Učitelji in Štrukljev SVIZ se raje nezakonito testirajo, kot pa uprejo…..

Prva triada gre naslednji teden spet v šolo in v tem kontekstu je generalna direktorica direktorata za javno zdravje na ministrstvu za zdravje Vesna Kerstin Petrič na današnji tiskovki prijavila :

Testiranje sicer za učitelje ni obvezno, saj ga ne določa zakon. A tisti, ki se ne bo testiral, ne more v živo izvajati pouka. Žal bo moral izvajati neke druge naloge od doma, pouka v živo pa ne bo mogel izvajati“…..

Pa gremo k enostavnosti…..Alora, če nekaj ni izrecno določeno z zakonom, v tem primeru testiranje, potem to pomeni zgolj in edino le – da ni za nikogar obvezno….če ni obvezno z zakonsko podlago pa se nikogar, ki neobveznost zavrne, ne more kaznovati nikakor……

Korona testiranja so pač po naši zakonodaji prostovoljna in vsak se sam odloči kdaj oz. če sploh se bo testiral in v demokraciji ter pravni državi je treba takšne zadeve spoštovati in izvajati brez izjem………

Če pa kdo z resno grožnjo izvaja prisilo nad nekom, da kaj stori, kar v tem primeru več kot očitno izvaja janezkova komunajzarska vlada nad učitelji, potem je to očitno kaznivo dejanje, saj dobesedno zahtevajo od učiteljev da storijo nezakonito dejanje….

In tisti, torej janezek komunajzarski s svojo komunajzarsko vlado, ki takšno prisilo več kot očitno in namerno izvaja, za takšno dejanje po naši zakonodaji pristane v zaporu za par let, obenem se mu/jim izreče prepoved opravljanja poklica, v najboljšem primeru lahko kazen odslužijo z obveznim psihiatričnim zdravljenjem in varstvom v zdravstvenem zavodu…..

Če bodo učitelji zdaj popustili in s temi testiranji celo sami izvajali nezakonita dejanja, potem bo naslednje, kar jim bo po tem kopitu določeno – obvezno cepljenje, čeprav je po zakonu prostovoljno…..

Obenem pa lahko učitelji s takšno apatično brezvretenčnostjo naredijo še dosti več škode, saj bi brez upora dodatno vzpodbudili komunajzarsko vlado, da uvede še najmanj tedenska testiranja na vseh šolajočih otrocih – da tista neobvezna in nezakonita testiranja – in celo obvezna nošenja mask med poukom.

Komunajzarski vladi v tej zgodbi več kot očitno sploh ne gre za nobeno zdravstveno skrb do učiteljev, še manj do šolajočih se otrok, pač pa zgolj korona testov biznis in najbolj grobo možno antidemokratičnost ter teptanje pravne države in v kolikor se sindikalist Štrukelj s SVIZom, kakor tudi ostali učitelji, ki naj bi bili cvet inteligence tega naroda, tokrat ne postavijo pokončno in uprejo tej diktaturi ter izsiljevanju za izvajanje nezakonitega dejanja, potem bodo učitelji dokazali le eno…..

dokazali bodo, da podpirajo korupcijo in nezakonita dejanja janezkove komunajzarske vlade, takšnim učiteljem pa ni mesta v naših šolah, sploh ne da bi poučevali naše otroke….

Nobenega dvoma torej ni, da bi se morali učitelji, s Štrukljevim SVIZom, na tej točki odločno upreti, pa ne le zaradi testiranj, pač pa bi morali zahtevati tudi, da se v šolo vrnejo vsi otroci vseh razredov in v takšnem uporu bi jih, verjamem ne edini, podpiral.

Že res, da se janezek komunajzarski s svojo komunajzarsko vlado razkazuje kot vedno bolj očiten skupek neuravnovešenih neomejeno omejenih, ki ne spoštujejo nič in nikogar, niti zakonodaje in niti sami sebe, ob čemer dnevno ne zamudijo priložnosti škodovanja naši mali podalpski in državljanom, ampak to s temi posiljevalskimi in izsiljevalskimi diktaturami pa je zdaj preseglo vse meje še dopustnega…

in temu je treba narediti konec…..ker ja, zdaj gre čisto zares za otroke….naše otroke in njih prihodnost…..ker (svojim) otrokom privoščimo najboljše, jelda….

nadaljevanje poosodobljeno 26.01.2021

in je šolska ministrica Kustečeva danes razložila…..na prostovoljnih testiranjih z neuporabnimi hitrimi testi se je testiralo 20.673 vzgojiteljev in učiteljev, delež pozitivnih testov je bil 1,3% oz. nekaj čez 200…..testiralo se ni 13% vzgojiteljev in učiteljev, nekateri ker so korono že preboleli, nekateri so pač testiranje z znanstveno dokazano neuporabnimi in posledično rezultatsko neveljavnimi hitrimi testi zavrnili…..
za slednje je je Kustečeva komentirala : “Sankcija za tiste, ki se niso želeli testirati je lastna moralna odgovornost in vest, vse ostalo pa bodo določile inšpekcijske službe, če in ko bo to bilo potrebno”…..Kustečeva je tako samo potrdila, da ne obstaja pravna podlaga za kaznovanje učiteljev, ki so testiranje zavrnili, kar pa se moralne odgovornosti tiče je Kustečeva takoj za janezom komunajazrskim zadnja, ki lahko o tem pridiga in moralizira…..
Kustečeva se je kakopak “iskreno” zahvalila učiteljem, ki so ponižno pokleknili in jim navrgla, da so tako pokazali in sporočili, da so vredni zaupanja, obenem pa še dodala :
“Dobila sem kar nekaj pobud, prošenj, celo pozivov s strani staršev, da se zagotovi možnost hitrega testiranja učenk in učencev. Ugotovili smo, da je možno zagotoviti posebne vrste hitrih testov za mlajše otroke. Sedaj je na vrsti minister za zdravje, da se strokovno in natančno pozanima, pripravi predlog in najde način, da se otroci testirajo”…….
in smo prišli na točko, katero sem prejšnji teden – v blog zapisu na vrhu te FB strani – o posledicah prostovoljnih testiranj brezvretenčnih učiteljih oz. Štrukljevih SVIZovcev, ki so klecnili pred grožnjami komunajzarske vlade brez zakonskih možnosti izvedbe, komentiral tako :
“Obenem pa lahko učitelji s takšno apatično brezvretenčnostjo naredijo še dosti več škode, saj bi brez upora dodatno vzpodbudili komunajzarsko vlado, da uvede še najmanj tedenska testiranja na vseh šolajočih otrocih – da tista neobvezna in nezakonita testiranja – in celo obvezna nošenja mask med poukom…..
in ker učitelji očitno niso opravili upravičene uporniške dolžnosti in tako izkazali vzor otrokom, smo pač zdaj na vrsti starši, da zaščitimo naše otroke pred temi kretenizmi janezkove komunajzarske vlade…..

Don Marko M

13 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Učitelji in Štrukljev SVIZ se raje nezakonito testirajo, kot pa uprejo…..

 1. Ja,tako enostavno je to spoštovani učitelji-ce. Tisti bolni pa k zdravniku pa na bolniško. Tako kot doslej.

 2. Niso učitelji zato, da naučijo otroke samostojnega razmišljanja? Bodo morali tudi pri sebi kaj narediti.

 3. Ne bo držalo. Imajo pravno podlago za obvezno testiranje.
  “Morebitno odklanjanje testiranja pomeni kršitev obveznosti iz delovnega razmerja in kršitev upoštevanja določil objavljene odredbe Ministrstva za zdravje.”
  https://www.gov.si/…/2021-01-23-obvezno-testiranje-za…/

 4. Urška,
  zapis sem objavil skoraj dva dni preden je vlada to uredbo izdala…..in ta uredba nikakor ne določa, da učitelji, ki se ne bi hoteli testirati ne smejo opravljati svojega dela….

 5. Kiri od starsev je taki bedak da zahteva ucitelje z maskami? tote njihove izmisljene zgodbe naj si potisne nekam ona pa Jj.kiri stars pa si to zeli pa skoda da je stars bi ze mogo njegov oce poskrbet da ga nebi bilo med nami sory.

 6. Se pravi, da je zdaj treba *posebne vrste testov za mlajše otroke* v promet spravit, požegnal jih bo pa minister za zdravje, seveda po *natančnem in strokovnem* pregledu?
  Me zanima, kdo si bo za te teste privoščil luksuzno življenje…

 7. Fuj corona fašizem.Opozicija, tudi vi ste krivi za to dogajanje, ne samo lopovska vlada.

 8. Verjetno je Kustec pozabila povedat,da so te posebne teste za testiranje otrok že naročili. Ker Pečečnik ‘noče’ več,je zopet moral pomagat Snežič.

 9. Oni so vsi zblojeni. Naročili so verjetno že, sploh pa sedaj ko so videli Strukeljcke v vrstah cakajoce

 10. V dolini Šentflorjanski nič novega. Kdor želi razumeti trenutno dogajanje v slo-politiki, naj pospešeno prebere Cankarjeva dela. Njegova psihoanaliza slovenske duše, tako hlapcev, kot “gospodarjev” na položajih je živa in aktualna!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *