ostal šokiran. Šokiran, ker verjamem, da si takšne izjave ne dovolijo obrtniki v nobeni drugi razviti evropski državi. So pa žal takšne izjave in zahteve stalnica združenj slovenskih podjetnikov, obrtnikov, gospodarstvenikov, ki vztrajajo na paroli “naših dobičkov ne delimo z nikomer, izgube pa nam plačajte državljani”…..

Seveda da sem se na to zahtevo Meha sprva odzval, da bi bilo treba njemu in članstvu OZS pobrati, ne pa dati. Takoj zatem sem ugotovil, da se je Meh s svojim članstvom napačno lotil zadeve, saj bi moral zahtevati od janezkove komunajzarske vlade, da sprosti destrukcijske korona ukrepe in gospodarstvenikom, podjetnikom tako omogoči, da lahko s svojim delom zaslužijo.

A ker zagovarjam demokratičnost in zdrav kapitalizem, apeliram na komunajzarsko vlado in parlamentarce, da bi vseeno Mehu dali ponudbo, katere ne bi mogel zavrniti.

Ta pa je enostavna – državljani in država lahko pokrijemo izpad prometa članom OZS za čas korona ukrepov, a le pod enim pogojem – za vsako pokritje izpada prometa država postane večinska lastnica podjetja…..

V kolikor se članstvo OZS s predsednikom Mehom s takšnim načinom vzajemnosti sodelovanja za prejeta sredstva ne bi strinjali, potem naj pač Meh poduči sebe in svoje članstvo osnov zdravega kapitalizma…..

Osnova zdravega kapitalizma pa je, da je delavec dobro in stimulativno plačan za svoje kakovostno opravljeno delo, ne pa izkoriščan za minimalce in celo brez plačanih prispevkov, kot to preradi počnejo slovenski, tudi Mehovi, gospodarstveniki…

In osnova zdravega kapitalizma je tudi, da podjetnik oz. podjetje svobodno ustvarja zaslužek in dobiček iz svojega poslovanja, katerega lahko poljubno porabi, a v kolikor zadostnega zaslužka in dobička ne ustvari, pač pa izgubo, potem dejavnost oz. podjetje zaradi slabega poslovanja zapre in to pred bankrotom, torej dokler še lahko poravna vse obveznosti do zaposlenih in dobaviteljev, ne pa da se po slovenskem kapitalizmu odpre dodatna podjetja in v tistem propadlem pusti nepoplačane davke, delavce in dobavitelje.

Tako to gre v zdravem kapitalizmu, ne pa da se pogoltne privatnike, gospodarstvenike rešuje z denarjem državne blagajne, torej vseh državljanov, ker to potem ni več kapitalizem, sploh ne zdrav, pač pa neodgovorna parazitska pogoltnost socialističnih kulakov, v tem primeru članstva Mehovega OZS……in lakomnih socialističnih kulakov, katerih ta država ter družba enostavno nikakor ne rabi, smo se uradno znebili že 1991 leta, tako vsaj pravijo sds komunajzarji…..

Meh in OZS kompanija, skupaj s samooklicanimi elitnimi slovenskimi podjetniki, naj pač s takšnimi domislicami skočijo kam v tujino, v katero od najbolj razvitih evropskih držav, kjer goijo in izvajajo zdrav kapitalizem, zato pa so najbolj razviti, pa naj jim tam probajo prodajati ta model državljanskega financiranja privatništva, da se jim narežijo do nezavesti….Branko Meh in članstvo OZS – frontalno v steno…..

Don Marko M

3 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Branko Meh (OZS) – privatniki zahtevamo, da nam državljani plačujete izpad prometa…..

  1. g. Branko Meh, ozrite se okrog sebe. Kdo vas upošteva?? Pa ne samo vas, kopica s.p.-jevcev in malih d.o.o.-jevcev in drugih samozaposlenih smo v isti stistki – preslišani in zlorabljeni

  2. V prihodnosti obstaja več opcij. Ena izmed njih je tudi nacionalizacija premoženja.Že preiskušeno v zgodovini. “jebemti pa glih zdj k mi je uspel pokrast vse kar se je dalo”

  3. Te isti napihnjenci pa izsiljujejo vlado, naj minimalno plačo nikakor ne dvignejo! V zdravem in pravem kapitalizmu so stvari drugače urejene. Tole je WildWest!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *