Zoran Janković super star

Borut Pahor enostavno in gladko tepta Janšo v tv soočenjih, kar pa niti ni čudež, saj mu to počne konstantno že zadnjih nekaj let. Ker Janšo je in bo pač vedno “steptal” v soočenjih vsak poštenjak. Virant bo do volitev padel pod 10% in dejansko ne bo koristil ne Janši ne Jankoviću. Najbolj popularna osebnost tega predvolilnega segedina pa nedvomno je in bo Zoran Janković, ki samo potrjuje, da se za dobrim konjem dviguje prah. Veliko prahu. Težka konjenica Janše, ki Jankoviću poskuša slediti, pa se v tem prahu vedno bolj duši in izgublja…..

Zoran Janković je postal že absolutni rekorder v zadnjih 20ih letih te naše male podalpske. Rekorder v zasedenosti medijskega prostora. In naj zveni še tako paradoksalno, za to uslugo se mora Janković zahvaliti predvsem Janši. Ja, življenje Janše bi postalo obupno brez Zorana Jankovića. Saj ne, da z njim ni kaj manj…..

Odkar se je začel ta predvolilni segedin, tudi nekaj tednov prej, praktično ne mine dan posvečen Zoranu Jankoviću. In to večkrat, na več različnih koncih medijev. Pa če to ni dovolj velika zasluga, da naslednje leto v Ljubljani poimenujejo kakšno ulico ali cesto po njem, potem res ne vem, kaj še bi moral Janković storiti.

Ampak, Janković se mora, poleg Janše, zahvaliti za to popularnost tudi – svojima sinovoma. Ki sta seveda lahko neomejeno ponosna, da imata takšnega očeta, ki jima stoji ob strani neomajno in ponosno. Očetovska drža, ki je lahko v poduk marsikateremu slovenskemu očetu in družini.

In zakaj se mora Zoran zahvaliti sinovoma, čeprav bi moralo biti obratno ? Nenazadnje sinova Janković sploh ne kandidirata ali samovoljno drugače politično sodelujeta v tej volilni kampanji. Hja, zato, ker sta mulca lepotca. Lepotca, ki plenita tako ženska kot moška srca. Tudi novinarji so ženske in moški. Nekateri celo s srcem.

Novinarke ju, določene, torej obožujejo do te mere, da o njiju poročajo v večini novic, ko omenjajo njih očeta. Novinarke ju enostavno ljubijo in že jutra brez njiju v mislih, si ne znajo predstavljati, da ne omenjam noči. In moški novinarji nič manj, določeni seveda. Pa saj ni nič narobe, če se moški zaljubi v moškega. In tej novinarji se sploh ne trudijo prikrivati globoke ljubezni do njiju. Ja, vse okrog ljubezen…..

Načeloma v velikem loku zaobidem srcaparajoče in sluzastotragokomične ljubezenske žajfnice, ampak tale, ja tale strastna ljubezen določenih novinark, predvsem pa novinarjev, ki sploh ne skrivajo svojih srčnih čustev do obeh Jankovićev juniorjev, pa je enostavno zgodba vredna Holivuda. Ima namreč vse, kar imajo največji : strast, intrige, ljubosumje, spletke, prevare, celo posebne efekte, skratka vse, kar vsebuje nepozabno strastna ljubezen.

V enem mojih prejšnjih zapisov sem enemu komentatorju obljubil, da bom v enem naslednjih zapisov zelo jasno povedal svojo odločitev komu nameravam oddati svoj glas na volitvah in zato sedaj to zelo jasno razglašam.

Moj glas na volitvah bo šel…..Hja, tistemu kandidatu, ki bo, poleg ostalega, na ministrski stolček za šolstvo postavil Vesno Godina, na ministrski stolček za Delo in družino, predvsem družino, pa Matica Munca. Čas je, da to državo začnejo voditi ljudje s profesionalnimi izkušnjami iz uspešne prakse, ne pa politiki večno brez prakse, ki so nas že skoraj porinili v Barbarin rov.

Don Marko M

12 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Zoran Janković super star

  1. He he super star????
    No če je res, bo v prihodnosti, tako kot večina superstarov, napisal avtobiografijo, v kateri bo razložil postopek nakupa enih 63.000 delnic merkatorja v 6-7 letih, da bomo vsi znali in tako obogateli, in v Sloveniji bo vse lepo:))))))))))

  2. to bo,ja….pod pogojem seveda, če bodo takrat v Merkatorju sploh še kaj slovenskega prodajali in če ga bomo sploh tako še klicali…..sicer pa imaš tudi ti še čas, da pokupiš nekaj podobnega delnic najboljšega soseda, preden jih dokončno odkupi sosed čez Kolpo, pa boš lahko partner Zockiju…. 😎

  3. Glej mene ne zanima kako se bo reklo merkatorju v bodoče, niti kdo je lastnik to da se zaščiti slovensko se uredi pri prodaji, pogodbe, zaveze…..
    zanima pa me vrednost delnic, plače zaposlenih, konkurenca, cene, delovni pogoji( ki v merkatorju niso bleščeči, in tudi nikoli niso bili, če si kdaj bil delavec merkatorja bi to vedel)…… in če pride lastnik s katerim se bo vse našteto izboljševalo in raslo zakaj ne, konec koncev firma je še vedno v slo:)
    he he veš jest se z mafajaši ne pajdašim, tako partnerstvo odpade, neglede na to, pa bi vseeno rad videl to avtobiografijo, mislim, da bo senzacionalna:))

  4. ma, nisem delal v Merkatorju in kot kaže tudi ne bom, ampak nepozabna mi ostaja slika praznovanja 5 obletnice hiperja v Kopru, ko je prišel Janković na obisk in so ga zaposleni, kakor tudi lepo število kupcev, vidno ganjeni častili kot boga in se ga dotikali in rokovali z njim….rokoval se je, brez vsake vzvišenosti, z vsakim in vsakemu je namenil kakšno besedo…..meni, ki sem pil kavo pred kafičem ni bilo kaj dosti jasno, nepozabno pač…..

    hočem ti povedati, da sem to, kar sem opisal, videl na lastne oči in ušesa in absolutno ne razumem tvoje izjave, da v Merkatorju delavci nikoli niso bili zadovoljni….njih geste in dejanja takrat so namreč kazala povsem nasprotujoče od tistega, kar navajaš…..
    no ja, upam, da niso tistim njegovim oboževalcem, predvsem delavkam, takrat zagrozili z odpovedjo, da se tako pristno in veselo obnašajo do njega…..

    avtobigrafija bi pa res morala biti senzacionalna, glede na to, kdo vse si jih piše v naši podalpski in ob dejstvu, da je bila od Damjana Murka, pod sponzorstvom Plemenitega, hit….. 😎

  5. he he no ja sej pravim čakam bestseller:) nato pa še kako preiskavo ali dve:) neodvisno jasno:)))
    glej sej nima smisla na dolgo in široko, pač ti si pil kavico in opazoval en dogodek, sam pa poznam zaposlene prodajalce in pisarničarje, kadrovnike…pravtako pa tudi kakega dobavitelja in na kratko merkator je firma, koorporacija…..tako kot vse druge in njim se gre za profit, pozabi lepe zgodbice in presrečne delavce ter običajno nakladanje o slovenskem, to je larifari:)
    če pa se vrnem k bistvu, če se s prevzemom vrednost dvigne, cene postanejo konkurenčnejše, prodaja raste, plače rastejo, pogoji izboljšujejo, zakaj ne prodati???? konec koncev davke še vedno plačujejo v naš proračun ne:)

  6. hehe, bestseller mogoče dobiš čez nekaj let, neodvisnih preiskav pa sigurno ne…..a zakaj ne prodati soseda….ma mene načeloma, kot tebe, to sploh ne moti če bo prodan, še manj kdo bo lastnik….prodajali smo že Elan, Muro, Tomos, Tam, Drogo, Kolinsko, itd. – pač isto sranje, samo drugo pakovanje, naš proračun ni imel nobene koristi od tega in takšnih…..to je bolj skrb tistih, ki imajo kakšno sosedovo delnico viška in mogoče katerih osamljenih kupcev v Merkatorju, ki iščejo gnečo nekih (minulih) boljših dni….. 😎

  7. Tako neinteligentnega človeka, kot je Janković je težko najti.
    Zaveda se, da je večino premoženja pridobil s prevarami.
    Sam najbolje ve, kako je posloval z Elekto v Rusiji, kako je odiral Mekator, da si je pridobil bogastvo. Jasno mu je, kako posluje MOL in kakšne dividende vleče iz njega.
    Jasno mu je lahko, da ko si pretendent na premiersko mesto, moraš na rendgen, ki te presvetli do zadnjega stotina.
    Jasno mu je bilo, da so bile predpriprave na redngeniziranje parlamentarne komisije, ki so preverjale poslovanje njega in njegovih sinov.
    Edino, kar njemu in njegovemu botru Don Kučanu ni jasno, da je Slovenija vseeno demokratična država, ki je celo članica EU in da se v demokraciji rendgenizira takšne kalibre, kot je Janković.
    Dnevno prihajajo na dan mahinacije, ponevrebe, utaje in podobne nečednosti, ki jih Janković amortizira pred vsem z omalovaževanjem in lažmi.
    To se bo končalo pred sodiščem in namesto na premeierski stol bo šel sedet.
    To pa je prvovrstna neumnost, da se nekdo, prenapihnjen z balkanskimi manirami , sam prijavi policiji.

  8. APM

    o Jankoviću prihajajo ven samo brezpomenske babje čenče Jerajeve in štaba Janše, z Janšem na čelu, ker so pač v in za SDS zgolj čenčaste babe….bolj ko SDS klobasa o Jankoviću, bolj Jankoviću raste podpora ljudstva, ker ljudstvo pač ni več tako neumno, kot je bilo 2004 in na koncu, torej do dneva volitev bo Janša povozil kar sam sebe s temi čenčami in potem bodo za poraz seveda spet krivi rdeči, janševci pa v jok in na drevo….
    Janša bi te volitve gladko zmagal tudi s 50+ če bi storil samo eno – bil tiho….ampak od babe je to seveda iluzorno pričakovati…..
    btw, Janković je kralj in car za Janšo v potapljanju ladjic…..
    a ja APM, a imaš mogoče kaj proti balkanski samozavesti (kar pomeni, da ima človek jajca, kar je sestavni del balkanskih manir, kakor tudi pravega moškega) ?…..saj veš, to je tisto česar SDS vodja nima in če nima vodja, nimajo niti njegovi ubogi tlačani…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *