(Ne)pozabne minulega tedna – vol.18

Janković dokapitaliziral KPK. Grejt šit. SDS komunajzarji branijo svoje lopove. Dip šit. Bratuškovi kazenska ovadba zaradi nevestnega dela. Top šit. Nevenka Matelič Nunčič nominirana za Kravji zvonec leta. Ou šit. EMA brez problema. No šit. Vreme bo, plač ne bo, vse ostalo čez oko pa v zvezdnih trenutkih (Ne)pozabnih minulega tedna….

Še en poseben teden je zapustil našo malo podalpsko, a spomini bodo ostali. Sindrom kretenizma Šešok se je naselil tudi v našo prosveto, potem ko je bil patentiran v našem parlamentu. Hiše so sicer še vedno poplavljene, drevesa še vedno zobotrebci, cene še vedno rastejo in plače padajo, a zvončki lepo cvetijo, kar ima sojo vrednost.

Statistike upoštevajo tudi delo na črno, a vseeno potolčen rekord brezposelnosti
Po 20ih letih končno tolčemo rekorde in varčevalni ukrepi končno kažejo otipljive rezultate. Minuli teden je uradna številka brezposelnih presegla 130.000. Slika je še bolj impresivna, če dodamo še okoli 90.000 tisoč nezaposlenih, katerih ne vodi uradna evidenca. Kot ne vodi zdaj že vsak mesec med 100 – 200 stečaji podjetnikov.

Zanimiva pa je obrazložitev Statističnega urada (SU), kako so prišli do številke 921.000 trenutno zaposlenih. Ubrali so kar nemški vzorec obdelave in v delovno aktivno statistiko vključili prav vsakogar, ki je opravil vsaj 1 uro dela za plačilo, dobiček, družinsko dobrobit.

A to je šele začetek logike. SU pri izdelavi statistike zaposlenosti upošteva tudi priložnostna študentska dela in celo dela na črno, za finale pa še nelegalno opravljena dela. Če upoštevamo, da imamo za milijon upokojencev in šolarjev, torej polovico državljanov, potem smo vsi v ostali polovici zaposleni, kar je izračunal tudi SU. Pa kaj ni to čudovito. Ampak čigavi so potem tisti nezaposleni ?

SDS brez zadržkov ščiti svoje komunajzarske lopovske tajkune in bankirje
Komunajzarski SDS so sicer vložili interpelacije že proti vsem , razen proti sebi, čeprav jim zakon tega ne prepoveduje, Janša pa toži vse, razen sebe in beži od vseh sodišč, razen ko gre tja ko toži. Špeckahla pač. SDSovci bi sicer spremenili vse, od himne, zastave, rdečih nageljnov, vse, razen sebe.

SDSovci so v tej državi očitno zelo nesrečni, saj jih prav vse moti. No, skoraj vse. Edino, kar jih ne moti so lopovski tajkuni in bankirji, katere so podprli in jih zdaj tudi uradno zagovarjajo, vsakemu drugače mislečemu pa so s svojo UDBO napovedali vse svoje standardne retorične zaloge. Ker sovražnik ne spi…..

Romi pa kazensko ovadili vlado – zaradi nevestnega dela
Poleg vsega cvetja, je Bratuškova ob Dnevu žena prejela tudi koncentrat trnja. Eno brez drugega pač ne gre. Trnje so ji podarili Romi Dolenjske Regijske civilne iniciative za reševanje romske problematike in sicer v podobi kazenske ovadbe.

Ja, spet je kriv denar, to je edino, na kar se klasičen državljan Slovenije odziva, slovenceljni pa sploh. Romi so popenili, ker so jim lastniki parcel, na katerih imajo svoje nepremičnine, po informativnih izračunih izstavili neprimerno in neokusno visoko plačilo nepremičninskega davka za zemljišča, katera, kot degradirana, ne morejo uporabljati. To, da se uporablja svoje hiše na tej isti zemlji nima veze.

Zaradi tega Romi vladi v ovadbi očitajo izrabo uradnega položaja, nevestno delo, hujše kršitve pravic drugih, napovedali pa so tudi javni protestniški shod v Ljubljani. Končno ena prava etno žurka v mestu….

Protestniki župana MOM Andreja Fištraveca postavili in odstavili
Življenje so tako vzponi, kot padci. No, nekaterim uspe padec tudi med vzpenjanjem. Andrej Fištravec bo sicer ostal zapisan kot prvi župan, katerega je na ta položaj pririnilo protestniško gibanje, a tudi kot prvi, kateremu je protestniško gibanje začelo odrekati podporo.

Po OZM so mu namreč odsotnost svoje zvestobe napovedali tudi Zofijini ljubimci, IMZ in Gibanje 20.oktober. Lahko mi je sicer razumeti, da Fištravec ni imel lahkega dela kot edini iz protestniških vrst med klasično zavaljenimi lakomniki mestnega sveta prejšnje garde, a protestniške vizije vseeno ne bi smel opuščati.

Čiščenje očiščenih arhivov bo plačal SDS
Ma ne, ne bom se posmehoval SDSovem zbiranju podpisov za referendum “Kako odpreti odprte arhive”, ker je to njih opravilo že samo po sebi dovolj žalostno. Neprimerno bolj zanimiva je namreč napoved minulega tedna, da se v centralni arhiv v Beograd odpravlja naša delegacija 6ih arhivskih strokovnjakov.

Razlog pa enostaven. Usklajevanje vsebin našega arhiva SDV s tistim centralnim v Beogradu. Natančneje – išče se 17.000 izginulih dokumentov v našem arhivu. Mene sicer še najbolj zanima tistih 13.000 dosjejev, ki so izginili v letu 1990.

13.000 dosjejev notranje problematike iz leta 1990, ki ne pomenijo nič drugega, kot takratno plansko pospešeno uničevanje dokumentacije tako levih kot desnih, ki so zakrivali svoje sledi delovanja v Komunistični partiji, preden so leta 1991, pa vse do danes, postali vzorni in za narod skrbni politiki v našem parlamentu.

Sicer od te 6 delegacije ne pričakujem takojšnjo razgalitev vseh 13.000 dosjejev, nenazadnje se ve kdo vse je trenutno v parlamentu, a vse se mi dozdeva, da Janši in SDS po Beogradu ne bo nikoli več tako lepo, kot jim je bilo. Metanje bumeranga pač ni za nespretne….

Država uničuje družine, krade otroke
V 23 letih samostojnosti žal ne morem našteti na prste niti ene roke primerov, ko so bila s strani CSDjev spočeta grozodejstva nad otroki in starši sankcionirana. Tistih nesankcioniranih je za poln tovorni vlak od Maribora do Kopra.

A za spremembo je tokrat CSD Škofja Loka, sicer znan kot center, kjer orto feministične uslužbenke zelo uspešno uničujejo predvsem otroke in starše pri določanjih in izvajanjih stikov, moral pogoltniti grenko pilulo.

MDDSZ je namreč ugodilo staršema, katerima je CSD Škofja Loka odvzel 7 otrok. Koliko je ta, sicer dokončna odločitev ministrstva, plod dogovarjanja RKC z Bratuškovo in Mrakovo, ni toliko pomembno, kot to, da je družina spet na kupu pod svojo streho.

Je pa zelo pomembno, kako bodo zdaj sankcionirane uslužbenke CSD Škofja Loka. Če bi bili odgovorna družba, potem ni dvoma, da bi te CSD uslužbenke za to dejanje morale prejeti odpoved delovnega razmerja, prepoved še kdaj delovanja v sociali, ter plačilo stroškov odškodnine družini. Do zahteve odškodnine družine bo vsekakor prišlo in mislim, da ni dvoma, da bi morale namesto vseh državljanov, to odškodnino plačati ravno in edino te uslužbenke CSD

Janković dokapitaliziral KPK
Melita Župevc iz PS je kot vodja izbirne komisije predsedniku predstavila, Pahor pa javno objavil sestavo nove  Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Ja, končno smo dobili policijski KPK.

Darko Stare – ex policija/SOVA, Jurij Ferme – miličnik/direktor PU in kriminalistov, ter big boss Boris Štefanec – politično okužen. Pa če to ni idealna kombinacija za serijsko razbijanje korupcije.

Iz PS so že navdušeno prijavili, da lahko novi senat KPK pričakuje zanesljivo podporo PS, svojega navdušenja niso skrivali niti pri SDS, celo DeSUS je zapel kot visokotonec.

Skratka, nova KPK je tista nova zvezda sprememb, ki bo Slovenijo spravila iz vrha najbolj skorumpirane države sveta na zadnje mesto. Pa brez smeha prosim.

Ustanovljena nova levičarska stranka IDS
Glede na to, da v naši mali podalpski levičarjev v parlamentu praktično ni bilo, bi lahko mirno rekel, da je IDS – Iniciativa za demokratilni socializem, prva slovenska levičarska stranka. A čeprav imajo tej mladinci v mojim pogledu nekaj simpatij, bom vseeno raje počakal na njih dejanja, da vidim koliko in kako so levičarji.

Za ustanovitveni kongres si je zaenkrat 300 članov IDS izbralo pomenljiv datum in lokacijo – 8.marec, Španski borci. Če bodo zmogli vsaj del revolucionarnega duha v dejanjih, kot omenjena zgodovinska dogodka, potem je upanje za mlade. Čeprav mi to njh paktiranje s TRS sploh ni sprejemljivo, bom za oceno in moje nadaljne (ne)simpatije, kot rečeno, počakal na njih dejanja…

Nevenka Matelič Nunčič nominirana za Kravji zvonec leta
V bistvu me srh spreleti, ko priplavajo na površje primeri obnašanja posameznih vodilnih kadrov naše družbe, ki so še najbolj podobni fašističnim metodam nekega časa. In ko takšna dejanja spočnejo osebe zadolžene za učenje naših otrok, postane zadeva že hudo srhljiva.

Nevenka Matelič Nunčič, ravnateljica celjske osnovne šole, si je dovolila javna žigosanja, pribijanja na sramotilne stebre,  ravno teh istih otrok, za katere je zadolžena za skrbno, trezno in moralno neoporečno vzgojo. Celo plačana je za to.

A Nunčičeva je podajala svojim učencem vzor tako, da jih je s piskajočimi ključki za kosila degradirala, poniževala, sramotila, čeprav učenci niso bili prav nič krivi.

Zavračam, da gre pri Nunčičevi za problem sistema, saj zakonski in šolski sistem nikjer nikakor ne določa rabo piskajočih zvočnih signalov za ključke v primeru, če starši ne poravnajo plačila za obroke svojih šolarjev.

Ravnanje Nevenke Matelič Nunčič je povsem osebne odločitve, primerno lastni miselnosti, ki seveda nima kaj iskati v naši prosveti in bi morala gladko odleteti iz tega položaja, prosvete nasplošno. S tem svojim ravnanjem si je Nevenka Matelič Nunčič prislužila nominacijo za Kravji zvonec leta.

Vatikan bo v Ljubljani postavil še eno predstavništvo
Vatikan je v Ljubljani kupil dve parceli in pričel z izgradnjo novega sedeža apostolske nunciature. V tem projektu za 7 milijonov € sodeluje tudi država. Bratuškova se oddolžuje za obisk pri papežu v Vatikanu, slovenska RKC pa še vedno ni poplačala niti centa prevaranim državljanom na račun svojih hazardesrkih podvigov tudi Mariborske škofije.

EMA – presenečenje, ki je presenetilo samo sebe
Primorski lobi je z uspešno diverzantsko akcijo povsem neopazno za zmagovalko letošnje EME opazno razglasil Primorko Tinkaro Kovač, ki bo tako maj-a zastopala našo malo podalpsko na Evrosongu v Köbenhavenu. 7 nastopajočih je bilo sicer natanko 7 preveč.

Pa se popeljimo še skozi (ne)pozabne izjave (ne)pozabnih, ki so, med ostalim, krasile (Ne)pozabne dogodke minulega tedna….

Gregor Virant o uspešnosti reform :
“Reformna zagnanost države je žal nekoliko popustila.”
(ma ne Gregor, država še vedno čaka, da vas 90 reforme sploh zaženete….je pa res, da vam 90im država nekoliko preveč popušča )

Branimir Štrukelj o varčevalni direktivi Bruslja :
“Če bi se vlada odločila za nižanja plač ali odpuščanja, bi se temu preprosto uprli.”
( še vsakič, ko se je Štrukelj preprosto uprl, so se plače JS preprosto znižale)

Janez Janša o novi KPK :
“Udbovska kontinuiteta v KPK zagotovljena.”
(vedno bolj me fascinira janševo poznavanje delovanja UDBE….take podrobnosti poznajo samo neomajni člani)

PS o novem KPK :
“Upamo na sodelovanje s senatom, ki bo v Sloveniji učinkovito zmanjšalo tveganje korupcije tako v javnem sektorju kot v širši družbi.”
(opusti vsako upanje, kdor vstopi )

Alenka Bratušek o svojih 60.000 novih zaposlitvah  :
“S prestrukturiranjem in razdolževanjem podjetij bo po naši oceni prišlo tudi to, a za to bo oziroma je potrebnega nekaj časa.”
(end hir ui gou agajn – ui nid mor tajm….predlagam referendum, da Bratuškovi zaradi pomanjkanja časa dan razširimo iz 24 na 72 ur )

Borut Pahor študentom o upanju v boljšo prihodnost :
“Ne bomo vam mi odprli vrat, sami si jih boste morali.”
(s tem “mi” je Pahor imel v mislih sebe in 90 palramentarcev in če ne prej, jim študentje to isto lahko poveste na naslednjih volitvah)

Karel Erjavec o skrbi do državljanov RS :
“Po podatkih, ki jih imamo, zaenkrat ni noben slovenski državljan v Ukrajini v kakršni koli nevarnosti.”
( zato pa imamo v Sloveniji zaradi Karla in kompanije v parlamentu 2 milijona državljanov v izjemni nevarnosti)

Igor Lukšič o reševanju državljanov iz krize :
“S  tem smo šli že tako daleč«, da nadaljnje varčevanje brez posega v temeljne pravice ni več mogoče.”
(vsakič, ko začnejo SD veljaki govoriti o temeljnih pravicah, to pomeni, da jih v tistem trenutku ni več)

Primož Krašovec o potrebi feminizma :
“Kapitalizem ne postane znosnejši ali manj problematičen s tem, da bi bila v vseh upravah podjetij polovica žensk.”
(postane pa lepši za oko, kar ima tudi svojo ceno)

Matjaž Zanoškar o svoji odgovornosti :
“Za razmere v državi so objektivno odgovorni tudi vsi ministri in vse vlade. In kaj zdaj?”
(hja nič…gremo od začetka….odgovorno čistiti mislim…in spet si prvi…in kaj zdaj?)

Boris Štefanec o teoriji verjetnosti :
“Če se mi bo zdelo potrebno, se bom v takšnih primerih sam izločil, to mi zakon tudi omogoča.”
(zakon ti omogoča tudi, da se izločiš tudi če se ti ne zdi potrebno, je pa tako prav)

Nataša Pirc Musar o na ključ piskajoči ravnateljici :
“Upam, da bo ravnateljica toliko razumna, da bo sistem izklopila sama, sicer ji ga bomo izklopili mi.”
(…in potem jo še izklopiti iz sistema)

Don Marko M

Karma (blog Don Marko M)

6 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “(Ne)pozabne minulega tedna – vol.18

  1. hehehe.. Zvončki in trobentice.. Trgaš Blog Don Marko M 😛 Ko bi tvoj pogled lahko razmnožili med Slovence, bi bilo precej bolj veselo.. Kaj šele, da bi vsak imel svojega..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *