Prašičja gripa nastala zaradi prascev

Je nova gripa (H1N1) še eno nedvoumno sporočilo matere narave, ali pa, še ena nova farmacevtskega lobija ? Materi naravi in njenim nedvoumnim, slikovitim, sporočilom zaupam in verjamem. Farmacevtskim laboratorijem nikakor. Nova gripa je včeraj, v naši mali podalpski, zahtevala svojo prvo uradno žrtev. Nikakor pa zadnjo. V to sem prepričan. Slovenci namreč v nobenem primeru nismo imuni bolj, kot ostali zemljani. Prej nasprotno – v določenih delih smo celo krepko nad svetovnim povprečjem. Po HIV/AIDS-u iz leta 81′, je človeštvo spet soočeno s pandemijskimi razsežnostmi določene bolezni, ki ubija ta samooklicana, najbolj inteligentna bitja tega planeta. Dokaz več, da ubijajo malenkosti. A tokrat je naša podalpska še kako vpletena v začetek pandemije nove gripe….
Že pred več kot mesecem dni, sem v tujih medijih, italijanskih, hrvaških, spletu, spremljal avdio in video poročila, o nastanku in razvoju nove gripe. In prav vsi so omenjali Slovenijo, kot enega pomembnih “igralcev” pri razvoju nove gripe. Slovenski mediji pa tiho. Zelo in povsem. Če odštejem tista obvestila za javnost, da razloga za preplah ni, saj cepivo prihaja. A v obvestilih v prej omenjenih medijih ni bilo govora o cepivih, pač pa o prenosu virusa nove gripe v Slovenijo.

Zgodba je srhljiva in zahteva odgovornost tistih, ki je v naših medijih niso objavili. Avstrijska novinarka je namreč, kot prava raziskovalna novinarka, od katere se naši kvazi raziskovalci novinarji lahko naučijo od osnove dalje, razkrila, da je virus nove gripe, po maximalni verjetnosti, plod farmacevtske industrije. Verjamem.
Še več. Iz laboratorija določenega avstrijskega farmacevtskega proizvajalca so, po navedbah novinarke, izginile iz skladišča posebne posode. Posode, ki so vsebovale virus nove gripe. In nekaj teh posod je pristalo tudi v Sloveniji. Ne na mojem, ne na tvojem naslovu, pač pa tam, kjer se s takšnimi zadevami ukvarjajo. In potem so tiste posode “pomotoma” odprli. In tukaj se ta del zgodbe zaenkrat zaključi. Zaenkrat. Do končnega poročila tako lahko sproščaš svojo domišljijo.

Avstrijska novinarka, ki je novinarje že prej omenjenih medijev tudi fizično pripeljala pred vhod tistega farmacevtskega obrata, kjer jim vhoda seveda niso dovolili, celo nič humano so jih nagnali, je seveda, žal, postala izobčenec. Takoj po razkritju je dobila najprej odpoved, sledile so grožnje in streženje s smrtjo. A novinarka vztraja in zgodba še ni končana. In ko bo, me ne bo presenečalo, če se bo, med ostalimi, pojavljalo tudi nekaj slovenskih imen.

Druga, še hujša manipulacija pa se dogaja v ZDA, kar so naši mediji spet “preskočili”. Na ulicah ameriških mest se dogajajo prave demonstracije. In to hude. Kjer se po ulicah dobesedno pretepajo z organi reda. Za razliko od naših so tiste demonstracije – zaposlenih ljudi. Delodajalci jim namreč obstoj službe pogojujejo z obveznim cepljenjem proti novi gripi. In to se dogaja v državi, kjer si na glas samopriznavajo najvišjo demokratičnost na planetu. Da gre ob tem pogojevanju za čisto diskriminacijo in poseganje v temeljne človekove pravice ni potrebno posebej omenjati. Pri nas je, zaenkrat, cepljenje še na osnovi lastne odločitve.

Javna skrivnost je, da postaja naš planet pretesen. Javna skrivnost je, da se na tem planetu ustvarja nov družbeni red izbranih. In javna skrivnost je, da ima farmacija pri oblikovanju človeštva, nesluteno (pre)moč. Desetletja je ta ista farmacija pomagala pri daljšanju življenske dobe in ni potrebno biti posebej moder, da bi zaključil, da kdor ima v rokah rešitev, ta isti ve tudi, kako lahko rešitev vrne v stanje problema. Nova gripa je seveda le eden od problemov. Zarota, maščevanje ali (od)rešitev ? Ali pa vse troje.

Naše ministrstvo za zdravje še vedno vztraja, da razlogov za preplah ni. Da bo cepiva dovolj za vse. Cepiva, za katerega bo vsak posameznik odštel 7€ ob ceplenju. Čeprav cepivo državo dejansko stane manj kot 3€. Skrb za državljane ali pa le polnjenje žepov določenih in/ali države ? Seveda ne gre dvomiti v poštenost naših medicincev, politikov in menedžerjev. Vsi imamo z njimi izkušnje. Pomembno pa je vedeti, da cepivo kot zdravilo v bistvu ne zdravi nove gripe same, pač pa naj bi imelo funkcijo lajšanja simptomov in pomoči pri okrevanju. Kot je pomembno vedeti, da večina ljudi že je in dosti jih še bo okrevalo tudi brez tega cepiva.

In ravno glede cepiva se krešejo mneja, tudi uradne stroke. V isti meri so porazdeljeni tisti, ki trdijo, da le to pomaga, po drugi strani pa drugi trdijo, da nima pomena. Zadeva je šla že tako daleč, da se je pojavila teorija zarote farmacevtskega lobija. Roko na srce, stranski učinki cepiva, dveh različnih proizvajalcev, še niso znani. Kar lahko pomeni, da bi cepivo lahko vsebovalo tudi določene elemente, ki bi lahko pomagali človeku – ubiti človeka. Na kratek ali dolgi rok.

Zanimivo je tudi, da je medicinska stroka v tujini relativno hitro zaključila, da je nova gripa posebej in tudi smrtno nevarna za bolnike kroničnih obolenj dihal, ledvic ali srca. Torej vitalnih organov. Mar je nekdo prilagodil naravno selekcijo v sodobno obliko ? Dodatno pa naj bi bili ogroženi otroci do petega leta (kako jim je uspelo točno določiti to mejo), starejši mladinci nad 65 in nosečnice. A naše ministrstvo za zdravje je ravno slednje omenjene postavilo na prednostno listo cepljenja. Švicarji pa cepivo na črno listo, torej prepovedano uporabo. Ne dvomi, da verjamem dosti prej švicarjem, kot pa našim ministrom, politikom in stroki.

Simptomi nove gripe so sorodni tistim sezonske gripe. Povišana tempetatura, bolečine v mišicah in kosteh, utrujenost, pomanjkanje apetita, boleče žrelo in kašelj. Glavno priporočilo pa je pogosto umivanje rok, brisanje nosu s papirnatimi robčki, katere takoj odvržemo po uporabi in kašljanje oz. čihanje, če ni robčka, v hrbtno dlan roke oz. rokav.
Ali se boš cepil/a proti novi gripi ali ne je, zaenkrat še, seveda povsem tvoja odločitev. Nepotrebne značilne slovenske panike in, zaradi umrle, tekanja v vrsto za cepljenje pa tudi ni treba zganjati. Sam se zagotovo ne bom cepil, kakor tudi ne moji družinski člani. Si bomo pač v tistih nekaj dnevih, če gripa slučajno bo, preležanih v postelji, prav lepo drug drugemu kuhali čajčke z limono in medom, ter z obkladki nižali temperaturi, če bo potrebno. In po teh nekaj dnevih spet trimčkat na zrak. Dosti gibanja po zraku je seveda le eden uspešnih zatiralcev (tudi) gripe.

Don Marko M

16 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Prašičja gripa nastala zaradi prascev

 1. Preveč panike okoli te gripe.Mogoče bi morala kot medicinka podpirati cepljenje pa ga ne.Bom kar mojega medota lepo čajčkala in cartala še bolj kot ponavadi, če ga bo gripca. 😉

 2. Znova in znova me prijetno presenečaš Don Marko in zdaj me še posebej zanima kje je meja tvoji večplastnosti.Tudi ta post si zapisal ravno dovolj pikantno,da zapeče le zaslužene in dovolj tekoče,da razume vsak.Nekaj pomislekov sem imel ali se cepiti ali ne.Zdaj po tem zapisu pa sem siguren,da se moja družina ne bo cepila.Lani smo se prvič cepili proti gripi pa smo jo kasneje vsi dobili.Standardno čaji in počitek bodo letos če bo gripa čisto dovolj.Naslov posta me je še posebej navdušil.Lepo in zdravo se imej.

 3. S temi gripami vedno paničarijo. Da je to plod farmacijskega zaslužka, je po moje precej jasno, kot si tudi zapisal. Sedaj, ko na vseh radijih glasno govorijo o prvi smrtni žrtvi zaradi gripe, sem ponovno začela poslušati CDje. Nočem bit okužena z mislimi o tem, kako blizu je bolezen. Kaj vse je še bolj blizu, pa je prikrito, ker je to v njihovem interesu. Cepila se nisem še nikoli; imam precej pomislekov okoli tega. Rajši veliko vitaminčkov in frišnega lufta; če pa kaj zagusti, pa uživancija s čajčki na kavču. 🙂 Vse je za neki in za nekoga dobro; pa vse ima svoje razloge; tudi sledenje ovac psu vodniku.

 4. Tako cepljenje proti gripi kot ostala cepljenja je igranje z naravnim imunskim sistemom. Tudi sama sem napisala prispevek o škodljivih sestavinah cepiva proti pandemski gripi na svojem blogu. Med pisanjem sem se srečala s zelo spornimi zadevami in predvsem pomanjkanjem informacij. Le s težavo in večkratnim “teženjem” na Inštitut za varovanje zdravja sem končno prišla do vsaj nekaj informacij. Ker pa so bili s strani medijev omenjeni samo “pozitivni” učinki ter niso bile podane nobene druge informacije, sem hotela priti zadevi do dna.

  Sicer pa sem ta teden naredila majhen eksperiment in poklicala tudi brezplačno številko Inštituta, kjer sem dobila le še dodatno potrdilo o njihovi nesposobnosti in skrivnostnosti glede cepiva. Študentka, ki jo imajo zaposleno ni znala odgovorit na nobeno moje vprašanje. Glede imena cepiva me je celo poklicala nazaj, saj ga ni vedela. Je pa omenila, da ljudje največ kličejo z namenom, da vprašajo, če naj se gredo cepit ali ne. Zgleda da so nekateri zelo naivni in ne znajo razmišljati trezno in kritično. Zdrava kmečka pamet je zapustla že mnogo ljudi. Osebno mi je zelo žal in včasih težko opazujem, da so ljudje tako naivni in si uničujejo svoje zdravje.

  Lp, Suzana

 5. Dober, trezen prispevek.
  Krepitev imunskega sistema z intenzivnim gibanjem (v naravi), knajpanjem, gojenjem spodbudnih, samostojnih misli. Človeku narašča vrednost z zavestnim kljubovanjem (podtikovanostim).
  Nagrada smo sami sebi. Štrafnga (kazen) tudi.

  Mrtve ribe “plavajo” s tokom.

 6. Dajana

  ni blema…drugič pa vseeno lahko vprašaš, preden objaviš polovico mojega zapisa na svojem blogu….četudi si na koncu dodala neko obliko povezave na moj blog…..

 7. Ivonca

  vem za kar nekaj medicincev, predvsem medicink 🙂 , ki se ne cepijo proti nobeni obliki gripe….poznam pa tudi nekaj medicink, ki se filajo z vsemi možnimi substancami za kako “jačanje imunskega sistema”…..če ne drugače, pa bo tvoj medo podlegel, ko mu boš pod nos pomolila med… 🙂

 8. Billy

  tnx….sicer pa tudi meni še ni čisto jasno, kje je moja meja….čeprav se z mejami ne ukvarjam….zimo brez gripe privoščim tudi tebi in tvojim….

 9. Plujem

  oplemeniteni čajčki, v toplem zavetju kavča, so še vedno najbolj ustrezna panoga preskakovanja gripe…..čeprav še vedno trdim, da je pogosto vsakodnevno rekreativno gibanje po zraku še vedno najboljši način odvračanja tudi gripe…..
  in res je…vse je za nekaj dobro….tudi sledenje ovčk pastirju….one imajo občutek varnosti in sigurnosti, on pa njih toplino najmanj v podobi volne…..pri razpredanju volne pa se zgodba itak šele začne….

 10. Danes so objavili, da je cepiva skoraj zmanjkalo!???
  Za mene in moje ga naj ne kupujejo. Koliko bo pa vse to stalo pa imajo vse te združbe že izračunano.
  Sam prisegam na cimet in med. To je najboljša mešanica za krepitev imunskega sistema.

 11. zmanjkalo je mogoče iz prve dostavljene serije 30.000 doz….prihaja še drugih 30.000….slovencev nas je nekaj manj kot 2.000.000….smo šele na dobrih 3% cepljenih….vsak narod pa ima itak do 10% kamikaz….
  se pa čisto strinjam s to tvojo predlagano mešanico….čeprav sem jo šele lani prvič probal, a zdaj bom vajo ponavljal….

 12. O, ja. drmagnum, js tut jem cimet pa med; odlična kombinacija. 🙂 Včasih na žlički, včasih pa na kruhu. Pa še brala sem, da topi odvečno telesno maščobo.

  Glede gripe pa se mi zdi, da novinarji prav uživajo, ko imajo spet eno sočno novico. Da se jim da. Tisti, ki imajo kaj soli v glavi, že ne poslušajo in omedlevajo, v kakšni nevarnosti so. Ah.

Leave a Reply

Your email address will not be published.