Črna kronika

V dnevu in noči, ki je sledila, so imeli organi samozadostnosti in samovšečnosti (OSS), torej varuhi javnega reda in miru, v naši podalpski obilico dela. Obravnavali so sedemnajst kršitev ZJRM, sodelovali v dveh prometnih nesrečah in treh primerih tatvin. Zapisnik za javnost ima utemeljeno zamudo, saj sta tako lektor kot tudi varnostna služba, ki zapisnik dostavi medijem, imela zamudo. OSS so ju namreč ustavili na cesti in obravnavali zaradi prekoračitve hitrosti. Zagovor obeh strank, da hitita po zapisnik črne kronike, ker so jim organi OSS ukazali nujnost, so drugi členi istega organa OSS smatrali kot provokacijo in ju oglobili za predvideno višino honorarja popravka oz. dostave črne kronike. Glavni zaključek tokrat črne kronike je,… da je luna svetila z močjo sonca, vsi klici v center pa praktično izvedeni, kar so organi OSS slikovito ponazorili v izjavi za javnost.

– Ob 9.05 je v Celju v trgovini nakupovalnega centra srednje stara občanka ogrožala ZJRM.Ob prihodu članov OSS je občanka sedela na klopi pred trgovino in mlela burek.Trgovka trgovine je OSS izjavila da ji je občanka rekla da je prasica ker je drugi prasici prodala zadnji kos iz razprodaje.Dva člana OSS so občanki izrekli prepoved približevanja na 20cm in spisali plačilni nalog zaradi žalitve prasice in zaradi maščenja javne površine sa burekom.Društvu za zaščito živali bo morala dodatno plačati zaradi razžalitve živali.
– Ob 10.13 je v Mariboru je ZJRM poskušal ogrožati srednje visok čokat mlajši občan.Čalni OSS smo se odzvali anonimus klicu in občana zalotili pred zaprtimi vhodnimi vrati ljudskega vrta.Ob prihodu je bil občan razgret ker se je od njega kadilo. Priznal je da je hotel nabirati vijolice.Člani OSS so spisali plačilni nalog občanu ker ni upošteval da vijolice cvetijo pomladi in ker je hotel lastno cevno zaliti vhodna vrata z prepovedano substanco.

– Ob 11.21 je pravi incident sprožila mlajša občanka v Ljubljani. Pred kioskom v mestu je vrgla vžigalico na pločnik potem ko je prižgala cigaret.Ob prihodu so člani OSS takoj ugotovili da gre za grobo kršitev ZJRM in povzročanje splošne nevarnosti.Občanki je bil spisan plačilni nalog za onesnaževanje tal zaradi vržene šibice.Dodatni nalog je bil spisan ker je onanirala z cigaretnim dimom na javnem mestu.Prislužila si je tudi srečanje z sodnikom ker je članom OSS brezbontonsko rekla da ona lahko puši kjer hoče in komur hoče kar bo dokazala sodniku.
– Od 12.00 – 13.00 člani OSS niso izvajali aktivnosti ker je bil poskus medsebojnega dogovora kdo bo prvi kosilal neuspešen

– Ob 15.39 so člani OSS obravnavali krajo na Markovcu pri Kopru.Krajo je prijavil na svoji zemlji član OSS ki tedaj ni bil v službi.Iz vrta so mu ukradli travo katero je skrbo negoval in mu poleg materialne povzročili še nadaljno psihično škodo.Člani OSS so spisali kazensko ovadbo zoper neznanega storilca katerega pozivajo da travo vrne brez dima.
– V Roški dolini so člani OSS ob 16.08 posredovali zaradi gospodarskega kriminala.Višjerastoči čokati občan je izvedel poslovno goljufijo s tem ko je benzin zamenjal za pivo večje količine.Zaradi suma zlorab pri pretakanju so člani OSS proti občanu spisali ovadbo zlorabe položaja.Predlog za obisk sodnika si je prislužil tudi zato ker je dovolil da hlapi piva in benzina izpuhtijo v zrak.Hlapne dokaze člani OSS še iščejo.

– Ob 17.17 sta se v Kranju srečale dve prometne nesreče.Dve patroli članov Oss ki so se znašle na kraju dogotka so ugotovile da sta njuna avta preveč skupaj zlepljena.Zato so člani OSS spisali plačilni nalog zoper postavitelja kandalabra ki je bil na poti.Ko so avta odlepili pa so dodatno spisali še plačilna naloga proizvajalcu avtomobilov ker se je barva odluščila in vlečni službi zaradi zlorabe položaja ker je zaračunal odvoz avtov.
– Precej pestro je bilo ob 21 uri tudi v Novem mestu kjer sta v bloku dve stanovalki kršili ZJRM.Stanovalki bloka se nista mogli mirno zmeniti ali je na sporedu na televiziji kmetija ali štala.Člani OSS stanovalkam niso izrekli ukrepa ker se tudi sami niso mogli zediniti zato sta jo stanovalka odnesli s opozorilom in dvema družinskima kartama za obisk ljubljanskega živalskega vrta.

– Zelo vroče je bilo tudi v stanovanjskem naselju v Velenju ob 22.45.Ob prihodu članov OSS na kraj dogodka je ženska spričala da se ima za ogroženo kr njen izvenvsehzakonov partner njo ogroža s tem ko maha s rokami.Zaslišanje članov OSS partnerja je bilo neuspešno ker je tudi njim krilil s rokami in ni hotel priznati svojega dela niti v besedi. Zato so mu prepovedali približevanje tisti ženski v njegovem stanovanju in ga odpeljali sodniku.Sodnik ga je potem ko je ugotovil da je gluhonem spustil na prostost.
– Zapisnik Črna kronika zaključen ob 00.10 ko so se člani OSS do 04.55 temeljito odpravili odpravljati nepravilnosti v sanjski deželi kjer niso zaznali nobenih kršitev.

Don Marko M

11 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Črna kronika

  1. Tudi luna ima močan vpliv na kroniko noči. Podnevi pa nekatere “zgrabi” in s svojim početjem polnijo stolpce že za naslednjo kroniko.

    Še sreča, da me ne nosi luna. Za v tvojo rubriko sem pa morda že kakšno ušpičil.

  2. hehe Dušan, sploh ne dvomim, da si kakšno ušpičil za mojo rubriko….pa naj te ne tolaži, ker sem te tokrat izpustil…. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.