Občina Ankaran izvedla državni udar v občini Koper

Za naslov sem tokrat enostavno moral uporabiti del izjave, zdaj že famoznega (če bi se hecali), karizmatičnega (če bi se še hecali) in bistroumnega (če bi se nehali hecati) koperskega avantgardnega propelerja SD, Luke Jurija. Inhaliranje morske vode očitno ne deluje na vse zdravilno, je pa postalo jasno, da so Luko v prestolnici naučili toliko spretnosti, da ga niti črtica morske soli ne spravi pokonci. Luka Juri, ki je bil še pred mesecem celo eden od prvih pobudnikov takojšnjih volitev v MOK, je zdaj, ko so razpisane, le te označil za državni udar. S to izjavo je Luka Jurij nedvomno prekosil celo samega sebe in zdaj tudi Sandi Čolnik nima več nobenega izgovora, da ne bi gostil Luke v svojem tok šovu, vsaj med reklamami. V Kopru pa nas očitno, po tem državnem udaru, čaka cunamijevsko volilno poletje….
Ni namreč Luka Juri edini, katerega je občina Ankaran zbombardirala, kajti pravi biseri modrosti izjav šele prihajajo in so, kot ponavadi, rezervirani za našega, še vedno z najdaljšim nosom v občini, trenutnega v.d., župana Borisa Popoviča. V bistvu komaj čakam, da začne v svojem stilu sprožati salve smeha, kot jih je do sedaj vsakič, ko je svečano nagovarjal o Ankaranu. Ker slovenski stend ap komiki so res pravi amaterji proti Popotu in res komaj čakam, da dobimo v roke sveže stiskano občinsko glasilo MOK.
Nekaj pa je jasno že sedaj – tako Luka Juri, torej SD, kot Boris Popovič, torej KJN, bosta največ volilnih glasov dobila ravno v Ankaranu.

Saga o ustanavljanju občine Ankaran je tudi dokončno zaključena, čeprav je bila to že pred časom, o čemer sem pisal tukaj, tukaj in tukaj. Ustavno sodišče je danes enostavno prekinilo norčevanje naših poslancev, ker pač niso hoteli spoštovati odločitve US in ustanoviti občine Ankaran, kot jim je zaukazalo, obenem pa je povrnilo Ankarančanom spoštovanje in dostojanstvo, s katerim so se že skrajno primitvno in neokusno poigravali poslanci v DZ.
Bolj kot to, da je US izdalo sicer bolj Salomonsko rešitev, da občina Ankaran prične s svojim delovanjem leta 2014, pa veseli dejstvo, da je bilo naše krovno sodišče tokrat nedvoumno jasno v svoji obrazložitvi, ki dejansko ne pušča nobenega dvoma več različnosti interpretacije njega sklepov, kar pomeni, da se zdaj poslanci lahko igrajo samo še v peskovniku Kroštole, namesto z demokratičnimi odločitvami Ankarančanov.

Luka Juri je seveda takoj odreagiral in napovedal, poleg že famoznega “državnega udara”, da bo tožil naše US na evropskem sodišču. Saj, zakaj bi se samo v naši mali podalpski (na)smejali retoričnim presežkom Luke….Razočarani in obupani so celo prenekateri naši poslanci, ki jim nikakor ni jasno, kako si lahko dovoliti US zadnjo besedo, ko pa so vendarle oni edini zakon…
Praktično v paketu, ker drugače tudi ni moglo biti, je US tudi pritrdilo, da se lokalne volitve v Kopru izvedejo 10. julija, torej čez slab mesec.

Kar seveda pomeni, da se bo zdaj vse vrtelo s svetlobno hitrostjo, sploh od srede naprej, ko bodo vsi oblasti željni predstavljeni kot potencialni kandidati, bodisi strankarski, bodisi neodvisni, za zasedanje stolčkov mestnega sveta in seveda tudi županskega prestola.
O končnem izidu je seveda še zgodaj govoriti, sploh, ker se je kar nekaj strank združilo v boju proti Popovičevi stranki, ampak upam si trditi že sedaj, da lahko na teh lokalnih volitvah v Kopru zmaga prav vsaka stranka, ki v kratici svojega imena nima črk ‘S’ in ‘D’.

Nekako sem v seštevanju prišel do zaključka, da bi bila še najboljša rešitev, če bi Borisu Popoviču še tretjič kar avtomatsko podelili županski naziv in za bonus njegovi KJN 3, z besedo tri, sedeže v mestnem svetu. Jaz bi ga res rad videl vladati na takšen način. Vsekakor pa ne gre pozabiti, da je ravno župan Boris Popovič razbil MOK in je prvi župan, kateremu je uspelo zmanjšati ozemlje in prihodke MOK s tem, ko je odpisal Ankaran. Jaz pa hočem župana, ki prinaša v občino, ne pa iz nje odnaša. Ankarančanom pa vse dobro na novi samostojni poti.
Na naših volitvah v Kopru pa bom glasoval “po svoji vesti”, kar sem se naučil od naših poslancev, ko so glasovali o Ankaranu. Sploh se jim ne sanja, kako uspešno učijo slovensko ljudstvo.

Don Marko M

12 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Občina Ankaran izvedla državni udar v občini Koper

 1. uošča pej zdej žvelto nabrusit kose jeno na jurš ki deseti junij ni vsaki dan u capodistriji unega luko prima poslat na vacanze ki jemajo ene buone pakete za dva dan na golim otoki pej nej ga tan škrle poslušajo che dizastro ud njega

 2. Don,jaz tudi ne bi hotel župana,ki zmanjša občino z anekaj kilometrov in nekaj milijonov.Ta poteza Popoviča bo postala njegov zaščitni znak,kot slišim po Lublani tudi zadnji.O Luki Juriju je že škoda vsake besede.Divje bo tokrat v Kopru kaže,pa verjamem,da se boš spretno znašel v plavanju med čermi.;)Lp

 3. Je prišel čas za pospravljanje tudi v naši občini.Še dobro,da ima vsaj ustavno sodišče kaj pameti in ponosa,če ga že naši poslanci nimajo.Sem slišala,da Luka Juri na Lazaret hodi preko Škofij,ker mu krožni v Ankaranu povzroča težave. 🙂
  Tista tvoja kombinacija je pa zelo zanimiva,samo trije sedeži KJN in Popetu županski prestol.Si lisjak mucek. 😉 🙂

 4. Marko čestitam in se veselim , ker se ti veseliš … me pa žalosti, da se tako trgamo na koščke, ker to ni dobro in ne smislno za tako malo državico.Upam da se ne boste kregali še za ulice;)

  lp
  ac

 5. Oni dan sem v nekem lokalu v Ljubljani po naključju prisluškoval trem znanim Primorcem,eden je bil Luka Juri,kako bo potekal volilni boj v Kopru.Kot sem razumel trojico,vam tokrat smeti v Kopru ne bo zmanjkalo za nekaj let,že če bo izpeljana samo polovica tistega,kar je trojica debatirala.Pravijo,da je politika kurba,so pa kurbe pravi angeli proti tem trem.

 6. Haha malo prej je Pope na tiskovki provalil da ne priznava občine Ankaran.Šampanjec na tiskovki katerega je spil je imel preveč mehurčkov haha.

 7. Billy

  ja, naš župan je končno dobil zaščitni znak, torej naziv – Mr. An Karan….in spet smo prvi v Sloveniji.. 🙂
  čeri pa se najbolj veselim…ga ni čez adrenalin… 😎

 8. Ivonca

  jaz sem tudi to slišal za Luko…..pa še, da hoče odpreti prevajalsko šolo v Ankaranu za inštrukcije italijanščine…. 😎

 9. Aco

  tnx….sicer pa sem v resnici vesel predvsem zaradi tega, ker je vsaj eno naše sodišče sklofutalo naše politike….mislim, da bi se morali mi vsi državljani zgledovati po tem ukrepu sodišča in tako ravnati do naših politikov….
  drobljenje ali ne, ampak dejstvo je, da je občina Ankaran že ob ustanovitvi postala najpremožnejša občina v Sloveniji in praktično sploh ne bo rabila nobenih sredstev od države za svoje preživljanje, za razliko od premnogih drugih občin….tudi koperske…
  eh, za ulice se pa v Kopru že ne bomo kregali, ker je vse jasno….tiste ulice, ki imajo nove pločnike v domeni, zanekrat še, v.d. župana Popoviča, preostale, torej tistih 80 %, pa od vseh ostalih….iz tega naziva je nekoč nastal samo en kreg, ko je Popovič hotel imeti Titov trg zase in ga preimenovati v Janšev trg….takrat je postalo še Popoviču jasno, da ga ni župana, ki bi lahko preimenoval Titov trg….
  vse ostalo pa mu bo postalo jasno na teh volitvah….

  uživaj

 10. pod krinko

  sploh ne dvomim…tisto o angelih mislim….se tudi meni zdi, da se bo do volitev nabralo smeti, čeprav Koper nima smetišča….ker Popoviču je pomembnejša semedelska promenada, ki, kot kaže, ne bo nikoli dokončana, čeprav jo je župan Pope dokončno plačal za nedokončano….ne ugibaj z čigavim denarjem…

 11. 12

  saj mu ni treba priznati Ankarana, ker ga je že sodišče….ampak s tem, ko je izjavil, da bo pridobil večino med poslanci za povrnitev Ankarana nazaj, je v bistvu priznal in spoznal troje….najprej, da ga je ravno on zapravil…drugič, da mu ne bo noben trezen volilec oprostil, da je tako drastično zmanjšal ozemlje in proračun občine….in tretjič, da 13 res ni njegova srečna številka….
  lahko se bo le tolažil, da je prvi župan, ki je uspešno zmanjšal meje MOK-a….šampanjec za volilce pa pride 11.julija…

Leave a Reply

Your email address will not be published.