(Ne)pozabne minulega tedna – vol. 2

Masovni pokop je bil tisti, ki je minuli teden najbolj odmeval v naši mali podalpski. Pokopali smo namreč njegovo visokost Pusta in že prvi vikend po tem je bil, vsaj na Obali, poln pomladi. V zahvalo Primcu in RKC se je začela najbolj neumna in nepotrebna kampanja 20 letne Slovenije ZA družinski zakonik, medtem ko je Janez Janša začel svoj varčevalni program z dvigovanjem plač svojim uslužbencem za 20 %, obenem pa smo še “praznovali” 20. obletnico Izbrisanih, ki…. je nedvomno najbolj sramotno dejanje naše države. Slovenijo je na sam svetovni vrh, v pičli minuti,  postavil rekorder “leteči” Kranjec, teden pa je zaključila živa žalost popevke, ki iz Eme potuje na Eurosong. Ja, dogajalo se je….

In čeprav so bili dogodki minulega tedna javne narave, so izbrani akterji v nadaljevanju imeli za povedati tudi kakšno osebno. Nekateri nas sploh niso presenetili, nekateri so presenetili vse, nekateri pa celo same sebe. A kakor jih obrnemo, so sestavni del te naše male podalpske. Na veliko veselje ali pa žalost.

Robert Kranjec, po rekordnem 244 m poletu v Vikersundu :
“Upam, da se ne bom prebudil iz sanj.”
(Robert, hvala ti, da si dokazal državljanom Slovenije, čemu služijo sanje)

Janez Janša, o Izbrisanih :
“Izbrisani so le simpatizerji JLA in nekaj nepismenih čistilk.”
(aha Janez, zato pa ti ne boš izbrisan iz Patrije. Bolje je biti slabo izbrisan, kot grozno zapisan)

Gregor Virant, o vzdevkih :
“Izraz Previrant je žaljiv.”
(mogoče zate, Gregor… je pa pristno slovenski…kot kukavičje jajce…brez jajc)

Andrej Stare, med prenosom poletov v Vikersundu, o logičnem seštevanju :
“Ja, ja Romoren je skočil krepko pod 200m…..”
(res je, Andrej, 199,5 m je “krepko” pod 200…manjka še o,5…si ga spil mogoče ?)

dr. Vesna Vuk Godina, o Družinskem zakoniku:
“Družinski zakonik je v resnici predmet merjenja moči med Cerkvijo in njenimi privrženci ter tistim delom Slovencev in Slovenk, ki nasprotujejo vmešavanju Cerkve v politiko.”
(aha, v resnici se pedofili borijo proti zaščiti otrok in za izobčenje mater samohranilk…..hostije so v resnici cookiji)

Irfan Beširević, predsednik civilne iniciative izbrisanih, ob 20 “obletnici” Izbrisanih :
Celo življenje praktično živim v Ljubljani. Tu sem hodil v šolo, aktivno sodeloval v mladinski organizaciji … Vendar to ni nič pomagalo.”
(Irfa, potolaži se…. Janša je tudi hodil tukaj v šolo, aktivno sodeloval v mladinskih organizacijah in v Zvezi komunistov, pa mu enostavno nikakor ni pomoči)

Luka Sulić, o svojem nastopu v rojstnem kraju, Mariboru :
Če bi mi kdo pred enim letom rekel, da bova napolnila dvorano Tabor s čelom, bi mu rekel, ne me … basat!”
(Luka, tudi sam sem, ko sem poslušal vajine AC/DC, Nirvano, Gunse, Stinga, rekel – ne me basat….poklon 2Cellos)

Karel Erjavec, o iskanju pogrešanega spričevala poslanca Ivana Simčiča :
“Gre za gonjo proti DeSUS-u, ker “nekatere skupine niso zadovoljne s tem, da je DeSUS v koaliciji”
(ne Korl, skupina več kot polovica državljanov ni zadovoljna, da ste sploh v parlamentu…..ker ne da zgledate, kot da nimate spričeval, ampak kot da nikoli sploh niste stopili v šolo)

Janez Janša, o odpuščanjih v JU :
“Odpuščanja v javni upravi so zaradi pravice do odpravnin res strošek, a je ta enkraten.”
(ja, Janez, ljudje s(m)o res samo strošek, razen na volitvah……odpuščen delavec v realnem sektorju ne dobi niti socialnega transferja, odpuščen v Javni upravi pa od 20 tisočakov naprej odpravnine….uravnilovka pač)

Janko Veber, o hitrosti Janševe vlade reševanja iz krize :
“To, da je prvo redno sejo DZ-ja razpisala šele v drugi polovici aprila,  kaže na to, da se očitno s sprejemanjem ukrepov vendarle tako zelo ne mudi, kot se je to razumelo iz javnih nastopov vodij koalicijskih strank”.
(heh, saj je Janša lepo povedal, čeprav samo 1x, momljajoče in zelo hitro, da se za reforme ne mudi do konca 2014)

Zoran Janković, o referendumu Družinskega zakonika :
“Ta referendum je popolnoma nepotreben in posega v pravice vseh ljudi v državi, njegovi predlagatelji pa imajo velike težave, kako pojasniti stroške zanj.”
(naslednji referendum bo z vprašanjem : “Ali se strinjate, da se iz proračuna financira RKC ?”….stroške tega referenduma je pač treba poravnati)

Vinko Gorenak, o realnosti in nujnosti :
“Na ministrstvu za notranje zadeve manjka 10 milijonov evrov za plače.”
( hja, Gorenak, pa spokaj delat na obrambno ali zunanje mnistrstvo – tam tvoj šef Janša veselo deli povišanja plač po 20%)

Slovenska škofovska konferenca, ob razkritju lastniških podatkov slovenske RKC skupine Anonymous :
“Finančna pomoč države cerkvenopravnim osebam je v skladu s slovensko ustavo, zakoni in ustavno presojo zakona o verski svobodi. Vrednost premoženja cerkvenopravnih oseb ni znana, saj premoženje ni na prodaj.”
(seveda, ampak milijardni dolg tudi ni za odpis v breme davkoplačevalcev)

Slađana Mihajlović (brez trenirke), na klubskem večeru podmladka SDS :
” Skoraj nemogoče je, da vlada ne bi odpirala ideoloških vprašanj, kot je Janša obljubil Karlu Erjavcu, saj so ta preveč prepletena z gospodarstvom in preostalimi temami”
(obljube Janše in Erjavca so obstojne ravno toliko, kot sneg v juliju na Havajih)

Ivo Milovanovič, v prenosu Lige prvakov med Cimos Koper in Constanto, o geografiji :
“Romunska ladja se potaplja, pa čeprav Romuni nimajo morja !
(e moj Ivo, Črno morje res ni  Atlantski ocean, ampak vseeno…. še dobro, da nisi ugotovil, da grof Drakula ni nikoli niti videl Romunije)

Don Marko M

9 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “(Ne)pozabne minulega tedna – vol. 2

 1. Mucek,si zdaj ful nesrečen zaradi žalosti Eme? 🙂 Jaz bi raje poslala dvojčici od Magnifika.Ma kaj Janša bi rad izbrisal še izbrisane.Kaj je lahko večja mona.Sem se pa zelo nasmejala za komentarja od Milovanoviča in Stareta.Kaj vse ne plačujemo. 😉 🙂

 2. Erjavec trol naj si vtakne nekam svoje floskule in naj pokaže Simčičevo spričevalo.Če spričevalo original ne obstaja pa naj Simčiča šutne kot ga je takrat,ko je bil obrambni minister in ne bo nobene gonje proti Desusu.
  Kranjec narodni heroj!

 3. Etnično čiščenje Izbrisanih je bilo in ostaja največja sramota slovenske politike,ki nas še vedno kot narod sramoti v EU.Upoštevajoč izjave Janše nič ne kaže,da se bomo kaj kmalu rešili sramotilnega stebra.

 4. Hehe,Don,”hostije so v resnici cookiji”.Kaj pa če je vse res?;)Kapa dol Kranjcu,Erjavec,Janša in Virant se pa naj s kapo pokrijejo,da se jih ne vidi več.Lp

 5. Ivonca

  če je bilo žalostno, ne pomeni, da bi moral biti še jaz žalosten…..zato sem Konichiwa…in ne, Janša ne more biti večja mona, ker je že itak čisto navadna in nič posebna…. 😎

 6. Gorazd

  ja, pravi profesionalci pač pokažejo dokaz takoj in problem rešen…..ampak Erjavca in njegovih amaterjev se še amaterji otepajo…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *