Prva poroka letos prekinjena, ker je mati neveste obtožila ženina, da ni cepljen…..

Prva letošnja sklenitev zakonske zveze, z dovoljenjem ministra za družino Janeza Cigler Kralja, ki bi se morala zgoditi v soboto, najprej s civilno poroko pred matičarjem v poročni dvorani Šivčeve hiše v Radovljici in kasnejšo cerkveno nadgradnjo v Baziliki Marije Pomagaj na Brezjah, je bila najprej prekinjena, nato pa še odpovedana zaradi incidenta ženinove nesojene tašče oz. matere neveste…..

Do Brezij svatje sploh niso prišli, saj je Marija Abranek (62), mati neveste Simone, že pred matičarjem povzročila incident z nasprotovanjem sklenitvi zakonske zveze, zaradi česar je morala posredovati tudi varnostna služba, saj je Abranekova, ki je bila v vlogi poročne priče svoji hčerki, matičarju Borisu Zelenku grozila s “prenehal boš dihati”, zaradi česar je bila sklenitev zakonske zveze prekinjena, ker pa Abrenkova ni prenehala z grožnjami naposled tudi odpovedana.

Uvod v poročni obred sicer ni kazal znakov po takšnem dramatičnem razpletu, saj so tako ženin, nevesta, kot obe poročni priči pred matičarja pristopili vidno dobre volje, ki je trajala vse do trenutka, ko je v nekem trenutku Abranekova zavpila na matičarja, ki je peljal spremno besedo protokola.

Vprašajte ga, če je cepljen, vprašajte ga“, je Abrenkova prekinila protokol žugajoča matičarju, naj vpraša ženina. “To v tem trenutku res ni potrebno“, jo je poskušal pomiriti matičar Zelenko, kar je, kljub dobrim namenom, izpadlo kot dolivanje olja na ogenj. Abrenkova je s povišanim tonom vztrajala s svojo zahtevo, matičar jo je sicer poskušal pomiriti, a vse je kmalu eskaliralo v že znan zaključek.

Skladno s profesionalnim in uravnoteženim novinarstvom smo v uredništvu pridobili izjave glavnih vpletenih akterjev v tej zgodbi. Svoje obnašanje in zakaj je prekinila poroko svoje hčere, je najprej pojasnila Marija Abranek.

Mi smo katoliška družina in naš papež ter naši slovenski škofi so rekli, da je cepljenje proti koroni naš zakrament, zato sem cepila svojo hči, sebe in zdaj že pokojno svojo mamo. Naš župnik Žepan nam je pri maši večkrat zagotovil, da je za nas katolike edino sprejemljivo Pfizerjevo cepivo, ki je narejeno iz sveto rešnjega telesa, vsa ostala cepiva pa so narejena iz semena samega Satana, kar je enako samomoru in kockanju. Naš nadškof Stanislav Zore nam je med mašo, katero je prenašala RTV Slovenija 1., lepo razložil, da se katoliki ne bi smeli poročati z necepljenimi ali z drugimi cepivi cepljenimi, ker so druga religija.

Hčerin fant, ki je želel postati njen mož, pa tega našega zakramenta nima, zato hčeri, kateri kot mama hočem le najboljše, ne morem dovoliti, da se poroči s takšnim, ki ne spoštuje naše vere in naših zakramentov. Hči sem rešila pred nevarnostjo, mlada je še, komaj 42 let, še celo življenje časa ima se prvič poročiti s pravim“, je kratko jedrnato predstavila svoj vložek Abranekova.

Svoje občutke ob tem dogodku je podala tudi zdaj že bivša nevesta Simona :
Zaupam svoji mami in verjamem, da se je zame prav odločila. Mama je samo ena. Poroke ne bo, saj se počutim prevarano s strani Amirja, ki mi je sicer že pred tem obredom povedal, da se je cepil, nisem pa ga vprašala s katerim cepivom. Z lažnjivcem pa se ne bom poročila“…..

Presenečenosti nad dogodkom pa ni skrival neuspešno poročeni ženin…..
Ne razumem, zbog one žene sam se odreko svoje islamske vere, prestopijo sam u katoliško. 120 članova moje familije je prišlo iz Albanije, vsi so morali delati teste na granici, to me je koštalo puno denarja. Sem se šel tudi cepiti, samo niso več imeli onoga Pfizera, so mi rekli da me cepijo z Astra Zeneco. Kaj jaz vem, meni je to vse isto, cele dneve delam kot zidar u svoja firma, kaj jaz vem o cepivo. Sem pozidal velika hiša, bom iskal druga žena, samo da ni cepljena katolika“, je svoje misli strnil Amir Beqiri……

Za zaključek je svojo izjavo podal tudi najbolj ogrožen v tem neuspelem obredu matičar Boris Zelenko :
Sklenitev zakonske zveze in zakonska zveza sama je zagotovo stresen dogodek, a kaj takšnega še nisem doživel. Na ministrstvo za javno upravo sem že naslovil pobudo, da se že utečenim načinom sklenitve zakonske zveze doda še možnost sklenitev le te na daljavo, preko internetne povezave, tudi psihološki testi in testi na droge za udeležence poročnega obreda bi lahko bili dobrodošli“……

Don Marko M

12 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Prva poroka letos prekinjena, ker je mati neveste obtožila ženina, da ni cepljen…..

  1. Grozno in nedopustno!Preden so stopili k matičarji bi morali vsi pokazati ustrezna potrdila……verjetno je bil med svati tudi kakšen cepljen z nepravim cepivom.Mati je res preprečila katastrofo,če bi prišli do cerkve kjer ne rabi nobenih potrdil,bi neverniki in lažnivci vstopili v božji hram.Sedaj veste,ne verjemite na besedo nikomur,zahtevajte potrdilo o cepljenjuBognedaj,da bi imela tašča otroka…..eden cepljen z božjim cepivom,drugi z hudičevim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *