Ker moški je frajer, ženska pa “prasica”

Teorij in praks o moško ženskih razmerjih je ustvarjenih že toliko, da je vse skupaj že kičasto. Vse izpeljanke tega namreč, po mojem, izvirajo iz temeljne oblike “daš-dam” in obratno. Vse ostalo so nijanse. Ampak ravno ta “daš-dam” že stoletja poganja tudi spremljava, da je ženska, ki pogosto daje, volonterka seveda, “prasica”, medtem, ko je moški istega početja – frajer. Debato okoli tega bi lahko tudi enostavno zaključil tako, da je temu tako, ker moški v bistvu ženski ne da, ampak dobi. Kar je logično in razumno. Kakor obrneš je namreč ravno ženska tista, ki vedno spočne pobudo in ponudbo in jo v končni fazi tudi da od sebe in za sebe ali pa ne. Moški torej samo… prejme darilo. In več daril kot prejme, večji frajer je.

Moški ali ženska je včasih pripravljen/a spočeti marsikatero nerazsodno in težko razumno potezo za tiste minute mesenih užitkov. Čeprav lahko dobiš največ, ko nič ne narediš. A takšni trenutki nerazsodnosti posledičnega nezavednega stanja niso ravno ustaljena praksa. Včasih pač zasukne, da travo sliši(š) rasti in podobno, kar je seveda prav. Smilijo se mi vsi tisti, ki tega občutka še niso doživeli. A ta del ima povezave z naslovom le v izjemnih primerih. Čeprav se lahko pripeti tako radodarnim moškim, torej frajerjem, kot tudi damam širocga srca, kar je seveda le olepšan naziv za naslovne “prasice”.

V letih, ko so moje dlake po mednožje bile le še korenine, sem slišal po radiu komad Želim si na Jamajko, takrat pop-in Gu Gu-jevcev. In v trenutku sem vzljubil še posebej en stavek v komadu. Ker avtor pač nedvomno ve, kaj govori. In sledila je praksa, ki zahteva vedno znova ponovitve in nadgradnje. Kar seveda pomeni le, da sem frajer ravno toliko, kolikor sem nepozaben. Kar pa itak velja za ves moški svet.

Če ocenjujem vse, kar sem do sedaj videl v življenju, potem res niso potrebni neki kriteriji, da si kdo prisluži “etiketo” frajerja oz. dame širocga srca. Videz je pomemben ravno toliko, kolikor ogenj potrebuje vodo, materialna plat pa je lahko sorodna drevoredu v Sahari. Nič posebnega, bi lahko rekel, a vseeno nekaj posebnega je.

Najprej je pri damah širocga srca posebno to, da si za moškega vzamejo čas. Kadar in kjer koli. Kar v prevodu pomeni, da moški že ob prvem srečanju s takšno damico lahko že v dobri uri izpelje spoznavanje in sex. Kar večina moških seveda obožuje in videz damice je pri vsem še najmanj pomemben. Predvsem pa mu ni treba izgubljati časa v večkratnih poskusih osvajanja določene ženske, za katero praviloma do prvega sexa več zapravi, kot kasneje dobi kvalitetnega. Pa še to ni obvezno, da dobi.

Naslednja posebnost damic širocga srca je, da malo govorijo. V prisotnosti moške družbe seveda. In s tem samo potrdijo tisto ljudsko modrost, da zato več naredijo.

Ampak kaj jih žene v takšno početje ? Da bi bile odvisnice od sexa ni obvezno, čeprav ni daleč. Razočarane nad življenjem zagotovo niso, saj še nobena zadovoljena ženska pogostih treningov še ni bila. Nekaj takšnih mi je zelo enostavno povedalo, da “ne vejo”, zakaj to počnejo, nekaj pa je odkrito priznalo, da imajo pač rade pestro življenje. Skupne so si bile le v izjavi, da za sex ne kasirajo, ker pač niso kurbe. Res prepričljiv argument.

Kdor misli, da so te “prasice” zgolj tiste samske, ki z zunanjim divjim videzom in/ali glasnim opaznim komuniciranjem vzdigujejo prah, se seveda moti. Tiste res prave “prasice” so praviloma celo partnersko vezane, tudi poročene z družinami. Kar je tudi eden od razlogov, da se jim pri tem početju ponavadi mudi in takrat dajo, na moško veselje, vse od sebe kot bi bilo zadnjič.

Sam sem sicer mnenja, da je oznaka “prasica” čista žalitev. Za prasice seveda. Ki so, dokazano, zelo inteligentne živali. Edina skupna lastnost s takšnimi ženskami je le celoletna plodnost, ki pa seveda ni pogoj pogostosti sexa.

Sicer pa so si izraz “prasica” omislile – ženske. Ženska pač dobro ve, kako ženska “diha” in kako vse se ženski lahko reče. Čas je itak vedno pravi. Ampak mislim, da ženske svojim kolegicam podeljujejo ta vzdevek zgolj zaradi občudovanja njih početja oz. foušarije lastnega nepočetja. Moški pa, no ja, moški pa imajo prasice radi. Če ni pod njihovo streho pa sploh.

Razlika pa je tudi pri stereotipnem preziranju tako frajerjev kot prasic. Medtem, ko moški prezirajo t.i. frajerje in svoje ženske držijo čim dlje od takšnih, prasice pa jih navdušujejo ali se ob njih omembi najmanj namuzajo, pa so ženske naravnane obojestransko. Zanje so takšni moški prasci, ženske pa prasice. A ker se zarečenega kruha največ poje, firbec pa ne da miru, se lepo število njih prej kot slej prepusti tem frajerjem. Nenazadnje frajerji pridobivajo na renomeju ravno zaradi “poštenih” žensk, ki veselo čebljajo o nepozabnih trenutkih in ni je ženske, ki se vsaj enkrat ne pomisli na realizacijo te nepozabnosti. Je pač tako, da je vsa umetnost shranjena v glavi. Kjer pa je moški v absolutni primerjalni prednosti. Dve glavi pač zmoreta več kot ena.

Sicer pa – če bi že kdaj moral izbirati, bi sigurno raje simpatije poklonil prasicam kot pa svinjam. Prasice so namreč neprimerno bolj okolju prijazne.

Don Marko M

Deli:

26 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Ker moški je frajer, ženska pa “prasica”

 1. Prav imaš. Teorij o moških in ženskah je preveč in prepričana sem, da bi bil svet bogatejši, če bi nam ti blagovoljil prihraniti svojo.

  Toliko seksizma in stereotipov na kupu, nisem videla že od zadnjega izpada naših ljubih poslancev.

  Ampak, okej, saj verjamem da si ne delaš utvar, da je tale tvoj bistroum kaj drugega kot gostilniška debata

 2. glede na to, da si bistroumna zagotovo razumeš, da je to opis prakse in ne teorije…prakse, katero je v naši podalpski praktično nemogoče najmanj slišati tako v gostilni, kjer mrgoli intelektualcev, kot tudi intelektualnih hramih, kjer mrgoli pijancev in poslancev….in skoraj vse vmes….če pa si ena tistih, ki o tej temi do sedaj še nikoli ni slišala, jo uporabljala ali izvajala, potem ne vem zakaj se tako vznemirjaš……svet pa zagotovo je bogatejši zaradi tega mojega zapisa, česar pa ne morem reči za tvoj spanec…..

 3. 🙂 Kaj,mucek,spet slikovito opisuješ slovensko folkloro in provociraš feministke. 🙂 Takšnih sex “prasic” poznam na srečo samo eno.Več pa poznam tistih takšnih ki so to zato,ker se vtikujejo vedno kjer jim ni mesto in tračarske zgage in škodo delajo.Enkrat sem eno takšno,ki je mela nekaj za govorit o meni in mojem medotu po žensko obdelala kar v čelo.Saj nisem ponosna na to ma sem ji prej tri krat rekla naj neha.Pameten človek razume že prvič.Ne,pameten človek sploh ne dela takšnih kozlarij.Ma ene takšne “prasice” ki delajo sramoto ženskemu rodu si res zaslužijo da bi jih na figo obesil čeprav so že tam.

 4. Čist možno, ampak morda jaz v praksi ne vidim dovolj takšnih primerov za razvijanje kredibilne teorije.

  Sicer sem pa ena tistih, ki se s tem področjem ukvarja precej intenzivno in študijsko poglobljeno. brez kratenja spanca 😀

 5. cherry

  tole o študijskem poglabljanju pa verjetno misliš na teorijo….ne pa na prakso….mislim vsaj….meni osebno vse šolske teorije v življenju niso kaj prida pomagale oz. so pomagale do trenutka srečanja s prakso….da sem spoznal vso nepovezanost….in ta tematika je le na od tistih, ki se praktično zelo razlikuje od teorije….na veselje, ker zaradi takšnih praktičnih spoznanja lahko potem zapišem kaj in po drugi strani tudi žalosti, ker sem takšne sploh gledal in na določen način tudi doživljal….moje službe so bile vedno povezane z družbenim dogajanjem in tudi če nočeš se ti določene situacije vtisnejo nekam v obdelavo….praviloma jih potem prikažem v sprejemljivejši obliki, a tokrat sem se odločil prikazati natanko tako kot narekuje “ljudsko izročilo” v praksi….prosto po prešernu torej oz. tako, kot se dejansko zajetno število slovencev tudi obnaša in razume….in to zajema tudi vse kar si ti omenila v prvem komentarju….jaz recimo nisem še nobeni ženski rekel “prasica” tudi če bi imela takšen napis na majici….čeprav ne rečem, da me ni kdaj zasrbel jezik….ampak, kdo pa sem jaz, da bi se vmešaval v posameznikovo življenje brez nje/ga privolitve….
  imam pa že raje miren spanec.. 😎

 6. ivonca

  ja, malo previjam iz prakse v črnilo… 😉
  evo vidiš, tega nisem nikoli mogel razumeti, ako lahko ženska ženski reče “prasica” in to za karkoli….mogoče pa zato, ker iste najdejo skupen jezik…. 😉

 7. Hehehe, pri enih stvareh ti moram pa res pokimat.
  Meni je tudi hudo za tiste, ki še niso slišali trave rast. To je tako lep in krasen občutek, ki te ponese v višave. Res da včasih kdo tudi krepko butne na koncu ob tla, a zaradi poslušanja trave se splača.

  In ja, lahko obračamo tako ali drugače, praktiki in teoretiki so dokazali, da je ženska tista, ki da pobudo, pa čeprav včasih le z malim micenim znakom.

  Pri tistem delu o samskih ženskah in ženskah v zvezi pa ti skorajda že ploskam zraven. Tipičnim petelinjim moškim se namreč zdi, da je samska ženska že sama po sebi, ker je pač samska, ali ‘prasica’, ki da vsakomur, ali pa tako obupana, ker je sama in ne dobi, da bo pa njemu ja dala (ne glede na rast trave). In če ti razmišljaš drugače, res nisi tipični ded.

  No, pa še nekaj za feministke in občutljive zamerljive ženske duše, da bodo lažje planile pokonci z zvišanim tlakom – tole sem prebrala v teh dneh na nekem blogu:

  Ključ, ki odpira več ključavnic, je univerzalen; ključavnica, ki jo lahko odpre več ključev, pa je samo – slaba ključavnica. 😈

  Prmejduš, končno imam ča, da do konca spišem o copatah, pa zakaj ne bi še ključev in ključavnic dala zraven – življenje nas pač nese gor in dol, moram poskrbet, da bo komu (kateri) tlak zanihal 😈

 8. 🙂 😎 ta o ključavnicah pa ti je res svetska… 🙂 ….koliko in na kakšen način sem dedca pa bom raje prepustil komentiranju tistih, ki os me že okusile, da ne bom spet komu sivih las pognal, ker bi razumeli kot samohvalo 🙂 …v bistvu mi je bilo že praktično vse jasno, ko mi je v drugem razredu ena sošolka nosila cele mrežice frnikol, čeprav ji tega nikoli nisem rekel….je pa res, da se frnikol nisem branil…. 🙂 ….potem je to pripeljalo do ženskega spopada, ker se je še ena druga odločila mi ustrezati na soroden način…..jaz sem bil seveda nedolžen in priden kot vedno….skozi odraščanje so frnikole zamenjale seveda oprijemljivejše ženske oblike in seveda se tudi teh nisem branil….vsaj vseh ne, no….in potem se je začelo podrobnejše praktično opazovanje in tudi doživljanje….zaključek je pač takšen, da ženska svojo luknjico podari kadar in komur sama tako hoče, pa če se tip še tako (s)trže (na)okoli in je pri tej odločitvi niti bog s hudičevo pomočjo ne zakon ne ustavi….s svojo šparnjasto lastnino pač ženske lahko počnete lastniško kar in kadar se vam zljubi….kar je seveda prav….nenazadnje tudi moj ni padel in ne pade v kar vsako…moški mora pač znati počakati in biti vedno pripravljen….tako pač je… 😉

 9. Eno tako gostilniško “vrpšanje” se mi poraja. Ali ni moški tisti, ki “da” in ženska tista, ki “prejme”?

 10. P.J., to vprašanje ni gostilniško, ampak zelo strokovno zahtevno… 🙂 …za kar pa obstaja več vrst praktičnih odgovorov….prvi je seveda ta, da moški dejansko tudi “da” ženski, a tega ji ne more “dati” če ona prej njemu ne “da”….posledično se potem oba “da”jata ne glede na položaj…..v praksi se dokazuje tudi, da se moškim dogaja tudi, da ženski ne zmore “dati” čeprav mu je ona “dala” tako pobudo, kot tudi sebe – v takšnih primerih moški seveda ne more dati, vsaj ne takoj, čeprav mu ženska daje takoj in zdaj….seveda pa še vedno velja tista nosilna teoretično praktična verzija, da če ženska moškemu ne “da”, potem v nadaljevanju tudi on ne more “dati” njej….kakor obrneš – svet se vrti in pade v luknjo…. 😎

 11. Iz tegale dajanja bosta prišla do jajanja – kar je bilo problematično že pri oddaji Slovenija ima talent (mar res?), kjer so delili jaje – če je imel kandidat dva jaja, je šel naprej, prav tako kandidatka z dvema jajama. Vidita, kako se jajanje in dajanje lahko zaplete? 😉

 12. MKL

  pa to je mogoče na videz črno/belo samo v izhodišču….potem v nadaljevanju se barve začnejo tako prepletati, da se še barvna lestvica ne znajde več…. 🙂

 13. Plujem

  hja, tudi to je možno…..prasica je lahko ker ne da, ko da pa je itak….no, kar s emene tiče so prasice zgolj v svojem naravnem okolju, torej svinjaku….kjer pa seveda tudi prascev ne manjka….

 14. Ker je najstarejša obrt biti kurba, je to dejstvo da je takšno početje na izredno nizki socialni ravni in takšni osebki ženskega spola niso sposobni biti v življenju nič! Niso ne dobre matere, niso ne dobre gospodinje, še manj pa žene in so na tem svetu samo za zgago in ne vem zakaj se moramo s tem ukvarjat, vedno znova in znova, saj niso omembe vredne.. Na žalost v tem fevdo kapitalizmu, kjer so itak medsebojne vrednote totalno asocijalne, šteje le denar, pa čeprav svojega uma nisi vladar, je na žalost posledica hiperprodukcija asocialnih debilčkov ki so na hitro spočeti in nikoli od matere objeti, saj so produkt teh nizkorodnih bitij ki jim je zadostitev potreb mednožja vselej na prvem mestu in ker ne znajo drugače sodelovat v tej prehranjevalni verigi kot ponujat meso ki se mu reče pičketina… pa še sirova po vrhu. Vsi tisti ki se napajajo in oplajajao z dotičnimi osebki nizkorodne sorte so kurbini sinovi ali kakšni koli drugačni moralni reveži in izmečki, ker kurbarija je povezana s kocko, alkoholom , drogo itd… z vsem kanaljastim početjem ki na žalost postane profitabilno za določene osebke. In to je na žalost pokazatelj zdravja same družbe. Če nam sosedje rečejo o naših ženskah, tako mala pa več Slovenka, se je treba globoko zamislit, kam je vse skupaj pripeljalo. Če naša populacija ženskega rodu ne zna držat nog skupaj, potem je to začetek konca našega slovenskega rodu. Tako rojevajo vse vrste pogane, ki nam kasneje zaradi svojih zakoreninjenih kompleksov manjvrednosti in ostalih hib ki jih imajo, delajo velik socialni in patološki problem!! Lahko rečem vsaka čast posameznikom, katerih um in razum je močnejši od vsega in se znajo postaviti nekam v tej prehranjevalni verigi… tudi takšne sem spoznal. Škoda le , da moški pri nas hrepenijo po še višje, še več, še bolj noro, kot Kekčev Bedanec, samo zato da bi zadostili potrebam svojih kurb, ki si jih nakopljejo na glavo, čigar obnašanje je da so manj kot smet na njenih čevljih, čigar početje pa tako obožujejo, in jih potemtakem še bolj zasipajo z darili, ker se morajo še bolj trudit da osvojijo te podlo pokvarjene osebke ženskega spola čigar rezervne dele dobiš v vsakem malo boljšem sex shopu ali trafiki !!! Mar ni to bedno?? Mar ni bedno da nam ekonomijo vrtijo neke tam sroljaste drolje?? Dajte se moški že spametovat, vzemite vajeti v svoje roke, vzpostavite nazaj naš patriarhat, da se ve kdo hlače nosi , kdo po mizi udari in čigava je tazadnja !!! Če tega ne bomo storili, nas bo hudič pobral !! Ko prideš k maši ne rečejo v imenu matere in hčere in duha svetega, ampak rečejo v IMENU OČETA IN SINA IN DUHA SVETEGA , AMEN !!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *