Turisti bodo v Izoli plačevali od 400 do 2000 € kazni, če bodo poleti zunaj – v kopalkah…..in sončnih očalih….

Naša Istra je bila od nekdaj sinonim homogenega sobivanja različnih narodnosti, kultur, običajev, vedenjskih vzorcev in takšen odprt liberalen odnos je namenjen tudi turistom, sploh v poletnih mesecih. A kot kaže se utegne to spremeniti v eni od občin…..

Izolski občinski svetniki, pod vodstvom župana Markočiča, so se očitno uspešno nalezli antidemokratičnih diktatorskih kretenskih ukrepov janzkove komunajzarske vlade do te mere, da želijo uzakoniti najbolj možne bizarnosti za turiste in domačine in prestaviti Izolo najmanj 5000 let nazaj…..

Včeraj so zasedali izolski svetniki in sprejeli predlog prvega branja odloka o javnem redu in miru, katerega vsebino je občinska uprava sestavila s pomočjo občinske redarske službe in Turističnega združenja in s katerim želijo določiti nova pravila in omejitve pri sobivanju v lokalni skupnosti. Vseh 19 prisotnih svetnikov enakih strankarskih barv, kot vseh 90 komunajzarskih parlamentarcev v Ljubljani, z županom vred, je sicer soglasno, brez enega proti, podprlo predlog.

Četudi se, kot pravi župan Danilo Markočič, zavedajo, da je bila Izola do zdaj skladno tradiciji naše Istre liberalno odprta in da bi s takšnim odlokom posegli v pozameznikove demokratične pravice do zasebnosti, varstva zasebne lastnine in še česa, s čimer bi se občina odkrito izpostavila morebitnim odškodninskim tožbam tako fizičnih, kot pravnih oseb, pa nameravajo kljub temu in vsemu uzakoniti ta predlog odloka.

Predlog odloka, katerega bodo z glasovanjem poskušali dokončno uzakoniti na junijski seji in za katerega kršitve bi občinski redarji in inšpektorji izrekali kazenske globe tako turistom kot domačinom v višini od 400 do 2000 €, vsebuje sledeča neverjetna določila :

– po mestu Izola bi bilo prepovedano gibanje oseb oblečenih v kopalke ali s pomanjkljivo garderobo, o pomanjkljivosti garderobe bi oceno podajali redarji oz. inšpektorji sproti na samem kraju delikta….

– v upravnih in prekrškovnih postopkih z redarji in inšpektorji morajo imeti osebe povsem odkrit obraz, tudi brez sončnih očal

– na javnih kopališčih bi se prepovedalo vnaprejšnje rezerviranje parcele s postavljeno brisačo ali drugimi predmeti
– s priobalnega pasu bi bilo prepovedano odnašati kamne, kakor tudi žive ali pak odmrle školjke oz. lupine le teh

– na javnih površinah bi bilo povsem prepovedano puščati cigaretne ogorke, človeških in ostalih živali iztrebke, bruhanj, izpljunkov, žvečilnih gumijev, itd…..

– globa se izreče lastniku psa, ki nima s seboj plastične vrečke za iztrebek psa
– na javnih površinah v mestu in gosteje poseljenih po občini bi morali biti psi na povodcih in z nagobčniki če so nevarni, ob čemer oceno nevarnosti psa podajo redarji oz. inšpektorji…
– prepovedano bi bilo iztepanje tepihov in podobno v večstanovanjskih objektih in tistih, ki mejijo na javno površino….

– prepovedali bi tudi zabave in piknike na kopališčih, parkiriščih in na v bistvu vseh javnih površinah
– prepovedali bi tudi javno popivanje in prenočevanje po parkih, parkiriščih in ostalih postajališčih
– prepovedali bi tudi prosjačenja na javnih krajih

in to je le delček od večine neverjetnosti, katere bi radi izolski občinarji nabili v strošek 400 do 2000 € tako turistom, kot svojim domačinom…..in tako postali bolj papeški od papeža….

Takšne in podobne poskuse uzakonjanj takšnih kretenizmov, kot ima to tokrat namen izpeljati izolska občinska oblast, smo recimo imeli tudi v Kopru pod vladavino bivšega župana Popoviča, a smo se občani zložili na kup in jim tega, tudi z referendumi, nismo dovolili. Bodo Izolani dovolili svojemu županu in svetnikom uzakonitev teh kretenizmov ? Ajde Izolani, ekšn…..

Don Marko M

34 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Turisti bodo v Izoli plačevali od 400 do 2000 € kazni, če bodo poleti zunaj – v kopalkah…..in sončnih očalih….

 1. Pri teh kopalkah po koprskih ulicah imam ambivalenco… npr lani sem ob navalu na slovensko obalo prvic v življenju videla kopalkarje v soboto dopoldan na tržnici in mi je bilo malo tako-tako… najraj jih nebi, pa ne znam razložit, od kje ta občutek, najbrž nekaj v zvezi s teritorialnostjo …

 2. Podpiram tisto o odpadkih.
  Kolegico, lastnico optike, bujnega oprsja in zelo oprijemljive zadnje plati pa zanima ali bo dvakrat kaznovana, ker si z očali dela reklamo in jih ne daje dol.

 3. V nekaj elementih je predlog odloka verjetno nezakonit in protiustaven. Občinski svetniki sicer lahko odlok izglasujejo, vendar če se kasneje izkaže, da odlok ni v skladu s krovno zakonodajo, župan za to nosi kazensko in pravno odgovornost. Morebitno sprejetje takšnega odloka bi moral župan zadržati in dati v pravo presojo..

 4. Bodo pač v Izoli bunde, jakne, puloverji IN.
  Pa biti redar bo tudi IN.(dokler ji ne bodo kakšni mladci dali OUT)

 5. A redarji bodo ocenili, če je oseba pomanjkljivo oblečena???? Joj, spet bodo na svoj racun prišli nedorasli osebki, ki se tudi v zrelih letih bojijo oseb nasprotnega spola – zaradi greha seveda . Pa tudi oseb istega spola zaradi konkurence . Pa za pse bodo tudi strokovnjali – bodo na uč ocenili ali je nevaren al ne??? Pa kaj je tem Primorcem, vcasih je bil to en odprt, zabaven folk

 6. z nekaterimi predlogi se strinjam, …….skoraj bi se strinjala tudi s tem, da se po mestu ne hodi v gatah z razgaljenim vampom ali z joški kot na razstavi, če že naj to spada na kopališče, pa ne, da sem nek konzervativen zavrt tip, ampak včasih te mine apetit ob pogledu na določene razgaljene modele, ki jih srečaš na ulici, hahaha

 7. Oooo fak, keri kreteni pa to odločajo ‍♀️‍♀️‍♀️ Ok, tisto s pasjimi drekci in ostalo šaro se strinjam… Nč, bom naga hodila, piše v kopalkah ali pomankljivo oblečena (to pomeni oblečena, samo premalo ).

 8. Tamara kaj je pa norma za bit malo oblečen?…imamo kje definirano?…ker to zna postati zanimivo na kakem sodišču od prve kazni dalje

 9. Don Marko M, vem, da jim tega ne boste dovolili. Ker je noro. Ena bolj norih stvari v tem norem svetu.

 10. Nina, mi v Kopru smo takšne kretenizme uredili, nekako verjamem, da jih bodo tudi v Izoli, torej da se bodo domačini malo bolj na blizu pogovorili s svojimi svetniki še pred glavnim glasovanjem…..

 11. Še vedno upam, da se nekega jutra zbudim in ugotovim, da sem le sanjala. In… naj se to kmalu zgodi!

 12. No pa smo tam. Tako se je začelo v Iranu , Iraku in kje so danes. V kameni dobi. Te zakone sedaj sprejemajo impotentni politiki in zafrustrirane in frigidne političarke.

 13. Kamena doba, na morju najboljše pelz mantl pa zadekanost na sred poletjasončne očale ne???? Retardiranci, kdo bo sploh šel v mlako, ki naj bi se imenovalo morje???? En tedarček bo ocenjeval kaj je za njega pomanjkiljivo????

 14. Ja pa kaj se prokletih zahantanci? Saj so nune tudi na plaži v kopalkah, videl sem pa lani kako so mama in hči muslimana bile v rutah, sin in on pa v kopalkah, pravi teror.

 15. Izredno lep primer popolnoma nesposobnega župana, ko je dejansko zavozil čisto vse, sedaj pa se zateka v takšne stvari, za katere smo mislili, da so že davno rešene, in so tudi bile. Veliko let sem hodil v Izolo, če ne več pa za kakšno uro in nikdar nisem videl golih ljudi, ki bi hodili okrog! Za očala pa je res škoda besed. Povejte kje vidite te gole ženske, bi šel še kdo pogledat?! Najbolj žalostno pa je, da so te zadeve urejene na območju države z raznimi pravnimi normami kot je Zakon o JRM. A pametnjakovič mora za tistih par metrov Izole izmišljat vse na novo. Najbolj žalostno pa je, da bo to sprejeto brez kakšnih resnih argumentov ker se občinski svetniki ne bodo spuščali v to ker jih v nasprotnem primeru čaka “ustrezni postopek!”
  Potem pa bomo ob koncu leta spet poslušali jokanje, kako je sezona slaba. Kdo pa bo hodil v mesto, kjer ne smeš sedet, ležat, sprehajat, jest, pit….! Očitno si predstavljajo turiste le kot polno vrečo denarja, ki jo občinski veljaki hitro poberejo, turistu pa brco in takoj domov!? Tako ne bo šlo! Kot rečeno, veliko smo hodili v Izolo, sedaj pa že nekaj let nič več. Sedaj po tej blamaži pa nikdar več in takšnih bo zagotovo veliko!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *