(Ne)pozabne minulega tedna – vol.1

Najpogosteje izrečen slogan minulega tedna je bil – “Zdaj gre za Slovenijo”. Izumil ga je Janez Janša, voditelji koalicijskih strank pa so ga dodatno nažigali. Žal pa gre za še en plagijat Janše – omenjeni slogan namreč Obama nažiga že skoraj zadnji 2 leti. Le Slovenija je spremenjena. Seveda pa bo zanimivo videti in poslušati, za koga se je Janša gnal zadnjih 20 let, če je komaj zdaj ugotovil, da obstaja tudi Slovenija. Čeprav je očitno, da je Slovenija Janeza Janše drugačna, kot…. tista od 1,5 milijona državljanov. Ja, tudi minuli teden je zapolnilo nekaj (ne)pozabnih vročih izjav državljanov, čeprav niso uspele otaliti brrrrrrr mraza in primorsko trmaste burje. Kakšno podstrešje pač….

V ospredju pa niso bili novi ministrski kandidati, ker bodo itak v ozadju, niti tožilstvo pod policijo, ki bo zdaj od policije sprejemalo namesto ji dajalo ukaze, kakor ne Žbogar, še zadnja pobegla nevesta Pahorjevega harema.

Glavno besedo so v minulem tednu namreč imele – ženske. Takšne in drugačne. Vključno z Janšo. Že zaradi vsaj približanja kvote enakopravnega zastopanja pa sem dodal tudi izjavi dveh moških. Moška beseda je pač še vedno moška beseda.

Boris Kobal, igralec, o ukinjanju Ministrstva za kulturo :
“Da je politika kurba, smo vedeli. Da pa so naši politiki take prostitutke, tega pa nismo tako zelo vedeli. Zjutraj spi z enim, zvečer pa z drugim. Ampak to naredi samo zato, ker tako zelo ljubi Slovenijo.”
( če bi bila prostitucija legalizirana, bi naši politiki plačevali davek, tako pa ga samo pobirajo)

Ženski lobi Slovenije, o samo eni ministrici v Janševi vladi :
“To je velik korak nazaj v primerjavi s prejšnjo vlado, v kateri je bilo pet ministric. Vračamo se v čase pred letom 2000. Koalicijske stranke s tem sporočajo, da vidijo ženske kot skrbnice doma in družine, ne pa kot politične sooblikovalke družbe.”
(seveda….in to sploh ni nič narobe…..to kar žena zlobira doma, to politik ljudstvu da)

Tomaž Merše,  predsednik društva Družinska pobuda, o njihovem ponujenem kompromisu Družinskega zakonika :
“Žal pa so stranke, ki podpirajo družinski zakonik, zavrnile že samo možnost za pogovore za iskanje kompromisa, s katerim bi prihranili štiri milijone evrov. Bilo je veliko “zlivanja gnojnice” po vseh, ki mislimo drugače.”
(če gnojnico proizvajaš, boš prej kot slej z njo tudi polit, če pa hočeš prihraniti 4 milijone, potem ne vložiš zahteve za referendum)

Osama Bin Laden iz Celja, avtor ljubezenskega pisma Janezu Janši :
“Janša! Ustrelili te bomo baraba domombranska! Bodi pazljiv na hišo in Urško v Grosuplju in v Šaleški dolini posebej ko boš na službeni poti.”
(Tomaž Majer se je po neuspelem poskusu v svetu trenirkaste mode prekvalificiral. Prešaltal je na orožje, kjer je bolj domač. Obenem sporoča svoji 15 let mlajši ženi, da ga naj ne poskuša srati, ko bo on na službeni poti. Tipkalni stroj ima očitne težave)

Aleš Primc, vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok, potem, ko so predlog kompromisa Družinskega zakonika podprle samo SDS, NSi in SLS :
“Prisiljeni smo vložiti podpise za referendum.”
(in zdaj, Aleš Primc, ko ste očitno (na)vajeni (pri)sile, lahko na miru počakate na referendum, ko vas bo ljudstvo brez prisile poslalo v posveten kraj – rojstni kraj)

Saša Pavček, igralka, protestno ob zlorabi pesmi Starši, njenega očeta Toneta Pavčka, katero so javno recitirali tisti oni Aleša Primca ob vložitvi podpisov za referendum DZ :
“Kot pesnik, intelektualec in predvsem do otrok čuteč človek, se je moj oče vse življenje boril za blagor, ljubezen in enakost vseh otrok tega sveta in je bil zagovornik družinskega zakonika.”
(Saša je nedvomno prava ženska, po kateri se lahko zgleduje vsaka ženska)

Goran Klemenčič, predsednik KPK , o odkritju Supervizorja za več 100 kršitev omejitev poslovanja v 86 občinah :
“Imamo elektronski seznam vseh funkiconarjev in vseh subjektov, s katerimi sta prepovedana poslovanje in seznam vseh finančnih transakcij v Republiki Sloveniji. Če se ti dve stvari uparita, imamo zaznano sumljivo transakcijo.”
(Klemenčič, kako se kdo pari po občinah ljudje dobro vemo, bolj me zanima, kdaj bo Supervizor objavil, kako se kdo in za koliko pari na državni ravni)

Helena Drnovšek Zorko, veleposlanica na Japonskem, potem ko je v imenu Slovenije podpisala sporazum Acta :
” Čisto enostavno nisem povezala sporazuma, za katerega podpis me je pooblastila vlada, s tistim sporazumom, ki po mojem državljanskem prepričanju omejuje in jemlje svobodo delovanja na največjem in najpomembnejšem omrežju v zgodovini človeštva in tako omejuje predvsem prihodnost generacije naših otrok:”
(Helena očitno namerava ostati na Japonskem še naslednjih nekaj življenj)

Boris Popović, župan MOK, o medsosedskih odnosih :
“Italija bo pod vlado premierja Montija doživela tehnični K.O.. Če bi meni kdo ponudil položaj italijanskega premierja, bi hitro zbežal.”
(Koper je pod vlado župana Popovića doživel vsestranski K.O., tako, da nima niti kam zbežati)

Roberto Cosolin, tržaški župan, o Borisu Popoviću :
“Zdi se mi, da se loteva kar vsega povprek.”
(res je, Roberto, loteva se vsega, predvsem škode)

Jethros, komentator MMC, o dogovoru socialnih partnerjev in parlamentarnih strank, katerega SDS edini niso podpisali :
“No, vsaj zadolževanja je konec, števca na spletni strani SDS ni več, torej ne izgubljamo več 10 milijonov na dan. ”
(of kors….zdaj jih zgubljamo 10+100)

Tone Krkovič, soobtoženi v zadevi Patria :
“Sedaj, ko je Janša postal mandatar, so vsi resni razlogi za proces minili, torej ni razlogov, da bi proces trajal naprej”.
(o ne, Tone….proces mora trajati do brezmadežnosti. Če je uspelo Napoleonu, bo tudi Janši)

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published.